De 14 beste momenten uit de Ghostbusters films 

De 14 beste momenten uit de Ghostbusters films 2019-10-04T11:12:29
Is Ghostbusters de beste horrorkomedieserie ooit gemaakt? Geen idee. Is de zon warm? Is de lucht blauw? Het gras groen? PeterKoelewijn de leukste PU-redacteur? Nou één ding is zeker: we hebben heel wat leuke momenten van de films gekregen. Dit zijn de beste!

De eerste spook in de bibliotheek

Films in de jaren ‘80 waren heel traag omdat mensen toen fucking dom waren. Ik kan het weten want ik kom uit ‘89 dus ik heb het staartje meegepakt. Ik ben een soort daywalker tussen dom zijn en slim zijn, net als Blade. Toch was een trage intro voor Ghostbusters zelfs toen gedurfd. Ze hadden heel makkelijk knallend kunnen beginnen met een spook vangen, maar in plaats daarvan kregen we een hilarische bibliotheekscène waarin het dynamische trio voor het eerst een spook ontdekt. Maar ze praten te hard in de bieb dus het spook wordt razend!


   

Zuuuuuul

Nooit is deze creepy ass koelkastscène overtroffen. Je kan duizenden horrorfilms afspeuren, op zoek naar een koelkastscène, maar de demonische hond die “Zuuuul!” schreeuwt is BRIL-JANT!


     

Spoken ontsnappen

Ook in de eerste Ghostbusters waren er al irritante milieuactivisten. Opwarming van aarde was toen alleen nog niet officieel erkend, dus focusten ze zich op de gevaren die spokenopslag met zich meebrengt. Wanneer de brandweer de hendel overhaalt en alle spoken vrijlaat, vliegt het ectoplasma tegen de spreekwoordelijke ventilator met een prachtige montage.


    

Ghostbusters liftscène

De Ghostbusters starten voor het eerst hun straalpakketten en krijgen nog een vriendelijke waarschuwing dat ze eigenlijk mini-atoombommen op hun rug hebben zitten. Fijn om te weten wanneer je in een lift staat.  


     

Slimer wordt gevangengenomen

Het vangen van de eerste spook verloopt alles behalve vlekkeloos, letterlijk. Maar hilarisch is het zeker en Slimer werd zo populair, dat hij terugkeerde in Ghostbusters 2 en zelfs de mascotte van het team werd in de tekenfilmserie The Real Ghostbusters.


     

De Stay Puft Marshmallow Man

Zelfs als je Ghostbusters nog nooit hebt gezien en deze Feature leest omdat je mee wil praten met je vrienden, moet je weten dat het marshmallowmannetje iets met de film te maken had. Het staat symbool voor hoe hilarisch out of the box grappig de Ghostbusters-films kunnen zijn.


     

De enge metrotunnel

Ghostbusters is een van de weinige films die je als ‘perfect’ kan bestempelen. Deel 2 is een stukje minder, vooral omdat het qua verhaal veel op de eerste lijkt. Maar hij heeft nog genoeg enge scenes en sommigen zoeken echt het randje op van wat je in een familiefilm kon laten zien in de eighties. Zoals de hoofden op spiezen in de metrotunnel.


     

Dansende broodrooster

Het mysterieuze slijm in Ghostbusters 2 reageert op menselijke prikkels. Negatief maakt het sterker en positieve prikkels… laten het dansen in een broodrooster.


    

Badscène

Nog een enge scène uit Ghostbusters 2. Je denkt lekker een badscene met Sigourney Weaver te krijgen, maar neeeee, het slijm komt er weer tussen voor een creepy scène. Slecht timing…

 Ghostbusters 2
   

Creepy nanny

HOE IS HET MOGELIJK DAT JE PETER MACNICOL IN EEN NANNY OUTFIT ENG MAAKT? DAT HOORT NIET TE KUNNEN!


   

Vrijheidsbeeld komt tot leven

De tweede film probeerde de Marshmallow Man te overtreffen in de finale door het vrijheidsbeeld met slijm tot leven te wekken. Zo besturen ze het gevaarte door de straten (met een Nintendo Advantage Controller… uiteraard) en maken ze iedereen blij, inclusief de filmkijkers!


    

Eerste spook introductie

De Ghostbusters reboot met Kristen Wiig en Melissa McCarthey in de hoofdrollen, kreeg om diverse genante redenen veel negatieve pers. Maar hoewel het niveau van de eerste twee films niet gehaald wordt, is het nog steeds een aardige komedie. Groot voordeel is dat de special effects in dertig jaar enorm zijn verbeterd en de introductie van het eerste spook erg indrukwekkend is. Oh en slijm natuurlijk. Je kunt geen Ghostbusters-film hebben zonder slijm!


   

Interview met Kevin

Ghostbusters was ook de eerste grote film waarin Chris Hemsworth z’n komedieskills kon laten zien. Dat zorgt gelijk voor een van de grappigste scènes want zijn sollicitatie om assistent te worden, bewijst dat hij aandoenlijk en dom is. Vooral dom eigenlijk.


    

Don’t be like the mayor in Jaws

Ik heb een zwak voor Jaws-referenties en die van Ghostbusters is uitstekend. Kristen Wiig beschuldigt de burgemeester, gespeeld door Andy Garcia, ervan dat hij zich als de burgemeester in Jaws gedraagt. Zijn overdreven reactie laat zien dat dit een van de zwaarste beschuldigingen is die je naar een burgemeester kan maken.

Tot zover mijn favoriete scènes uit Ghostbusters. Heb jij er nog een om te delen, of wacht je liever tot de volgende Ghostbusters reboot in 2020 verschijnt? Zet het in de comments!

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord