Beste zombiekills in films en games 

Beste zombiekills in films en games 2019-10-16T12:58:31
Zombies. Het is heerlijk om lekker op ze in te hakken in games, of te zien hoe ze aan gort worden geschoten in films. Ze omleggen is vaak niet zo moeilijk, maar dat lukt niet altijd, zo bewijzen de zombiehelden in dit artikel.

Ooit waren het fantastische mensen, maar nu zijn het slechts uitgemergelde hoopjes ellende op zoek naar orgaanvlees. Juist omdat ze maar aan één ding kunnen denken zijn het geweldige doelwitten, maar tegelijkertijd is het feit dat ze maar aan één ding kunnen denken ook reden om altijd op je hoede te zijn wanneer je je onder de ondoden begeeft. Dat mensen dat wel eens onderschatten, dat blijkt uit de onderstaande games en films. Hoewel, soms zijn de zombies ook gewoon heel erg sterk, bijvoorbeeld omdat ze onder invloed zijn van een bepaald virus.

  

Undead Nightmare

John Marston in Red Dead Redemption kreeg het zwaar aan de stok met een hele horde zombies in de expansie Undead Nightmare. Hij moet ook wel, want hij moet zorgen dat zijn gezin niet aan het zombievirus ten onder gaan. Dat doet hij goed en hij slaagt, maar als de badguy roet in het eten gooit, dan moet Marston -die inmiddels is overleden- uit zijn graf opstaan om op zijn paardje in galop de boel weer recht te zetten. En dat doet zombie-Marston op meedogenloze wijze.

  

Shaun of the Dead

Er zit in elke zichzelf respecterende zombiefilm tenminste één personage dat zo irritant is, dat je hoopt dat hij of zij op de meest gruwelijke wijze om het leven wordt gebracht. Zoek niet verder, want je komt helemaal aan je trekken in Shaun of the Dead. De betweterige David staat iets te dicht bij het raam in de pub, waarna de zombies zijn ingewanden uit hem trekken alsof het verse warme worstjes van de bbq zijn.

  

Resident Evil

Je kunt een artikel over geïnfecteerden niet schrijven zonder Resident Evil te noemen. De franchise bracht ons angstaanjagende zombie’esque honden die je de p doen schrikken als ze ineens uit een raam tevoorschijn komen, maar er is meer. Denk bijvoorbeeld aan die arme Leon, die elk moment kan worden onthoofd door een zombie. Soms door simpelweg te kauwen, soms met een kettingzaag. Het feit dat die zombies je de hele game achtervolgen, maar ook dat Leon er waarschijnlijk regelmatig aan ten prooi valt, maakt deze zombiekill zo fantastisch. Het is constant onheilspellend en je moet voortdurend op je hoede zijn.

zombie
  

28 Weeks Later

Het is niet heel erg ‘des zombies’ om op die wijze iemand om te leggen, maar de manier waarop Don Harris (Robert Carlyle) zijn vingers in de ogen van de bedgebonden Alice (Catherine McCormack) duwt, dat is toch wel zo ranzig om naar te kijken. Als je tenminste je ogen nog open kan doen. Leuk detail: 28 Weeks Later is een van de films die voor de grote discussies heeft gezorgd rondom wat nu een zombie is en wat niet.

  

The Walking Dead (serie)

Het zombie-genre heeft de afgelopen jaren een enorme opleving gehad door The Walking Dead. Gebaseerd op de epische comicreeks van Robert Kirkman kunnen we in de serie zien hoe het Rick en zijn groep overlevers vergaat. Er vallen in de serie veel doden. Soms personages die we al jaren kennen, soms nieuwelingen die overduidelijk vooral om die reden zijn toegevoegd aan de serie. De dood van Andrea is echter vooral veel mensen bijgebleven, omdat zombies haar eerst in haar wang bijten, waarna een akelige worsteling tegen het virus en de dood volgt. Juist Andrea die zoveel had geleden en gestreden kwam pijnlijk aan haar einde. Hoewel ze technisch gezien niet helemaal door een zombie aan haar einde kwam maar door haarzelf, was dat natuurlijk alleen zodat ze niet zou ‘turnen’ nadat die ondode haar in het gezicht beet. De dood van Andrea was extra pijnlijk omdat ze in de comics een zeer geliefd personage was (dat ook veel langer doorleefde dan in de serie). Overigens is de dood van Noah er ook eentje die mij altijd zal bijblijven, vastzittende in een draaiduur samen met Glenn die moest toekijken hoe zijn buddy het leven liet.

  

The Last of Us

Je kunt ellenlange discussies hebben over wat nu precies een zombie is. Is het iemand die eerst dood is gegaan en daarna is veranderd in zo’n monsterlijk figuur, of is geïnfecteerd worden met een virus en ontbinden waar je bijstaat ook al voldoende? Waarschijnlijk komen we daar nooit uit. In The Last of Us zijn het geïnfecteerden die Clickers worden genoemd. Ik ga hem er toch inzetten, omdat het een enorm dramatisch moment is in een van de betere games van de laatste tien jaar. Als Sam geïnfecteerd is geraakt en Henry niet weet wat hij moet doen, schiet hij zichzelf door zijn hoofd.


   

Zombi 2

De heftigste zombiekill komt uit 1979, wanneer een vrouw in de verder twijfelachtige film Zombi 2 zichzelf handig denkt op te sluiten in de badkamer. Slim, maar de zombie weet de deur alsnog te breken en hij duwt een stuk hout haar oog. Het is een heel visueel moment waarbij je het stuk hout centimeter na centimeter in haar oog ziet gaan. Moeilijk om naar te kijken en nog moeilijker om van je netvlies af te krijgen.

Zombi 2
  

The Walking Dead (de game)

The Walking Dead is niet alleen een toffe serie, er is ook een succesvolle, prijswinnende gamereeks van gemaakt door Telltale Games. Het verhaal werd beïnvloed door je keuzes en eens in de zoveel tijd kwam er een nieuwe episode uit, waarin het spannende en emotionele verhaal weer verder ging. De dood die ons het meest is bijgebleven dat is die van Lee. Hij doet zijn uiterste best om in leven te blijven in de apocalypse, maar het mocht uiteindelijk niet baten. Juist omdat hij met de grote ster van de game, Clementine, zo’n diepe relatie had, was zijn dood zo beladen.

  

Day of the Dead (1985)

Captain Rhodes moest van Wouter aan dit artikel worden toegevoegd, en ik begrijp helemaal waarom. De beste man was eigenlijk maar naar, maar toch was zijn dood enorm dramatisch. Waarschijnlijk helpt het dat hij een enorm grote horde zombies on the loose had die hem maar al te graag verslonden. Sterker nog, die in een groepje klaarstaan tot de opperzombie meneer Rhodes in hun armen heeft gejaagd. Captain zelf kijkt enorm dramatisch terwijl hij zijn laatste adem uitpuft.

Zijn er zombiekills in games en films die jij maar niet van je netvlies krijgt?

REACTIES (7) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord