Dark Souls 2: Scholar of the First Sin - Dagboek van een noob 

Dark Souls 2: Scholar of the First Sin - Dagboek van een noob 2015-04-10T13:08:06
Niemand ontkomt aan de Dark Souls hype. Ook Alie niet, die in dit dagboek de eerste paar dagen uit het leven van een noob met jullie zal delen. Zo mogen we iemand wel noemen die het weet te presteren keer op keer te afgrond in te koprollen, toch?

Zoals jullie laatst ook al in mijn blog konden lezen, waag ik me nu voor het eerst aan een Dark Souls game. Voor moeilijke vragen over de meerwaarde van Dark Souls 2: Scholar of the First Sin in vergelijking met de ‘kale game’ hoef je dan ook niet bij me aan te kloppen… Daarvoor verwijs ik jullie gewoon naar de Review. Wel kan ik je in deze Feature alles vertellen over het wel en wee van de eerste (lastige) stappen in deze game.

Dark Souls 2: Scholar of the First Sin

 

Dag 1 – Mijn eerste monster

Alleen al van zijn voetsporen kreeg ik de koude rillingen. Toch was ik niet voorbereid op het gedrocht waar ik kort daarna oog in oog mee zou staan. De eerste poging hem te verslaan, strandde doordat ik keihard fijngeknepen werd en de tweede keer ging het licht uit nadat die dikzak boven op me kwam liggen. Fijn, nog geen vijf minuten bezig en al twee keer dood. Of nou ja, dood… Ik weet eigenlijk niet zo goed wat er daadwerkelijk met je gebeurt wanneer je met flinke letters duidelijk wordt gemaakt dat ‘You Died’, behalve dan dat je er behoorlijk groen en vooral niet knapper van wordt. Echt dood kun namelijk niet gaan als je al dood bent, denk ik. Maar goed, driemaal is scheepsrecht, want toen mijn Sorcerer een stuk of 10 Magic Arrows erdoorheen had gejaagd, ging mijn eerste monster neer!

Misschien is Dark Souls eigenlijk alleen maar heel moeilijk als je van de gebaande paden afwijkt? Ik belandde na mijn worsteling met dat gedrocht van hierboven namelijk in een heuse tutorial. Daar leerde ik de controls via handige bordjes kennen en mocht ik mijn nieuw geleerde skills meteen in de praktijk brengen op kleine, zwakke kereltjes. Hoezo een noob dagboek? Ik voel me een ware pro!

Dark Souls 2: Scholar of the First Sin

 

Dag 2 – Praise the sun... Of zo

Ik neem het terug… Ik heb het laatste half uur alleen maar voor mijn leven gerend. Het begon zo: na mijn avonturen in de tutorial liep ik langs een smal pad de vrijheid tegemoet. Althans dat maakte ik op door de teksten die mijn medespelers achtergelaten hadden: praise the sun of iets dergelijks. Enfin, daar badend in het licht was plots een soort stadje, of in ieder geval het vergane Dark Souls equivalent daarvan. Ik praatte met wat mensen, waarvan ik het gevoel kreeg alsof ze elk moment mijn keel door zouden snijden. En daarnaast vond ik wat schatjes, waarvan ik geen idee heb wat ik ermee moet... Wat is in vredesnaam een Pharros Lockstone? Dat was echter niet eens het meest memorabele van Majula. Nee, dat waren de die drie biggetjes die me gezellig op wilden eten. Zijn biggetjes niet meestal schattig en knuffelbaar?

Nietsvermoedend liep ik nadat ik mijn heilige eed aan PETA had verbroken zomaar een richting op. Heel veel andere keus heb je trouwens niet, aangezien Dark Souls blijkbaar te cool is voor een map. En dat ging ongeveer een kwartier lang goed… Tot ik bij een stelletje hele grote wachters aanbelandde en mijn magie geen zak damage meer deed. Desondanks kreeg ik de eerste twee (uiteindelijk) toch ook dood. Bijna fluitend liep ik naar het kampvuur om even op krachten te komen, en mijn magische ammo op te laden. Niet wetende dat die reuzen die ik net met pijn en moeite had gedood er nu gewoon weer zouden staan! Waarom respawnt alles in Dark Souls? En vooral: waarom kreeg ik ze geen tweede keer dood? Uiteindelijk was ik zo wanhopig dat ik een sprint inzette… Ik wist minstens 10 reuzen te passeren en wederom liep ik vrijwel fluitend de ellende tegemoet. In een afgesloten ruimte, die me in eerste instantie nog een veilige haven leek, werd ik namelijk met een welgemikte klap geveld door een baas.

Dark Souls 2: Scholar of the First Sin

 

Dag  3 – De gemene omgeving

Zijn het niet de vijanden dan is het wel de omgeving die me het leven zuur maakt. De hoeveelheid afgronden die ik inmiddels van dichtbij gecheckt heb, is niet meer op twee handen te tellen. Personages in Dark Souls 2 hebben namelijk twee handicaps, zo is het onmogelijk verder dan een meter te springen, en verliezen ze alle motorische controle op het moment dat je een soort acrobatische koprol probeert te maken. Gelukkig zijn mensen altijd wel zo lief een boodschap voor een afgrond in een duistere grot te plaatsen met iets als ‘watch out, hole ahead’. Maar lieve medespelers, zo’n geweldig poëtische boodschap komt veel beter tot zijn recht als je hem voor de afgrond plaatst en niet er bovenop!

 

Dag 4 – Van Sorcerer naar Swordsman

Mijn Sorcerer is niet meer. Haar teint was niet meer te redden en haar healthpool ondertussen gehalveerd. Dat zou nooit meer wat worden... Ook mede omdat een houten staf toch niet het beste wapen is om je te ontdoen van alle gespuis in Dark Souls. Ik besloot een Swordsman te maken en deze meteen maar eens uit te testen op mijn lelijke vriend aan het begin van de game. Ditmaal waren er geen drie pogingen voor nodig: meneer ging in een keer neer. Dubbele zwaarden is blijkbaar iets meer noobvriendelijk.

Dark Souls 2: Scholar of the First Sin

Dag 5 – Het gelijk van mijn collega’s

Nee, toch… Hadden mijn collega’s toch gelijk. Ik heb het Dark Souls virus ook te pakken. Ik heb zojuist tientallen wachters (met pijlen en bijlen en meer ellende) in de pan gehakt. Nou moet ik toegeven dat ze me het ook wel een beetje gemakkelijk maakten door netjes een voor een op te staan, zodat ik ze met een welgemikte crit in de rug stuk in een keer neer kon krijgen. De illusie van enige skills werd echter meteen weer bruut verstoord door een klein mietje dat van bovenaf bommen stond te smijten… Wat echter pas echt pijn deed, was de laars van zijn kameraad in mijn smoelwerk toen ik een ladder probeerde te beklimmen. Ben je dan echt nergens veilig? Gelukkig ben ik er inmiddels wel achter hoe ik moet levelen, hoe ik van die nare groene teint afkom en hoe ik bij een mevrouw Majula healthpotions kan scoren. Allemaal zaken die mijn leven (of dood, want hoe het verhaal in elkaar steekt, snap ik nog steeds niet) een stuk gemakkelijker maken!

Dark Souls 2: Scholar of the First Sin

Dag 6 – Dark Souls 2: Scholar of the First Sin = briljant

Nee, wees niet bang… Ik ga niet weer roepen hoe pro ik toch eigenlijk blijk te zijn. Zeker niet, nadat ik dacht een map te gaan vinden in een 'verlaten' herenhuis, maar in plaats daarvan in mootjes werd gehakt door een skelet. Een beter lesje in nederigheid kun je niet krijgen. Wel merk ik dat ik de game nog steeds leuker begin te vinden! Wanneer je rust en kalmte kunt bewaren op het moment dat je weer eens doodgaat, en vreugde kunt halen uit het feit dat je eigenlijk heel veel kunt leren van je onfortuinlijke einde dan is Dark Souls 2: Scholar of Sin een werkelijk briljante game!

Dat kan ik in ieder geval nu nog zeggen, terwijl ik lijnrecht tegenover mijn eerste baas sta. Althans, ik denk dat het een baas is, want hij kan vliegen en ziet er best wel indrukwekkend uit… Stiekem durf ik ‘m echter nog niet zo goed te benaderen. Misschien moet ik de vijanden in het vorige gebied eerst nog effe een paar keer laten respawnen, of misschien kan ik nu eindelijk mijn gear eens verbeteren? Ach, aan de andere kant, wat zou het? Het zou immers niet mijn eerste dood worden…

Dark Souls 2: Scholar of the First Sin

En met deze cliffhanger laat ik jullie achter. Maar wellicht kan ik binnenkort een deel 2 aan dit dagboek vastplakken. En geheel afhankelijk van mijn succes met meneer de boss kan ik die Feature dan wellicht de titel Dagboek van een Novice meegeven.

REACTIES (20) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord