De 5 verschrikkelijkste waterlevels - De Vreselijke Vijf 

De 5 verschrikkelijkste waterlevels - De Vreselijke Vijf 2019-02-25T11:42:29
Waterlevels zijn onvermijdelijk in veel games maar worden tegelijkertijd universeel gehaat. Prima doelwit voor PeterKoelewijn en zijn Vreselijke Vijf! Hij koos de vijf verschrikkelijkste waterlevels voor je uit.

Miljoenen jaren geleden kroop het eerste diertje uit de oceaan het land op… en stierf kort daarna omdat longen nog niet waren uitgevonden. Hij stierf echter met een glimlach want toen al wist hij hoe VERSCHRIKKELIJK KUT waterlevels zijn! Oh je hebt eindelijk de besturing van mijn game een beetje onder de knie? Nou wat als ik de zwaartekracht totaal verneuk en nieuwe zwevende vijanden introduceer in combinatie met een krimpende zuurstofmeter? Beetje denken dat je mijn levenswerk in een weekend kan uitspelen en om kan ruilen voor de nieuwe Call of Duty? Fuck you! Ik had bij Intel kunnen werken! Ahum… da’s mijn impressie van een gameontwikkelaar…
  

5. Jolly Roger Bay - Super Mario 64

Super Mario 64 is de eerste game die écht succesvol 3D platforming overbrengt. Het is ook hopeloos verouderd vandaag de dag waardoor een hedendaagse gamer de controls en camera verdomd frustrerend kan vinden. Als jochie in de nineties had ik echter al een tyfushekel aan Jolly Roger Bay. Een grote diepe zeetrog waarin je de crappy zwemcontrols kunt leren. Je moet door luchtbellen zwemmen voor zuurstof en natuurlijk die creepy ass mureen ontwijken die rondzwemt. Een naar level dat ik het liefst helemaal oversloeg in de sterrenzoektocht.

Super Mario 64
   

4. De Triforce Quest - The Legend of Zelda: The Wind Waker

“Oeh ik kan niet wachten op PeterKoelewijn die een grote drol draait op de Water Temple van Ocarina of Time!” Dat dacht je waarschijnlijk toen je deze Feature aanklikte, maar je vergat één ding: I’m a naughty bitch.

Dat en Nintendo heeft de Water Temple en het menu wat aangepast zodat het level lang niet meer zó vreselijk is. Het is in ieder geval beter gelukt dan de Triforce Quest in The Legend of Zelda: The Wind Waker. Je weet wel, die game die één groot water level is!

The Legend of Zelda: The Wind Waker

Ja ja ja ja, ik snap waarom je van Wind Waker houdt. De celshaded designs zijn tijdloos gebleken, de eerste dungeons waren geweldig en het heeft een van mijn favoriete eindes voor een Nintendo-game ooit. Maar vergeet niet dat de game in de tweede helft plotseling heel veel stoom verliest en je daarna een vervelende schattenjacht verplicht laat uitvoeren. Fuck die shit!
    

3. ALLES! - Jaws Unleashed

In Jaws speel je de haai uit Jaws, maar deze keer is hij *dramatisch zoom-in naar mijn angstige blik* Unleashed! Anyway, het was een crappy PS2-game in een tijd toen social media nog niet bestond en de vraag naar nostalgie voor Jaws dus nóg lager lag. Het is tevens een van mijn favoriete films ooit dus deze keus is persoonlijk. Ik hoop dat we ooit nog eens een survival-horror game krijgen gebaseerd op Jaws. Dat of een soort Yakuza-achtige game waarin je met Jaws je een weg moet vechten door de criminele onderwateronderwereld. Je wordt letterlijk *dramatische zoom-in op mijn intense blik* voor de haaien gegooid!

Jaws Unleashed
   

2. Atlantis - Kingdom Hearts 2

Atlantis uit De Kleine Zeemeermin was het irritantste level uit de eerste Kingdom Hearts. De camera was duidelijk niet gemaakt om het hoogteverschil onderwater mee te nemen waardoor je des te meer vanuit onzichtbare hoeken werd aangevallen. Veel aanpassingen werden doorgevoerd in het uitstekende vervolg en zo ook bij Atlantis. Alleen in dat geval was het eindresultaat nóg verschrikkelijker. In plaats van gevechten moet je met Ariël ritmespelletjes spelen om een musical compleet te krijgen. Oh maar de muziek uit De Kleine Zeemeermin is iconisch dus wat zit ik nou te zeiken?

De volgende video heeft een onbekend aantal mensen voor eeuwig veranderd in Kingdom Hearts-haters. Ik kan hem van harte aanraden!1. Dam level - Teenage Mutant Ninja Turtles (NES)

In mijn uitgebreide onderzoek voor deze Feature die maar liefst een kwartier in beslag nam (toiletbezoek van 5 minuten meegerekend), kwam ik telkens weer dit level tegen. Het Dam-level van Teenage Mutant Ninja Turtles voor de NES. De eerste Turtles-game voor een spelcomputer die middenin de hoogtijdagen van de serie uitkwam. Het was een rushjob met matige gameplay die compleet onspeelbaar werd toen je bij het onderwaterlevel kwam. De Dam wordt bedreigd door bommen die jij als Ninja Turtle onschadelijk moet maken. Het level is bezaaid met gevaarlijk zeewier en moet je bovendien binnen een zeer krappe tijd halen omdat anders de bommen afgaan. Een absolute nachtmerrie als kleine Turtles-fan.

Teenage Muntant Ninja Turtles

Tot zover de 5 verschrikkelijkste waterlevels ooit. Heb je nog je eigen natte nachtmerrielevels? Zet ze in de comments! En doodsbedreigingen van Wind Waker-fan kunnen gestuurd worden naar Wouter.Brugge@doeeensnormaalman.nl.
   

The Vreselijke Vijf Serial

De 5 meest cringey video’s van gamers

COMING SOON

De 5 aller-, ALLER slechtste superheldengames ooit

 Image result for superman 64 gif

REACTIES (22) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord