De 5 meest irritante sidekicks 

De 5 meest irritante sidekicks 2012-09-17T12:55:08
Een game tot een goed einde brengen, dat heb jij als speler natuurlijk helemaal zelf in de hand! Toch zijn er altijd van die uitdagingen die je niet zelf op kunt lossen. Daar heb je NPC’s bij nodig - ik doop ze even om tot sidekicks - en de ontwikkelaar zorgt er altijd wel voor dat je niet om die poppetjes heen kunt. Ze zijn deel van jouw avontuur en hoe behulpzaam ze soms ook zijn, er zijn voldoende van die klerelijers die je aan het eind van het verhaal graag aan de Kraken zou voeren, opdat je ze hun lelijke smoelwerk nooit meer terug hoeft te zien.

Wij nemen de vijf meest irritante klootzakjes met je door!

 
5. Farah (Prince of Persia: The Sands of Time)
Alhoewel een vrouwelijke metgezel een welkome verrassing is tussen al die neppe zandmonsters van The Sands of Time, haar irritantheid zijn we nooit te boven gekomen. Niet alleen is ze de slechtste schutter ever (ik overdrijf niet als ik zeg dat ze negen van de tien keer mist), ze is ook nog eens koning in Captain Obvious opmerkingen. Zie je een enorme scheur in de muur, dan is prinses Farah er om je even te wijzen op die gapende spleet. Bovendien lijkt het alsof de schone dame bijzonder geoefend is in de kunst van het sterven en als ze weer eens kapot gaat, dan is het voor jou ook einde verhaal. 
Viswijf.
 
 
4. Roman Bellic (GTA IV)
Als een familielid je uitnodigt bij hem te komen wonen in zijn penthouse, dan reis je als armoedzaaiende oostblokker natuurlijk meteen naar Amerika. Helemaal als hij je ‘bieg American tietties’ belooft en alle fun die je je maar kunt bedenken. Dit geintje flikt Roman Bellic z’n neef Niko in GTA IV, maar daar houdt die hufter niet op! Gedurende het hele spel blijft deze grappenmaker je lastig vallen om te poolen of om naar de stripclub te gaan, zodat hij naar vrouwen kan staren die hij toch nooit zal krijgen. Hoe vaak je ook zegt dat hij een eind op moet tiefen, hij blijft om de drie minuten naar je mobieltje bellen, waarmee zijn irritatiegehalte aanzienlijk hoog stijgt. 
Pisventje.
 
"Wanna go see bieg American Tietties, cousin?"
 
3. Baby Mario (Super Mario World: Yoshi’s Island)
Super Mario World: Yoshi’s Island is een van de SNES games waar ik hele warme gevoelens voor draag. Het spel zit boordevol uitdagingen en heeft bovendien een grotere rol voor mijn maat Yoshi. Het blijft eeuwig zonde dat men op het idee kwam van een baby Mario, die op de rug van onze groene vriend (en zijn overige gekleurde vriendjes) mee mag rijden. Waarom issie dan zo irritant? Heel simpel, zodra je de baby verliest zet hij een gekrijs op waarvan ruggengraten sidderen en kippenvel onvermijdelijk is en dat blijft doorgaan tot je hem weer op je rug hebt. Het gevolg is het besluit dat er nooit kroost van mij op deze wereld komt. Dank je wel. 
Klerebaby.
 

 
2. Emma Emmerich (Metal Gear Solid 2)
Loreal-boy Raiden gedraagt zich als een ware held tijdens de gebeurtenissen van Big Shell. Ik heb het hier natuurlijk over Metal Gear Solid 2 en de game toont aan waarom privé en werk gescheiden dienen te blijven. Otacon z’n jongere zusje bevindt zich namelijk op de locatie van MSG2 -het welbekende olieplatform- en als Raiden Emma probeert te redden (zoals het een echte held beaamt), blijkt mevrouw Emmerich een zeikwijf van jewelste te zijn. Mevrouw mist haar broer, mevrouw durft niet te zwemmen, mevrouw weet het niet eens voor elkaar te krijgen om met een beetje tempo het water over te steken. (Spoiler: Blijkt achteraf ook nog eens alles voor niets!)
Zeikmuts.
 
 
1. Navi (Zelda: Ocarina of Time)
Bij de omschakeling van een 2D Zelda naar een 3D Zelda bedacht Nintendo dat gamertjes deze verandering in de wereld van Hyrule wel eens een té groot zou kunnen zijn om zonder tekst en uitleg aan te kunnen. Iedereen zou verdwaald raken in deze epische wereld en daar valt op zich  wel iets voor te zeggen. Helaas verzonnen de Japanners een of ander kutelfje dat je bij moet staan tijdens je avontuur. Je kunt nog geen twee seconden chillen of Navi heeft wel een idee over de oplossing, of er nou een probleem is of niet. Hoe nuttig het beestje soms ook is, ik kan geen “HEY! LISTEN!” meer horen en bij elke mug die ik doodsla denk ik vol haat aan Navi. 
Kutbeest.
 
 
Natuurlijk zijn er nog veel meer van die vreselijke sidekicks van wie je het licht uit de ogen wil slaan, voel je vrij om deze lijst aan te vullen in de comments. Geef wel voldoende voorbeelden, dan kunnen we gezamenlijk om jullie ervaringen schateren!

REACTIES (43) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord