De 5 aller, ALLERslechtste Superhelden-games ooit - De Vreselijke Vijf 

De 5 aller, ALLERslechtste Superhelden-games ooit - De Vreselijke Vijf 2019-03-25T13:51:41
In de Vreselijke Vijf behandelt PeterKoelewijn de aller, aller, aller, aller, allerslechtste voorbeelden van iets gaming gerelateerds. Deze keer zijn dat Superheldengames. Van welke games verschoot Peters maillot spontaan van kleur?

Silver Surfer

De Silver Surfer heeft het niet makkelijk in andere media. Hij zat in die enorm kutte Fantastic Four-film en z’n games zijn ook al niet om naar huis te schrijven. Sterker nog, de NES-game wordt beschouwd als een van de moeilijkste, meest frustrerende games ooit gemaakt. Het is een bullethell shooter die flink heeft bijgedragen aan het ontstaan van die term. Eén tikkie en die zilveren sufferd valt als een plank van z’n board af. Zo kut dat het een van de beste AVGN-afleveringen opleverde!

 Silver Sufferd
   

Batman: Dark Tomorrow

Voor de Arkham-serie was het een duistere tijd voor de Dark Knight. De ene schijtgame na de andere donderde van de lopende band af totdat de franchise op gaminggebied praktisch dood was verklaard, een vechtspel hier en daar uitgezonderd. Batman: Dark Tomorrow zou aanvankelijk een soort vroege Arkham Asylum worden, met een open wereld waarin je allerlei toffe avonturen beleefde. Dat werd door budget en technologische beperkingen geschrapt waarna een lineair avontuur ontstond dat amper speelbaar was. De crappy controls en de vaste (!) camerahoeken deed het spel zelfs in 2003 hopeloos kut aanvoelen.

Batman: Derp Tomorrow 
    

Aquaman: Battle for Atlantis

Waarom iemand een Aquaman-game wilde maken voordat Jason Momoa uit de zee kwam oprijzen, is mij een raadsel. Maar hier zijn we met Aquaman: Battle for Atlantis: een game waar blijkbaar niemand op de hele fucking aarde naar uitkeek. Het spel was voor een prikkie gemaakt en had daarom geen voice acting. De besturing werkt ook voor geen meter want het is ÉÉN GROOT WATERLEVEL en inmiddels weten jullie wat ik daarvan vind. Je kunt nog beter een Spongebob-game spelen als je een goede Aquaman-ervaring wil hebben.

Meerminman en Mosseljongen
    

The Crow: City of Angels

The Crow is een beruchte film omdat hoofdrolspeler Brandon Lee om het leven kwam tijdens de opnames. In 1996 kwam er een vervolg op de film en die kreeg een game voor de PSX waar de honden geen brood van lusten. Je ‘speelt’ The Crow die door de lelijke gamewereld heenloopt alsof ie in z’n broek heeft gescheten. Het vechten tegen bikers en andere leerfreaks werkt voor geen ene meter en heeft ervoor gezorgd dat ook deze superheldengame in honderden reviewvideo’s wordt neergesabeld. The Crow: City of Angels komt rechtstreeks uit de hel!

The Crow: Shitting on Angels
    

Superman 64

Het icoon, de legende! De gouden standaard als het op vlug uitgescheten kutgames van superhelden gaat. Superman 64 was onspeelbaar vanaf de eerste dag dat Titus het gedrocht uitscheet. De graphics waren lelijk, de besturing was een marteling en je doet letterlijk niets dat Superman cool of imposant maakt. Superman 64 wordt beschouwd als een van de slechtste games ooit gemaakt en door die beruchtheid zijn de makers ook geïnterviewd over het proces. Zo weten we nu dat DC Comics en Warner Bros. net zo schuldig waren aan de kutgame. Ze stelden onmogelijke eisen, zoals dat Superman geen mensen mocht slaan. Daardoor kon slechts 10 procent van het concept worden uitgewerkt voor het spel haastig op een Nintendo-cartridge werd uitgebracht.

Man of Steel 

Superhelden zijn populairder dan ooit dus ik verwacht nog veel meer games met die gekke capedragers in de hoofdrollen. Nu maar hopen dat ze niet te slecht worden, anders moet ik deze Feature een update geven! Van welke superhelden-game hebben jullie de allerslechtste herinneringen?
    

DE VRESELIJKE VIJF SERIAL

De 5 meest cringey video’s van gamers

De 5 verschrikkelijkste waterlevels

De 5 slechtste Final Fantasy-games ooit

 Batman dance

REACTIES (8) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord