Bayonetta 2 – Tips & Tricks 

Bayonetta 2 – Tips & Tricks 2014-10-24T14:47:32
Na jaren wachten ligt Bayonetta 2 dan eindelijk in de winkels. De Wii U exclusive is hands down de beste hack & slasher van het jaar en pittig genoeg dat je soms gillend je GamePad uit het raam wilt gooien. PeterKoelewijn weet hoe duur die krengen zijn en geeft een aantal handige tips en tricks voor wie de eerste keer met Bayonetta mag spelen.

Bayonetta 2 is een absolute must-have voor de Wii U. Het is ook een klein wonder dat de game gemaakt mocht worden, want het eerste deel was een flop en Sega weigerde groen licht te geven aan een sequel. Uiteindelijk trok Nintendo de portemonnee open wat verklaart waarom het een Wii U exclusive is. 

Maar een toegankelijke game is het zeker niet. Ik heb me daarom gericht op tips en tricks voor de beginnende Bayonetta-speler. Enjoy!

Bayonetta 2

 

1. Witch Time is essentieel

De belangrijkste move die je z.s.m. onder de knie moet krijgen, is Witch Time. Dit vertraagt de tijd en geeft je de kans om op de vijand flink wat combo’s los te laten. Witch Time activeert echter alleen wanneer je op het laatste moment een aanval ontwijkt. De engelen en demonen geven dit meestal aan met een schittering maar het zou geen Platinum-game zijn als Bayonetta 2 op de normale moeilijkheidsgraad alsnog scherpe reflexen van je vraagt.

Pas wanneer je Witch Time goed onder de knie hebt, maak je een kans om de eerste eindbazen te verslaan. Hard maar waar.

 

2. Trek je niet te veel aan van het verhaal

Wat ook typisch Platinum Games is, is dat je direct in de actie wordt gegooid. Het achtergrond verhaal van Bayonetta’s tweede avontuur wordt in één monoloog uitgelegd aan het begin maar waarschijnlijk ben je te druk bezig met honderden tegenstanders te verslaan die tegelijkertijd op je af stormen.

Bayonetta 2

Geeft niet, zo boeiend is het verhaal toch niet. Het gaat om de personages en zelfs zonder context zijn die entertainend genoeg. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om met de eerste Bayonetta te beginnen, die standaard als download bij de normale editie wordt meegeleverd. Maar ook dit is niet essentieel om volop plezier uit de ervaring te halen. Beide games zijn fantastische achtbaanritten dus kies degene die je voorkeur heeft.

En zonder te spoilen, het verhaal van Bayonetta 2 houdt vooral op het einde er rekening mee dat je meteen Bayonetta 1 wilt opstarten. No worries!

 

3. Begin met het kopen van Techniques

Vanaf chapter I heb je toegang tot de bar van Rodin, een demon / bounty hunter die je allerlei vette shit en zelfs nieuwe wapens verschaft. Het enige dat hij ervoor terug wil is flink wat halo’s (de ringen van engelen, niet de games) en een LP of twee. Je kan hier ook de speciale Nintendo costumes kopen en hoe verleidelijk het ook is om 100k halo’s stuk te slaan op het Star Fox-kostuum, doe het niet! Niet meteen tenminste.

Bayonetta 2

Vooral in het begin, wanneer je nog het vechtsysteem moet leren kennen, heb je veel meer aan het kopen van een paar extra techniques. Met name voor crowd control vond ik Breakdance en de extra dodge move Bat Within een must. Mijn advies is dus dat je eerst een paar handige techniques aanschaft voordat je meteen een kostuum of accessoire koopt. In de latere levels krijg je sowieso exponentieel meer halo’s van de torenhoge vijanden, dus dan kun je beter de duurdere items kopen.

 

4. Koop daarna de Mallet of Rewards

Maarrrr, als je toch cash overhebt voor een accessoire… ga voor de Mallet of Rewards! Equip dit item en je krijgt extra geheimen te zien in ieder level. Meer nog dan de eerste Bayonetta, zitten de levels van Bayonetta 2 bomvol extra routes en geheime gangetjes.

Bayonetta 2

De Mallet of Rewards onthult ook extra portalen naar Muspelheim, wat me bij m’n volgende tip brengt.

 

5. Sla geen Muspelheim portaal over!

Muspelheim is een extra dimensie waar je via speciale portalen naartoe reist. Hier krijg je telkens extra pittige gevechten met speciale objectives voor je kiezen. Denk aan “versla vijanden zonder Witch Time” of “Versla vijanden zonder de grond te raken”. Ze zijn pittig en ik heb regelmatig vloekend de GamePad uit het raam gegooid… op een bed van kussens… want ik ken mezelf goed.

Bayonetta 2

Toch raad ik met klem aan om geen enkel Muspelheim portaal over te slaan. De beloningen zijn namelijk te goed. Je krijgt telkens een deel van een demonenhart of een halve parel. Daarmee vergroot je je levensbalk of magiemeter. En heb ik al gezegd dat deze game op Normal pittig is?

 

6. Vang de raven voor stempels

Bayonetta 2 zit vol met collectibles maar om een of andere reden worden de raven pas uitgelegd zodra je de eerste vogel vangt. Net als Mario Kart 8 en Super Mario 3D World, heeft Bayonetta 2 MiiVerse stempels. Je unlockt ze elke keer dat je een raaf vangt. Ze zijn verspreid over ieder level en hebben een rode gloed om zich heen. Ze vliegen weg als je te dichtbij komt dus je moet vlug zijn. Gelukkig keren ze wel weer terug als je weggaat, dus je mag oefenen.

En nee, je hoeft ze niet neer te knallen zoals in GTA. Je mag misschien demonen en engelen op gruwelijke, soms licht erotische wijze vermoorden, het blijft een Nintendo-game…

De spellen van Platinum Games beginnen altijd wat ruw doordat je meteen toegang krijgt tot een diep vechtsysteem en de A.I. altijd meedogenloos is. De kans dat Bayonetta 2 een grote verkoophit wordt is erg klein, maar ik weet zeker dat er over een paar jaar nog steeds over deze vette serie wordt gesproken. Hopelijk maakt mijn Feature de instapdrempel voor Bayonetta 2 wat lager, want deze waanzin wil je niet missen!

REACTIES (23) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord