Animal Crossing: New Horizons – Zo scan je je eigen designs in 

Animal Crossing: New Horizons – Zo scan je je eigen designs in 2020-03-25T12:20:02
Een van de leukste dingen die je kunt doen in Animal Crossing: New Horizons is het inscannen van je eigen designs. Die kun je vervolgens bijvoorbeeld aan de muur hangen of op een t-shirt afdrukken. Maar hoe doe je dit precies? Michel legt het uit in dit artikel.

Alsof een Animal Crossing-game nog niet persoonlijk genoeg is – je kunt immers je eigen huis en dorp precies inrichten zoals jij dat wil – kun je nog een extra persoonlijke touch aan je game geven. Het is namelijk mogelijk je eigen designs te maken via de Nook Phone. Maar misschien ben je – zoals ik – niet zo handig in het zelf maken van tekeningen in de game. Geen nood! Je kunt QR-codes inscannen van ontwerpen die anderen hebben gemaakt. Sterker nog: je kunt zelf een random plaatje of foto van internet plukken en dat omvormen tot artwork voor in je game. Ik leg je in dit artikel stap voor stap uit hoe het werkt.

NookLinkDe NookLink gereed maken

Eerst het belangrijkste: erachter komen hoe je QR-codes inscant. Dit werkt via NookLink. Allereerst moet je de Nintendo Switch Online app op je echte smartphone downloaden. Deze gratis app bevat online-opties voor diverse Switch-games, waaronder New Horizons. Koppel die vervolgens aan je Nintendo-account (dat doe je in de app zelf), dan is dat in ieder geval geregeld.

Ga vervolgens naar het Animal Crossing: New Horizons-gedeelte in de app en klik op Ontwerpen. Hier vind je de optie om QR-codes in te scannen. Tot zover helder? Mooi, gaan we door – we gaan straks terug naar de app!

Het is nu eerst de bedoeling om NookLink in de game zelf in te schakelen. Op het titelscherm kun je naar opties gaan en als je Switch Online-app met je Nintendo-account verbonden is, kun je er hier voor kiezen om het ook in de game in te schakelen. Gedaan? Tijd voor de volgende stap.

QR-codes vinden

Je kunt natuurlijk de vele gratis QR-codes die op internet zijn te vinden jatten, geen probleem. Op plekken als Reddit en Twitter, of door simpelweg te Googelen, kom je vaak al een heel eind. Het onderstaande filmpje bevat alvast een heleboel designs om mee aan de slag te gaan! Maar als je echt iets specifieks wil hebben, bijvoorbeeld de albumhoes van je favoriete band, dan moet je echt je Google-skills er op loslaten.

QR-codes maken

Of het artwork natuurlijk gewoon zelf maken! Pak als het even kan een vierkant plaatje. Ter illustratie heb ik de hoes van een album van de übervette band Deftones gepakt. Ga vervolgens naar studio.actoolkit.com en sleep het plaatje dat je op je computer hebt opgeslagen naar de pagina. Vervolgens wordt er automatisch artwork van gemaakt. Je kunt dan ook nog het een en ander aanpassen tot je tevreden bent. Ben je eenmaal tevreden, druk dan op ‘Save QR Code’. Sla het plaatje vervolgens op je computer op.

Dan ben je er helaas nog niet, want deze QR-code is niet compatibel met Animal Crossing. Ga naar de website acpatterns.com/editor en klik op ‘Load File / Code’. Vervolgens wordt je plaatje ingeladen. Links op het scherm kun je de naam van het plaatje en je eigen naam invoeren als je daar behoefte aan hebt. Druk vervolgens op ‘Generade QR code’. Dán heb je eindelijk de QR-code die je in New Horizons kunt gebruiken.

Deftones

NookLinkJe QR-code inscannen

Of je nou een code op internet hebt gevonden of je eigen kunstwerk hebt gemaakt, het artwork inladen in de game werkt altijd hetzelfde. Weet je nog die Switch Online-app waar we het eerder in dit artikel over hadden? Open hem, ga naar Ontwerpen en scan met de camera op de smartphone je code in. Als het goed is, zie je nu op de app dat het is gelukt! De app vraagt of je hem wil opslaan, doe dat.

De artwork in Animal Crossing: New Horizons scannen

Open vervolgens in New Horizons de Nook Phone en ga naar custom designs, waar je er voor kunt kiezen om een custom design in te laden. De meest recente QR-code die je in de Switch Online-app hebt ingescand, verschijnt hier vervolgens – je kunt er dus maar één tegelijk inscannen. Plaats hem op een leeg design in je menu, en je hebt hem voor altijd in de game!

Animal Crossing: New Horizons

Geniet van je artwork

Doe vervolgens wat je niet laten kunt met je design. Je kunt het op je kleding plaatsen, over je gezicht heen schilderen, op de vloer of op de dekens van je bed plaatsen, of aan de muur hangen. Hieronder zie je bijvoorbeeld dat ik het artwork op een schilderij tentoonstel, maar ik heb ook een shirt aan met een GameCube-logo, en dat dekbedovertrek mag er ook wel zijn vind ik! Laat je creativiteit de vrije loop. Veel plezier!

Animal Crossing: New Horizons

REACTIES (4) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord