Batman: Arkham City- Challenge Map Pack & Arkham Bundle 

Batman: Arkham City- Challenge Map Pack & Arkham Bundle 2012-09-17T12:59:56
Batman: Arkham City kent geen multiplayer, heeft geen co-op, maar is toch bijna oneindig speelbaar. RARA, hoe kan dat!? Nou, batfans, dat hebben we te danken aan de retedikke en pissig makend pittige Riddler’s Challenge mode, die al fink uit te breiden is met een ladinkje DLC. En die downloadable content, daar wil Wouter even wat over kwijt…

Riddler‘Lame!’ dacht ik, toen ik te horen kreeg dat de eerste DLC-paketten van Arkham City uit een paar mapjes, twee characters en een stel skins bestaan. ‘En die nieuwe characters zijn nog niet eens speelbaar in de story mode!’ Maar ik was blijkbaar even vergeten hoe bruut de Silent Predator en Combat Challenges in de Arkham-reeks zijn. Hoe eenvoudig maar briljant de Riddler’s Challenge mode is, door simpelweg Batmans twee manieren om aars te kicken (tegen mennekes mét guns en dudes zonder) apart te nemen en daar maps omheen te bouwen, die je tot in de eeuwigheid opnieuw kunt spelen om je score te verbeteren of je tijd te perfectioneren. Ik was blijkbaar even vergeten dat de sessie die ik in deze mode gestopt heb, van zowel Arkham Asylum als City, behoren tot de meest uitdagende potjes singleplayer van de afgelopen vier jaar!

Inhoud:
Batman Sinestro CorpsTwee codes kreeg ik van Warner opgestuurd: eentje voor The Challenge Map Pack, die normaal gesproken 240 Ms Points of €2,99 kost en bestaat uit een Silent Predator map -dat zich afspeelt in de Batcave- en twee combat maps.
De andere code was voor de Arkham Bundle, die een waarde heeft van 1200 punten of 15 knaken en bestaat uit Robin en Nightwing als extra speelbare characters, twee extra skins voor Robin, eentje voor Nightwing en maarliefst 7 versche velletjes voor de Bats zelf, plus nog vier nieuwe  Challenge Maps.
Alles bij elkaar in ieder geval een flinke boost voor de Riddler’s Challenge Mode, maar NIETS extra’s voor de Story Mode! Kunnen we daar mee leven?

The Challenge Map Pack
Deze DLC klinkt als een vrij magere deal met z’n drie mapjes en that’s it, maar het herbergt toch de nodige awesomeheid. Twee van de drie kaartjes zijn namelijk praktisch compleet nieuwe modes en op de derde mag je baddies neerhalen in de Batcave!
Iceberg Lounge Vip Room
Dit is de Arkham City versie van een survival mode, iets dat we wel kennen van vele knokgames. Het is een prima manier om die felbegeerde combochain van 100 te halen, want onder constant gelul van The Penguin/Nolan North, moet jouw character een immer voortbeukende stroom aan steeds moeilijker wordende vijanden kapotslaan. Ik heb met aardig wat moeite één medaille weten te halen en om de tweede te incasseren, moet ik m’n score verdubbelen, dus houd je vast voor een taai koekje!

Batman Arkham City Iceberg Lounge VIP Room

The Joker’s Carnival
Batman Arkham City The Joker's CarnivalAls de Iceberg Lounge een taai koekje is, dan is deze map een betonnen kaakje! In principe moet je op deze map gewoon gasten rammen, maar met een extra toevoeging waardoor je even een zesde zintuig moet ontwikkelen om succesvol te zijn. Je vult tijdens het knokken namelijk een metertje op naar verschillende levels met meer en meer punten als beloning, die je kunt incasseren door op RB te drukken. Wordt je echter geraakt, dan ben je je opgespaarde punten in een klap kwijt en aangezien de vijanden na elk behaalde level moeilijker worden, loop je steeds meer risico vuisten te koppen. Heb je na een dikke combo je punten opgespaard naar level 4, dan zullen er om je heen ninjachicks en knakkers met elektrische knuppels gespawnd worden waardoor je binnen de kortste keren een katana tegen je knar krijgt. *BAM* weg punten en gevloek zal de wereld ten dele vallen. Je kunt safe spelen en elke kaar als je level 1 bereikt op RB drukken op je punten te banken, maar geloof me, dan haal je die medailles NOOIT. Sterker nog, ik vind deze mode zo taai dat ik nog niet één medaille gehaald heb, terwijl ik toch al een poginkje of 20 erop heb zitten.
The Batcave
Batman Arkham City BatcaveEen Silent Predator map waarin Batmans supercomputer een simlatieprogrammma heeft opgestart waarin bad guys de Batcave attacken. De omgeving kent veel geinigheden die je zult verwachten in Batman z’n grot, zoals de Batwing en de Batmobile, maar het is verder een vrij basale map waarin je met gemak de medailles zult scoren.

De Arkham Bundle
Als je dacht dat een digitaal mensch niet veel stoerder kan knokken dan Batman of Catwoman, dan heb je Nightwing of Robin nog niet onder de knoppen gehad. In de Arkham Bundle krijg je deze boyz wonder inclusief de animatie-versies van beide (Robin heeft daarnaast nog een Red Robin skin) en vier maps, waarvan eentje een side scrolling beat ‘em up genoemd kan worden, twee in Wayne Manor afspelen en eentje een gastrol van Black Mask huisvest.  De meeste mapjes zijn dus aardige toevoegingen met geinige achtergronden, maar niets om een Batgasm van te krijgen.
Batman Arkham City NightwingHet vetste van het pakket zijn dan ook zonder twijfel de helden zelf, want hoewel ze alleen speelbaar zijn in Riddler’s Challenge, is het niet moeilijk verdomd blij te worden van hun brute moves en soepele counters. Nightwing ten eerste knokt met twee stokjes die elektrische schokken kunnen uitdelen (in een van z’n gadget-moves ramt hij zijn stokjes op de grond en blaast hij met een elektroshock iedereen in de directe omgeving op z’n reet; erg handig) en lijkt qua soepelheid en snelheid zelfs Catwoman te overtreffen, zo vloeiend ram je er combo’s uit. In de Silent Predator maps blijkt hij echter vrij waardeloos omdat hij niet kan gliden wegens een gebrek aan een cape, maar deze beperking vormt aan de andere kant weer een extra uitdaging.
Batman Arkham City Red RobinRobin knokt met behulp van een periscoop-vechtstok en lijkt op het eerste gezicht de meer rigide van de twee. Maar toen ik eenmaal aan zijn iets langzamere, maar meer intuïtieve moves wist te wennen, haalde ik met gemak een Perfect Fight en later wist Robin me zelfs een combo van 94 te bezorgen! Met een vechtstijl die perfect op mijn persoonlijke gevoel voor timing aansluit en een gapple move die hem naar een vijand toe trekt om hem op z’n smoel te schoppen –en dus op een veilige afstand van eventuele aanvallende kontgaten-, zou ik bijna willen zeggen dat Robin nog beter vecht dat Batman zéfl! Maar de Dark Knight blijft de Baas in de Silent Predator maps, hoewel Robin zeker z’n best doet met toevoegingen zoals een stun grenade en een bulletshield.
Voor de Robin en Nightwing bundels zou 15 eurootjes al een gerechtvaardigde prijs zijn, maar je krijgt er ook nog 7 skins voor Batman zelf bij! De meeste hiervan zijn helaas niet heel bijzonder en eigenlijk wijken alleen het Batman Sinestro Corps outfit, The Animated Series versie en de Batman Beyond skin veel af van het standaard kloffie. De rest is vooral fanvoer, met als minimale hoogtepunt de bejaarde Bats in de vorm van The Dark Knight Returns skin.

The Dark Knight Returns

Conclusie:
Arkham City gaat lekker met z’n DLC tot nu toe, ondanks dat de legendarische Story Mode nog geen fuck uitgebreid is. Fanatici die de Riddler’s Challenge Mode al lam en kapot gespeeld hebben, zullen van beide DLC-bundels de Batswing doen bovenop de eerste de beste kroegtafel, maar als je de Challenge modus alleen maar ziet als een grappige toevoeging, dan is deze Downloadable Content niets voor jou. Maar misschien is in dat geval heel de game niets voor jou, want medailles scoren in een mode die de sterkste kanten van Arkham City belicht, dat hoort elke liefhebber van de game toch gewoon verdomd leuk te vinden?
Anyway, dankzij een prima prijs/hoeveelheid-verhouding en omdat Rocksteady er genoeg creativiteit in gedouwd heeft, krijgt de totnogtoe verschenen DLC van Arkham City maarliefst vier van de vijf batarangs van mij.

Vier van de vijf Batarangs

REACTIES (20) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord