Top 10 beste Easter Eggs ooit gevonden 

Top 10 beste Easter Eggs ooit gevonden 2014-04-20T13:26:08
Jezus is een aantal millennia geleden opgestaan uit de dood. Om dit heugelijke 'feit' te vieren gaan we op zoek naar de leukste paaseieren in onze games. We hebben stagiair Kobus het kippenhok ingestuurd en hem de opdracht gegeven om de beste Easter Eggs ooit te vinden.

10. Call of Duty: Black Ops II

Als je in Nuketown alle hoofden van de paspoppen binnen anderhalve minuut weet af te knallen, dan mag je de tv in de game opstarten en kan je Activision klassiekers zoals Pitfall, H.E.R.O. en River Raid spelen. In de eerste Black Ops kon je al Zork en Dead Ops Arcade spelen. Dit is misschien wel het hoogtepunt uit de hele Call of Duty-serie.

 

9. Just Cause 2 verliest

Als je Rico met een vliegtuig boven het meest noordwestelijke eiland laat vliegen, dan stort je voertuig opeens neer en spoel je aan op een onbewoond eiland. Je vindt er wrakken van een groter vliegtuig en ziet de tekst ‘search’ op het strand liggen, allemaal referenties naar de serie Lost. De acteurs uit de serie zijn helaas nergens te bekennen, die zitten vast met een zak geld ergens in een jacuzzi in Beverly Hills.

 

8. Diablo 3 Whimsyshire

In Diablo 3 is het mogelijk om naast monsters ook gewoon eenhoorns af te slachten. Om in dit bijzondere gebied vol gemuteerde paarden te komen, moet je de Staff of Herding in je bezit hebben en deze aan de Cow King’s Ghost geven, die je bij Old Tristram Road vindt. Nu ontstaat er een doorgang naar een hemelse wereld vol lachende wolken, eenhoorns en ander gespuis dat het niet verdient om te leven.


Diablo 2 had ook zo'n Easter Egg, maar dan met koe-soldaten.7. Grand Theft Auto laat je lezen

De makers van Grand Theft Auto vinden het leuk om je op moeilijk bereikbare locaties letters achter te laten. Zo vind je in GTA III een locatie waarin Rockstar laat weten dat het niet de bedoeling was dat je er zou komen. In GTA: San Andreas laten ze je bovenop de brug via een Easter Egg weten dat er geen Easter Egg is. Oh GTA!

GTA: San Andreas
GTA 3

 

6. Mario in The Legend of Zelda

Mario is geen onbekend figuur in de The Legend of Zelda-serie. Zo maakt hij regelmatig een opwachting in de games van Link. In A Link To The Past is Mario te zien als een schilderij aan de muur, in Marjora’s Mask is Mario te zien als een masker bij de maskerverkoper en in Ocarina of Time zijn Mario, Luigi, Peach en Bowser te zien als schilderijen in het kasteel van Zelda.

 A Link to the Past

Majora's Mask

The Ocarina of Time

 

5. Saints Row 2 – Groot roze konijn

In Saints Row kan niks te absurd zijn, dat is ook het motto van de Easter Eggs in de game. Zo kun je als je lang genoeg naar het noorden blijft varen op een gegeven moment een groot roze konijn uit het water zien opstijgen.

 

4. The Last of Us schopt fans in de ballen

Als je fan bent van Naughty Dog, dan is de kans groot dat je Justin Bieber haat. Want die kans is sowieso al erg groot... Het moet dan wel een shock voor je zijn wanneer je leest dat het popsterretje nog leeft en Nathan Drake gaat spelen in Uncharted 13. Gelukkig gebeurt dat alleen in de wereld van The Last of US, die toch al ten onder is.

The Last of Us

3. Fallout New Vegas - Indiana Jones

Na het uitkomen van de vierde Indiana Jones film was iedereen woedend op George Lucas. “Hoe kan hij zoiets doen? Dit is de domste film ooit! Aliens WTF?!” Om te bewijzen dat de film nogal slecht is, hebben de makers het eerste slechte moment uit de film gepakt om daar Indiana Jones dood in te laten gaan. Zo kom je namelijk een verwoeste koelkast tegen met een geraamte en een cowboyhoed. Arme Indiana.

 Fallout New Vegas

2. Borderlands 2Minecraft

Gearbox heeft een aantal geweldige Easters Eggs in de serie weten te verstoppen. Zo kun je referenties naar de films Se7en en Top Gun vinden, kun je Tannis in beide delen op een vis voorbij laten komen en zelfs een ring naar Mount Doom brengen. De best uitgewerkte Easter Egg is zonder twijfel die van Minecraft. Notch zal nu als een gelukkig mens kunnen sterven, wetende dat zijn creatie is vereeuwigd in Borderlands.

 Borderlands 2

1. Batman Arkham Asylum kondigt vervolg aan

Batman: Arkham City hadden we kunnen zien aankomen, ruim voor de game werd aangekondigd. De plattegrond en wat artwork van het tweede deel in de serie zijn namelijk te vinden in het origineel. Als je op de juiste plek 3 explosieven laat ontploffen, ontdek je de geheime kamer van de Warden, waarin de Arkham stad uit het vervolg te zien is. Helaas had niemand de kamer ontdekt voordat Batman: Arkham City was aangekondigd. Zo blijkt maar weer dat zelfs het internet niet alwetend is wat Easter Eggs betreft.

De Easter Eggs zijn gerangschikt en daarmee zit onze taak erop. We wensen jullie een vrolijk Pasen! En vreet niet te veel paaseieren want daar gaat je cholesterol van omhoog en dat is slecht voor je volgens Ed.

REACTIES (48) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord