Alles wat je moet weten over World of Warcraft: Battle for Azeroth 

Alles wat je moet weten over World of Warcraft: Battle for Azeroth 2018-08-12T15:52:44
In deze Serial duikt Alie in de toppers van de maand. Ze vertelt je alles wat je moet weten over deze games. We zoomen in op een van de grootste releases van augustus: Battle for Azeroth. Wat weten we over deze alweer zevende uitbreiding voor de MMORPG World of Warcraft?

World of Warcraft: Battle for Azeroth is de zevende expansie voor World of Warcraft. De uitbreiding werd tijdens de openingsceremonie van BlizzCon 2017 aangekondigd. Je kunt Battle for Azeroth (BFA) vanaf 14 augustus checken. Om middernacht gaat de game live.

BFA is alweer de zevende expansie voor World of Warcraft (WoW). De uitbreiding introduceert onder meer Allied Races, Heart of Azeroth, Island Expeditions en Warfronts. Ook wordt de levelcap verhoogd van 110 naar 120. Om te levelen kun je terecht op de nieuwe continenten Kul Tiras en Zandalar. Ook kent BFA uiteraard nieuwe dungeons en raids, evenals een nieuwe battleground.

World of Warcraft: Battle for Azeroth
    

Het verhaal van WoW: Battle for Azeroth

Na de val van de Burning Legion loeit de rivaliteit tussen de Alliance en Horde opnieuw op. In dit tijdperk van oorlog, moet je op zoek naar bondgenoten. Je probeert namelijk de nieuwe resource Azerite te claimen voor jouw factie. De hoop is hiermee het tij te keren en te bepalen welke factie Azeroth naar zijn onzekere toekomst mag leiden.

Het conflict tussen de twee facties vormt dus de kern van deze nieuwe WoW-uibreiding. In het middelpunt staat de Warchief van de Horde, Sylvanas Windrunner, die probeert de macht van Horde te consolideren door een monopolie op Azerite te krijgen. Haar War of Thorns-campagne vormt het pre-launch evenement voor BFA. Het evenement eindigt met de vernietiging van een aantal Night Elf-bolwerken, waaronder Darnassus. De Alliance voert een vergeldingsaanval uit op de thuisbasis van Sylvanas Windrunner (Undercity) en slaagt erin de Horde te verdrijven.

Uiteindelijk heeft de Horde bijna volledige controle over Kalimdor, terwijl de Alliance de Eastern Kingdoms grotendeels bezet. Verdere conflicten tussen de Alliance en Horde zijn zodoende onvermijdelijk.

World of Warcraft: Battle for Azeroth
    

De Alliance en Horde

Battle for Azeroth brengt de twee facties naar de continenten van Kul Tiras en Zandalar om nieuwe bondgenoten te werven. Aan het begin van de uitbreiding moet je een speciaal factiescenario voltooien:

Het Alliance-scenario stuurt je naar Kul Tiras, waar Jaina Proudmoore hoopt hulp te krijgen. De Horde wil op zijn beurt samenwerken met de Zandalari Trolls. Het Horde-scenario stuurt je zodoende naar de Stormwind-gevangenis, in de hoop belangrijke Zandalari Trolls te bevrijden en daarmee hun vertrouwen te winnen.

Het verhaal op beide continenten loopt in die zin dus parallel aan elkaar: beide facties hebben de hulp nodig van een zeemacht. Een andere overeenkomst is de spanning tussen leiders en hun vertrouwelingen. Ook komen beide facties in aanraking met vijanden die worden bijgestaan door dezelfde corrupte macht.

World of Warcraft: Battle for Azeroth
    

De nieuwe gebieden in WoW: Battle for Azeroth

De twee nieuwe gebieden in BFA zijn toegevoegd in de Great Sea tussen de Eastern Kingdoms en Kalimdor. Het gaat om: Kul Tiras, een van de belangrijkste menselijke koninkrijken, en Zandalar, het geboorteland van de trollen van Azeroth.

Als Alliance-speler waag je je dus in de zeevarende natie Kul Tiras - de thuisbasis van Jaina Proudmoore - en verzamel je de inwoners om voor je doel te vechten. Kul Tiras is verdeeld in drie zones: Tiragarde Sound met daarin Alliance-hoofdstad Boralus, de hoge vlaktes en rode bossen van Drustvar en de kanalen in het binnenland van Stormsong Valley. In Tiragarde Sound word je geconfronteerd met politieke beroering en vijandige piraten, Drustvar heeft op zijn beurt problemen met hekserij, terwijl Stormsong Valley gevuld is met corrupte zeepriesters. Je ontrafelt tijdens het questen een web van verraad en duistere magie.

Als Horde-speler reis je naar het Zandalar-imperium om de Trolls te overtuigen hun zeemacht uit te lenen. Net als Kul Tiras is ook Zandalar verdeeld in drie zones: Zuldazar met daarin Horde-hoofdstad Dazar'alor, de sombere moerassen van Nazmir en de dodelijke woestijnen van Vol'dun. In Zuldazar beland je eveneens in het middelpunt van politieke intriges, terwijl je in Nazmir probeert de dreiging van de Blood Trolls te stoppen, en in Vol'dun de opstanding van een C'thraxxi moet voorkomen. In Zandalar wacht het oude kwaad om op de wereld losgelaten te worden.

Terwijl de Alliance en Horde in eerste instantie naar hun eigen continent reizen, zijn beide gebeiden vanaf level 120 beschikbaar voor iedereen.

World of Warcraft: Battle for Azeroth
    

De Allied Races

Met Battle for Azeroth krijg je de kans om een aantal Allied Races - voorheen neutrale facties – vrij te spelen. Je doet dit (bijvoorbeeld) door genoeg reputatie te verzamelen bij de factie in kwestie en een quest uit te voeren. Vier van deze rassen werden geïntroduceerd nadat de pre-orders live gingen, de vier andere worden toegevoegd na de release.

De Alliance kunnen de Void Elves (verbannen Blood Elves, die schaduwmagie kunnen gebruiken, en getraind zijn door Alleria Windrunner), Lightforged Draenei (Draenei uit de Army of Light die tegen de Legion vochten op Argus), Dark Iron Dwarves (een subras van de dwergen van Ironforge) en Kul Tiran (grotere, zwaardere Humans) unlocken. De Horde heeft op zijn beurt toegang tot: de Nightborne (voormalige Night Elves uit Suramar), de Highmountain Tauren (elandachtige familie van de Tauren van Mulgore), de Zandalari (voorloper van alle trollen van Azeroth), en de Mag'har Orcs (overlevenden van de Iron Horde van Warlords of Draenor).

World of Warcraft: Battle for Azeroth
    

Het Heart of Azeroth

Het Heart of Azeroth is een artefact dat door Magni Bronzebeard aan de speler wordt gegeven. Het is een ketting die de kracht van Azerite kan gebruiken. Azerite is zodoende vergelijkbaar met de Artefact Power in Legion, zo kun je het al spelende verzamelen en wordt het gebruikt om je Artefact (in dit geval je Heart of Azeroth) te upgraden. In tegenstelling tot Artefact Weapens wordt het Heart echter gedeeld tussen alle specs van je personage.

Je draagt het Heart of Azeroth gedurende de hele expansie. De ketting absorbeert automatisch alle nabijgelegen Azerite. Zodra je genoeg Azerite hebt geabsorbeerd, kan het levelen. Bij het bereiken van bepaalde levels, zal het latente eigenschappen in je andere gear doen ontwaken.
    

Warfronts

Warfronts zijn PvE-content voor 20 spelers. De modus is geïnspireerd op de klassieke Warcraft III-veldslagen. Met je groep ben je verantwoordelijk voor het maken van buitenposten, het beveiligen van resources, het opzetten van bevoorradingslijnen en het trainen van troepen. Anders dan in Warcraft III doe je dat echter niet vanuit een top-down perspectief - in plaats daarvan vecht je in de frontlinie. Elke week wint één factie, hetgeen hen toegang geeft tot speciale World Bosses en missies buiten het front.

World of Warcraft: Battle for Azeroth
     

Island Expeditions

In Island Expeditions vaar je uit naar de nog niet eerder ingenomen eilanden van Azeroth. Je vecht in groepen van drie, waarbij je het opneemt tegen andere kapers op de kust. Deze NPC’s of andere spelers willen namelijk ook de resources van het eiland te verzamelen. De uitdagingen beloven dynamisch te zijn. Met andere woorden: de vijanden, omgevingen en doelen veranderen steeds. De Island Expeditions worden ontgrendeld na het doorspelen van de War Campaign op het hoogste niveau. Het gaat om een account-brede ontgrendeling, zodat je alts meteen kunnen deelnemen.
     

War Mode

Battle for Azeroth kent ook een verandering in de PvP-regelset. Elke realm staat als default spelers alleen toe om NPC's in de open wereld aan te vallen; spelers die zich willen bezighouden met world PvP hebben nu een instelling genaamd War Mode die alleen kan worden in- of uitgeschakeld in de hoofdstad van hun factie. Je bevindt je hiermee altijd in de PvP-modus en krijgt een xp-bonus als een beloning voor het nemen van risico. In de War Mode hebben spelers toegang tot hun honor talents.

Personages in War Mode kunnen alleen andere spelers met War Mode zien, behalve in hun eigen hoofdsteden. Als je in War Mode succesvol bent in het doden van meerdere vijandelijke spelers zonder te sterven, ontvangen een Assassin buff die je damage en healing vergroot. Uiteindelijk krijg je een beloning op je hoofd, waardoor andere spelers weer een beloning krijgen als ze je weten te doden.

World of Warcraft: Battle for Azeroth
     

De versies van WoW: Battle for Azeroth

Bij BFA krijg je een gratis boost voor een van je personages. Hiermee level je deze in één keer naar level 110. Bij de Digital Deluxe Edition van de uitbreiding krijg je twee mounts en een pet. Daarnaast is er nog de Collector's Edition met daarin onder meer een novelle en een faction coin collectible.
     

Wat is er verder nieuw in WoW: Battle for Azeroth?

Natuurlijk kent BFA nog veel meer veranderingen. Hierbij een aantal hoogtepunten:

  • Een item level en stat squish
  • Het verdwijnen van tier sets
  • Personal Loot als enig loot systeem
  • Personageslots per server verhoogd van 12 naar 16
  • Scaling is doorgezet
  • Terugkeer van klasse-specifieke buffs
  • Cross-realm Communities en Battle.net Voice Chat

World of Warcraft: Battle for Azeroth
    

World of Warcraft: Battle for Azeroth is vanaf middernacht 14 augustus te checken op PC. Gaan jullie de uitbreiding spelen? En zo ja, wat zijn jullie verwachtingen? Of laten jullie deze zevende expansie van de MMORPG aan jullie voorbij gaan?
    

De alles wat je moet weten over Serial:

Zondag 2 september
Alles wat je moet weten over Marvel's Spider-Man    

Zondag 14 oktober
Alles wat je moet weten over Battlefield V
     

Eerder in deze Serial:

Alles wat je moet weten over Metal Gear Survive

Alles wat je moet weten over Far Cry 5

Alles wat je moet weten over God of War

Alles wat je moet weten over Detroit: Become Human

Alles wat je moet weten over Vampyr

Alles wat je moet weten over Jurassic World Evolution
     

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord