De 10 slechtste gametitels ooit 

De 10 slechtste gametitels ooit 2015-01-22T15:07:30
Het is 2015 en games staan nog steeds niet bekend om hun hoge kwaliteit schrijfwerk. Sterker nog, er zijn meer dan genoeg games waarvan zelfs de titel al totaal de plank misslaat. PeterKoelewijn zette zich schrap en zocht de slechtste gametitels ooit. Het werd hem bijna te veel…

Het verzinnen van een goede titel is moeilijk. Soms schiet ie je hoofd binnen als een kogel, soms zijn hele focusgroepen nodig om tot iets te komen dat verkoopt. De keuze uit domme gametitels was dan ook enorm en ik moest zelfs een paar ijzeren regels opstellen. Allereerst moet de game uitgebracht zijn. Dus sorry, Total War: Warhammer! Ten tweede heb ik besloten om alle creepy Japanse hentai-games over te slaan. Hoe verleidelijk het ook is om iets te zeggen over The Maiden Rape Assault: Violent Semen Inferno… nee, ik ga het gewoon zeggen: fuck dat soort games en fuck de mensen die ze maken.

Laten we beginnen!

 

10. Metal Gear Rising: Revengeance

Metal Gear Rising: Please Don't Kill Me Sam

Klinkt als?

Een woord dat George W. Bush heeft verzonnen

Wat is het werkelijk?

Een van de beste actiongames van de vorige generatie, die je gisteren al had moeten spelen. En nee dat zeg ik niet om Samuel happy te houden, het is gewoon een keihard feit. Maar ja… Revengeance… Revengeance. Maakt niet uit hoe vaak je het zegt, het blijft een dom woord. Op een gegeven moment ligt de motivatie van Raiden gelijk met de motivatie van zijn alter ego Jack The Ripper, waarschijnlijk dat daar deze kop-staartbotsing van een subtitel vandaan komt. Een tweede probleem is dat Rising al de subtitel voor deze game is en dat die de lading prima dekt. Ik hoop dat het puur gedaan is omdat games die eindigen met een ‘Re-woord’ beter verkopen.

 

9. Demon’s Souls

Demonsssssssssssouls

Klinkt als?

Een leeglopende fietsband

Wat is het werkelijk?

Een hardcore JRPG die een critical darling werd en wiens vervolgen tot de populairste Japanse RPG’s van het moment horen. Demon Soul is een prima naam voor een game. Demon Souls nog beter want dat hint naar meer content. Maar Demon’sssssssss Souls? Niemand kan dat uitspreken zonder te klinken als een idioot! Of als de slechterik uit de eerste Mortal Kombat-film.

 

8. Infinite Undiscovery

Klinkt als?

Reclame voor een programma op The Discovery Channel. “Stay tuned for Infinite on Discovery!” Hahahaha… sorry.

Wat is het werkelijk?

Een degelijke JRPG van Square-Enix, decennialang hofleverancier van shitty gametitels. Geen idee hoe ze hun titels verzinnen maar ik vermoed dat er weddenschappen worden afgesloten over wie er de meeste getallen en Engrish in kan stoppen. De JRPG moedigde exploratie aan tijdens het rondlopen maar ook in de battles, waardoor er zeker een kern van een goede titel in zit verborgen. Maar laten we niet vergeten dat Undiscovery net als Revengeance een bullshit-woord is en dat je al helemaal niet moet gaan roepen dat het Infinite is.

 

7. Divine Divinity

Miljaar!

Klinkt als?

De titel van de nieuwe Suske en Wiske.

Wat is het werkelijk?

Het eerste deel uit de populaire Divinity RPG-reeks van het Belgische Larian Studios. De game werd om veel dingen bejubeld maar de titel zeker niet. Het is de moeder aller tautologieën en komt over alsof de studio bang was dat de game een te korte titel had. Het vervolg heette wel gewoon Divinity II en een prequel, Divinity: Original Sin, kun je sinds vorig jaar kopen voor PC.

 

6. Beyond the Beyond

Beyond the Beyond

Klinkt als?

Een slechte gametitel die slecht is omdat hij slecht is met veel slechtheid en zo… hij is slecht!

Wat is het werkelijk?

Beyond the Beyond is een JRPG van Camelot waar zelfs ik nog nooit van gehoord had. De studio staat vooral bekend om de visuele awesomeness van Golden Sun maar over Beyond the Beyond waren critici veel minder positief. Blijkbaar is alles aan deze game zo generiek en nietszeggend als maar kan. Wat dat betreft is de titel best toepasselijk. Maar fuck het, dit is mijn lijst en ik zet hem er gewoon in!

 

5. Neon Genesis Evangelion: 3nd Impact

Neon Genesis Evangelion: 3nd Impact 

Klinkt als?

Een Japanse vertaler die een 6- haalde voor Engels.

Wat is het werkelijk?

Ja dat lees je goed! 3nd Impact, Three…cond Impact? Auw, mijn brein. Wie de anime Neon Genesis Evangelion heeft gezien weet dat 3rd Impact prima in het Engels wordt uitgesproken in de serie. We hebben dus niet te maken met een vertaalfout. Oké, analysetijd: 3 is in het Japans ‘San’. Dus dat houdt in dat de game Neon Genesis Evangelion: San-nd Impact heet… oh mijn God. Het is een rhythm-game voor de PSP! Sound Impact! Ik word een beetje duizelig in mijn hoofd…

 

4. Kingdom Hearts 358/2 / Dissidia 012 Duodecim Final Fantasy

Kat Duodecim

Klinkt als?

Classic Square-Enix

Wat is het werkelijk?

Een gedeelde plaats voor de Kingdom Hearts- en Final Fantasy-series in het algemeen. De 3DS-titel gebruikt de rekensom voor het aantal dagen die voorbijgaan in het hoofdverhaal van de game. De 2 staat erin omdat je het verhaal vanuit het perspectief van 2 personages ziet. Logisch toch?

En Dissidia 012 Duodecim Final Fantasy? Géén idee. Heb meerdere theorieën gevonden over de betekenis van de titel maar een officiële ontbreekt. Enige dat ik weet is dat Duodecim Latijn is voor 12 dus eigenlijk heet de game Dissidia 012 12 Final Fantasy. Dit zijn slechts 2 voorbeelden die ik zelf het slechtst vind maar beide series zijn berucht om hun zweverige subtitels. En hoe langer je de games speelt, hoe minder logica er achter de titels schuilt.

 

3. Peter Jackson’s King Kong: The Official Game Of The Movie

King Kong

Klinkt als?

Een groep maatpakken die bang is dat niet genoeg mensen het merk herkennen en ze wellicht niet hun investering terugkrijgen.

Wat is het werkelijk?

Een degelijke filmgame van Peter Jackson’s King Kong. Hij werd ontwikkeld door Rayman’s Michel Ancel die ironisch genoeg een minimalistische gameplay-interface doorvoerde. Dat zou je niet verwachten van een game genaamd Peter Jackson’s King Kong: The Official Game of The Definitive Remake Of The Classic Monster Movie That Will Never Ever Get Another Remake.

 

2. Tongue of the Fatman

Klinkt als?

De nieuwste film van Ron Jeremy.

Wat is het werkelijk?

Veel erger…

Mmmm, mensen betaalden hier geld voor in het DOS-tijdperk! Je hebt lelijke games en je hebt Tongue of the Fatman. De game werd ook uitgebracht op de Sega Mega Drive als Slaughter Sport wat een oneindig veel betere titel is dan dit.

 

1. Alle games met dubbelzinnige titels

Er zijn héél veel games met dubbelzinnige titels en zelden werken ze. Vooral omdat de meeste games voor pubers ontwikkeld worden en die vinden zelfs de meest lame seksgrappen leuk. Ik schrijf soms de Nachtwacht dus ik kan het weten.

Nu kon ik ook hiervoor een aparte Feature schrijven, maar beter presenteer ik die hele zooi in één klap. Dit zijn – allen samen – de domste gametitels ooit.

 

Wild Woody

Wild Woody 

Oh dat begint al goed…

Sticky Balls

Sticky Balls

Nog beter.

 

Iggy’s Reckin Balls

Iggy's Reckin Balls

Geloof het of niet, dit is een racegame.

 

Ball Breakers

Ball Breakers
Ze wisten wat ze deden.

 

Spanky’s Quest

Spanky's Quest

Zij wisten ZEKER wat ze deden!

 

Wargasm

Wargasm

Had Dick Cheney dit niet ooit?

 

Nuts & Milk

Nuts & Milk

Ik word een beetje misselijk.

 

Irritating Stick

Irritating Stick

Druk in mijn hoofd…

 

Touch Dic

Touch Dic

Je… je kunt niet zomaar alles afkorten!

 

S.C.A.T.

S.C.A.T.

Dit… dit is gewoon… horen jullie ook een hoge pieptoon?

 

Booby Kids

Booby Kids

De hoofdpijn wordt erger! Te veel slechte gametitels! Laat het ophouden!

 

Big Mutha Truckers II: Truck Me Harder

Big Mutha Truckers 2: Truck Me Harder

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!!!!!!

(Disclaimer: Dat was een scène uit de film Scanners. PeterKoelewijn’s hoofd is niet werkelijk ontploft. Hij heeft alleen een zware migraineaanval overgehouden aan deze Feature. Wil je zijn hoofdpijn erger maken? Zet slechte gametitels die ontbreken in de comments!)

REACTIES (54) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord