Alles wat je moet weten over Super Smash Bros. Ultimate 

Alles wat je moet weten over Super Smash Bros. Ultimate 2018-12-03T12:00:47
Er is de laatste tijd wat gedoe geweest over het illegaal online verschijnen van delen van de game, maar uitkijken naar Super Smash Bros. Ultimate doen we allemaal. Zo ook LauraJenny, die zo vlak voor de release nog op een rijtje zet wat we allemaal al weten.

super smash
  

Elke console van Nintendo krijgt een Smash Bros.-game en dat geldt dus ook voor Switch. Deze week, op vrijdag 7 december, dan is het zover. Super Smash Bros. Ultimate komt dan uit op Switch. Je kunt het spel met de Joy-Con spelen, met Super Smash Bros. Ultimate Pro controllers, maar ook met doodnormale GameCube-controllers. Voor die laatste heb je wel een USB-adapter nodig of de Wii U GameCube-adapter. Je kunt met 8 spelers tegelijk spelen (lokaal). Als je voor het eerst online gaat, dan maak je een Smash Tag en van elke speler die je online verslaat, krijg je ook de Smash Tag. In online matchmaking stel je zelf in wat je zoekt, zodat het systeem iemand kan vinden die dezelfde wensen heeft.

De arena’s

In tegenstelling tot vroeger kies je nu niet eerst je personage, maar je arena. Daarnaast kan er via Stage Morph in een potje een arena in een ander veranderen. Van elke Smash Bros. die tot nu toe is verschenen, kun je op zijn minst acht bekende arena’s spelen. Denk daarbij aan Find Mii, Kongo Jungle, Duck Hunt, Pictochat en Tomodachi Life. De hele lijst hier neerzetten is wat veel van het goede, dus laat ik je vertellen welke nieuwe arena’s je kunt verwachten. Zoals je al eens in een Nintendo Direct hebt kunnen zien, is Dracula’s Castle er eentje van. Maar ook: Great Plateau Tower, Moray Tower en New Donk City Hall.

super smash bros
  

De personages

Je begint met de twaalf personages die je ook kon kiezen in het origineel op Nintendo 64: Mario, Luigi, Yoshi, Donkey Kong, Kirby, Link, Fox, Samus, Captain Falcon, Jigglypuff, Pikachu en Ness. Dat is erg bescheiden, maar beetje bij beetje speel je meer vechtjassen vrij. Tot nu toe zijn er al 75 bekend! En er komen er natuurlijk nog meer bij in de vorm van DLC, evenals nieuwe arena’s en muziek. Dit zijn ze:

Bayonetta, Bowser, Bowser Jr, Captain Falcon, Chrom, Dark Pit, Dark Samus, Diddy Kong, Donkey Kong, Dr. Mario, Duck Hunt, Falco, Fox, Ganondorf, Greninja, The Ice Climbers, Ike, Inkling, Isabelle, Jigglypuff, King Dedede, King K. Rool, Kirby, Link, Incineroar, Little Mac, Lucario, Lucas, Lucina, Luigi, Mario, Marth, Mega Man, Meta Knight, Mewtwo, Mii Brawler, Mii Gunner, Mii Fighter, Mr. Game & Watch, Ness, Captain Olimar, Pac-Man, Palutena, Peach, Pichu, Pikachu, Pit, Pokémon Trainer, R.O.B., Ken, Richter, Ridley, Robin, Rosalina, Roy, Ryu, Samus, Sheik, Shulk, Simon Belmont, Solid Snake, Sonic, Toon Link, Villager, Wario, Wii Fit Trainer, Wolf, Yoshi, Young Link, Zelda, Zero Suit Samus, Daisy, Cloud, Corrin en Piranha Plant.

Richter Belmont, Ridley, Simon Belmont, Inkling, Isabelle, King K. Rool, Daisy, Incineroar, Ken en Piranha Plant zijn allemaal nieuwe personages die nog niet eerder in de reeks voorbij kwamen. Er zijn ook echo-fighters die ongeveer gelijk zijn aan de vechters waarop ze gebaseerd zijn. Spirits is ook nieuw, dat zijn een soort extra krachten waardoor je er een maatje uit de game van het personage bij krijgt. Bij Mario is dat bijvoorbeeld Cappy. Die kan dan een aanval-, grijp- of verdedigingsbeweging doen, maar Cappy kan ook weer een spirit hebben. Maar die moet je wel eerst vrijspelen en dat doe je door een Spirit te verslaan. Spirits helpen je niet alleen in de strijd als je erbij bent, ze kunnen ook beloningen voor je verdienen als je niet achter je console zit.

smash

De gameplay

Er zijn nog meer nieuwe gameplay-mogelijkheden te benoemen. Je kunt bijvoorbeeld aanvallen terwijl je een ladder opklimt en je kunt een aanval afwenden in specifieke richtingen, zodat je meer controle hebt over je eigen veiligheid. In het verlengde daarvan kun je ook charge-aanvallen alvast beginnen terwijl je in de lucht bent. Damage is verhoogd in de 1v1-potjes en als je A en B tegelijk indrukt, dan volgt er een Smash Attack. Time je je verdedigingsbeweging goed, dan kun je een Perfect Shield krijgen. En Assist Trophies (waarvna er trouwens 59 zijn in deze game) kunnen ook damage krijgen en zelfs helemaal verdwijnen. Die nieuwe gameplay vind je in de diverse modi, want naast Classic en Versus zijn er vier andere modi: Squad Strike (een los gevecht van 3 tegen 3 of 5 tegen 5), Tourney (een toernooi met 32 vechters tegelijk), Training en Smashdown waarin je elke ronde een nieuwe vechter kiest.

smash
  

De Amiibo

Sorry dat ik zoveel informatie in een keer over je heen stort (en dan heb ik nog niet eens alle arena’s genoemd), maar er is nu eenmaal een heleboel te vertellen over deze game. Zo heb ik je nog helemaal niet verklapt welke idiote items er nu weer in de game te vinden zijn: een banana gun, een magische toverstaf, een aantal nieuwe Pokémon waaronder Pykumuku, een Bomber uit Kirby en een Black Hole bijvoorbeeld. Er is ook Amiibo-ondersteuning in Smash Bros. en in het speciaal van de drie speciale Smash Bros.-Amiibo: Inkling Girl-, Wolf- en Ridley-Amiibo. Daar wordt ook nog een Piranha Plant aan toegevoegd in februari.

Alsof dat nog niet genoeg was: qua muziek kun je meer dan 800 nummers verwachten in dit spel. Je kunt in het My Music-gedeelte zelf kiezen welke tunes je allemaal wilt horen tijdens het in elkaar rossen van geliefde Nintendo-personages. Over de nieuwe Smash Bros. weten we natuurlijk pas als de reviews verschijnen of als we hem zelf spelen of het een goede game is, maar in ieder geval is er genoeg te beleven met meer dan 75 vechters, een stuk of 100 arena’s en ruim 800 muzieknummers.


  

Vorige maand verscheen in deze Serial Alles wat je moet weten over Pokémon Let’s Go. Volgende maand trakteer ik je weer op een nieuwe Alles wat je moet weten. 

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord