CoD: Modern Warfare Season 2: Waarom je de game weer moet oppakken 

CoD: Modern Warfare Season 2: Waarom je de game weer moet oppakken 2020-02-11T16:09:14
Call of Duty: Modern Warfare is alweer drie maanden oud en de kans is groot dat je inmiddels bent verzand in andere games. Jacco vertelt waarom het een perfect moment is om de game weer op te pakken.

Toen Modern Warfare in november vorig jaar verscheen vond ik het fantastisch. Ik vind het nog steeds fantastisch, want ieder moment dat ik geen zin en tijd heb om terug te keren naar de worsteling die Death Stranding heet, slinger ik Modern Warfare even aan om een paar potjes te knallen. Dat doe ik ieder jaar eigenlijk, maar deze editie met extra veel plezier dankzij de heerlijke physics, oneindige customization en het eerlijkere verdienmodel. Nu seizoen 2 voor de deur staat kan ik je ten zeerste aanraden om je M4A1 te pakken en weer in de game te duiken.

Modern Warfare

Een prima eerste seizoen

Eerst even terug naar seizoen 1, dat zojuist is afgesloten. Het was een periode met pieken en dalen, maar uiteindelijk verliep het een stuk beter dan het eerste seizoen van Black Ops 4. Dat heeft voornamelijk te maken met de Battle Pass, die een stuk consumentvriendelijker is dan eerdere varianten. Door even gas te geven verdien je twee gratis wapens, lootboxen zijn afwezig en wie de pas aanschaft voor een tientje krijgt daar CoD Points voor terug, waardoor je de volgende Battle Pass volledig kunt bekostigen. In theorie dan, want hoewel Battle Pass XP prestatie- in plaats van tijdgebonden is, duurt het tientallen uren om alle honderd tiers vrij te spelen. Ik zou dan moeten stoppen met deze baan waarbij ik spelletjes speel, om enkel nog dit spelletje te spelen.

Verder ben ik erg te spreken over de maps die gratis (!) zijn toegevoegd, al is dat deels te danken aan nostalgie. Zo kregen we Crash, waarvan mensen even waren vergeten dat de map altijd al zeer camp-vriendelijk is geweest. Ook was er wat geklaag over de spawns op Shipment, die extreem kleine map waar ik inderdaad weleens ín een andere speler spawn en hem keihard op z’n neus sla met m’n LMG, omdat richten megatraag gaat. Ik heb aan beide maps echter zeer veel lol beleefd, evenals aan Shoot House – een van de beste levels in de game – Vacant, Port in Ground War en de nieuwe Gun Fight-maps. Daarbij herinnerden klassieke modi als Gun Game en Cranked mij aan hoeveel kanten je op kan met Call of Duty.

Toch is er ook een hoop hetzelfde gebleven, zoals de absurde dominantie van de M4A1 en de teleurstellende Spec Ops-modus. Hoewel Infinity Ward een poging deed om klassieke missies toe te voegen, blijven het ellenlange, veel te pittige oorlogen die niets te maken hebben met de korte arcadegameplay uit de vorige games. Skill-based matchmaking was ook een omstreden concept, dat volgens sommigen ten kost gaat van de speelervaring. Hoewel ik er heilig van overtuigd was dat skill-based matchmaking een fabeltje was, blijkt het inderdaad in enige vorm te worden toegepast in de game. Of je dat ook de schuld mag geven dat je constant verliest is minder duidelijk. Ik heb er in ieder geval geen last van gehad.

Modern Warfare

Quickscopen op Rust

Infinity Ward is in ieder geval goed op weg om Modern Warfare een van de best ondersteunde Call of Duty-games tot op heden te maken, en het tweede seizoen lijkt weer een feest te gaan worden. Te beginnen met de remake van Rust, een van de vetste maps uit de geschiedenis van de franchise. Net als in Modern Warfare 2 hoeven we meningsverschillen niet meer op straat uit te vechten, maar één tegen één op Rust, hard tegen hard. Dat kan trouwens naast in de reguliere multiplayermodus ook in Gunfight, wat met de toren in het midden ongetwijfeld prachtige actie oplevert.

Bij de aftrap van seizoen 2 wordt ook de 6v6-map Atlas Superstore aan de game toegevoegd. In feite bestaat het level uit een soort Wal-Mart met allerlei stellingen en kratten die zorgen voor dekking, en wellicht is de naam van de supermarktketen een subtiele hint naar de Atlas Company uit Infinite Warfare. Ook komt Bazaar naar Gunfight en verschijnt de andere reguliere multiplayermap Khandor Hideout ergens gedurende het seizoen. Meer maps voor twaalf spelers zijn in ieder geval een zeer welkome toevoeging, want dat was een van de gebreken van Modern Warfare bij lancering.

Behalve Rust doet Infinity Ward er nog een flinke schep nostalgie bovenop met Zhokov Boneyard. Je herkent de woestijn met vliegtuigwrakken waarschijnlijk uit het laatste campagnelevel van Modern Warfare 2. Tof is hoe het level is uitgebreid met een bazaar, waar je kunt schuilen voor de tanks die rondcrossen en elke camper buiten afstraffen. Met Zhokov Boneyard en Port uit seizoen 1 begint Ground War eindelijk een beetje variatie te krijgen, al zou ik graag nog iets meer maps voor de modus zien.

Modern Warfare

Geen battle-royale

De nieuwe Battle Pass beloont spelers wederom met een wagonlading aan spullen, waaronder drie gratis nieuwe wapens: de Grau 5.56, de Striker 45 (oftewel: de UMP 45!) en een nog onbekend wapen later in het seizoen. De eerste twee gratis wapens waren in tegenstelling tot in Black Ops 4 eenvoudig te verkrijgen én absoluut de moeite waard, dus wat dat betreft is het tof om weer nieuwe schietijzers aan onze collectie toe te kunnen voegen. Verder is Ghost vrij te spelen als nieuwe Operator, samen met Talon en Mace later in het seizoen.

Gedurende seizoen 2 worden er wederom nieuwe modi toegevoegd, waaronder het op papier supergeinige Infected Ground War. Een blik op de roadmap doet vermoeden dat er éindelijk een ranked playlist word toegevoegd, maar helaas draait het om enkel een playlist met de Call of Duty League-regels. Een andere teleurstelling is het feit dat een battle royale-modus nog steeds ontbreekt, waar we eerst voor de volle honderd procent hadden verwacht dat Infinity Ward deze zou toevoegen. Is de hype dan echt voorbij? Wil Activision Blackout, waar dit jaar met Black Ops 5 wellicht een nieuwe versie van komt, niet in de weg zitten? Er is in ieder geval nog hoop, want de roadmap hint naar meer nieuwe modi dan bovengenoemde.

Modern Warfare

Oude tijden herleven

Er komt dus in ieder geval genoeg content richting Modern Warfare om de game weer op te starten, al helemaal als je de nieuwe maps van seizoen 1 hebt gemist. Oude tijden herleven op Rust, grinden voor nieuwe wapens en rondrennen als Ghost: Modern Warfare wordt steeds meer een viering van de geliefde serie. En als Infinity Ward op dit tempo doorgaat, hoef ik in november eigenlijk nog even geen nieuwe Call of Duty.

 Modern Warfare

REACTIES (4) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord