Alles wat je moet weten over Battlefield V 

Alles wat je moet weten over Battlefield V 2018-10-13T17:04:35
In deze Serial duikt Alie in de toppers van het jaar. Ze vertelt je alles wat je moet weten over deze games. We zoomen alvast in op een van de grootste releases van november: het uitgestelde Battlefield V. Wat weten we over deze Battlefield-game die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog?

Battlefield V (ook wel Battlefield 5) is een first-person shooter, ontwikkeld door DICE en uitgegeven door EA. Deze game is alweer het zestiende deel in de Battlefield-serie. Battlefield V is vanaf 20 november te checken op PC, PS4 en Xbox One. 

Battlefield V
    

Multiplayer-modi in Battlefield V

  • Battlefield V kent meerdere multiplayer-modi. Uiteraard keert de Conquest-modus terug. In Conquest strijd je om locaties door vlaggen te bezetten. Je bouwt verdedigingswerken en vormt frontlinies met het Fortifications-systeem, versleepbare wapens en squad-versterkingen.
  • In Breakthrough wordt de map verdeeld in diverse sectoren. Deze zijn aan het begin van de match allemaal in het bezit van het verdedigende team. Het is vervolgens aan het aanvallende team om de sectoren te veroveren.
  • Frontlines laat je op zijn beurt strijden om de controle over een vlag. Daarmee wordt het volgende doel vrijgespeeld. De frontlinie verplaatst zich zodoende steeds dichter naar de vijandelijke basis. Als je de laatste vlag verovert, wordt de vijandelijke basis geopend, alwaar je strategische missiedoelen kunt opblazen met explosieven.
  • In Domination is het de bedoeling meerdere vlaggen in handen te krijgen. Als je minstens de helft van deze vlaggen in bezit hebt, raakt de vijand respawns kwijt. Hoe meer vlaggen je bezit, hoe sneller deze respawns verloren gaan.
  • Een FPS is natuurlijk niet compleet zonder Team Deathmatch. Zoals je mag verwachten, is het in deze modus de bedoeling om zoveel mogelijk vijandelijke slachtoffers te maken.

Battlefield V
     

Grand Operations in Battlefield V

Grand Operations is een uitbreiding van de Operations-modus, die geïntroduceerd werd in Battlefield 1. De modus richt zich op matches bestaande uit meerdere dagen, ofwel fasen of rondes. Een match duurt maximaal vier fasen, waarbij elke fase specifieke missies heeft. Je bezoekt zodoende meerdere maps en speelt meerdere modi.

Je prestaties in de fases van de Grand Operations hebben invloed op de volgende fase. Anders gezegd: wat er op dag 1 gebeurt, heeft invloed op de positie van je team op dag 2. Als je wint, krijg je bijvoorbeeld meer troepen en voorraden. Als je verliest, moet je het op dag 2 echter doen met beperkte middelen. Op dag 3 zijn versterkingen en voorraden helemaal schaars. Gelijkspel op dag 3 leidt tot een laatste gevecht op dag 4. In deze Final Stand heb je alleen een primair wapen met beperkte ammunitie en geen respawns. Een team verliest als alle spelers zijn weggevaagd.

Grand Operations krijgen ook een exclusieve modus: Airborne. Hierin moet je een aantal artilleriekanonnen vernietigen/verdedigen. Het aanvallende team wordt vanuit vliegtuigen gedropt. Eenmaal geland, ga je op zoek naar explosieven om de vijandelijke verdediging te vernietigen. Deze verdediging begint op zijn beurt bij de artilleriekanonnen. Het is aan hen om de beste opstelling te bepalen met versleepbare wapens, versterkingen of luchtafweergeschut.

Battlefield V
     

De Battle Royale-modus Firestorm

De Battle Royale-modus Firestorm heeft DICE uitbesteed aan Criterion Games. De modus beschikt over de grootste map die tot nu toe voor de franchise is gemaakt. De naam Firestorm heeft men afgeleid van een steeds kleiner wordende cirkel van vuur die het slagveld omringd en daarmee de 64 spelers steeds verder insluit. Zoals je dat mag verwachten in een Battle Royale-modus wordt de laatst overgebleven squad gekroond tot winnaar. In Firestorm speel je namelijk niet alleen: de 64 spelers worden opgedeeld in 16 teams van 4 personen. Je kunt daarbij ook voertuigen besturen en de map aan puin schieten.

Er zijn diverse soorten missies binnen een potje Firestorm. Sommige missies bevinden zich op vaste plaatsen, terwijl je andere op willekeurige locaties treft. Als je de missies behaalt, speel je uitrusting vrij, waarmee je natuurlijk weer meer kans hebt om de laatste overgebleven squad te worden. En dat is belangrijker dan je denkt: je begint de Battle Royale bijvoorbeeld namelijk geheel zonder wapenuitrusting.

Battlefield V
    

De singleplayer: War Stories

De singleplayer-modus van Battlefield V staat – net als bij voorganger Battlefield 1 – in het teken van War Stories. In plaats van een lange campaign speel je meerdere korte campagnes, die zich op verschillende momenten in de Tweede Wereldoorlog afspelen. De campagnes zijn allemaal geïnspireerd door echte gebeurtenissen. In elk van deze War Stories staat ander personage centraal. Dat levert dus steeds een ander verhaal, een andere gameplay en een andere sfeer op.

War Stories brengen je ook naar onverwachte frontlinies, zoals de Noord-Afrikaanse woestijn en de Noorse bergen. We weten bijvoorbeeld al dat we in de War Story Nordlys aan de slag mogen met een verzetsstrijder uit Noorwegen die haar familie wil redden. Haar gevecht draait onder meer om het veroveren van resources die de oorlogsmachine draaiende houden.

Battlefield V
    

Combined Arms in Battlefield V

Combined Arms is a vier-man co-op-modus die je samen met je squad missies laat voltooien. De modus kent een Mission Generator die je gaandeweg nieuwe objectives geeft. Je neemt het hierbij op tegen AI-tegenstanders. Combined Arms moet een soort brug slaan tussen de singleplayer en multiplayer van Battlefield V. DICE hoopt met deze toevoeging de drempel voor de multiplayer te verlagen.
    

Tides of War in Battlefield V

Tides of War moet je zien als een soort reis door de Tweede Wereldoorlog. Concreet betekent dit dat DICE gaandeweg meer maps, wapens, customization-optie en content vrijgeeft. Elk hoofdstuk van Tides of War concentreert zich op een bepaald aspect van de oorlog, te beginnen met de val van Europa. Een hoofdstuk dat meerdere maanden belooft te duren. In deze periode krijg je onder meer een Grand Operation van een aantal weken, Special Assignments en nieuwe missies.

Alle Tides of War-content wordt gratis. Battlefield V kent zodoende ook geen Premium Pass of lootboxes. Dat betekent dat ook meteen alle spelers altijd dezelfde content hebben.

Battlefield V
     

Je compagnie customizen

Battlefield V laat je je eigen compagnie customizen. Een compagnie is je eigen verzameling soldaten, wapens en voertuigen. Je kunt deze verzameling meenemen naar alle multiplayer-modi en Combined Arms. Je creëert een compagnie per factie, elk met een vast aantal soldaten, voertuigen en vliegtuigen. Wat betreft de soldaten zijn er verschillende archetypes (Medic, Scout, Support en Assault) die je kunt levelen en aanpassen aan je speelstijl. Elk van deze soldaten heeft zijn eigen loadouts, perks en abilities.

In elke gamemodus van Battlefield V verdien je XP die je uit kunt geven aan upgrades en (cosmetische) customization van je compagnie. Dit customizen belooft verregaand te worden, zo kunnen wapens uit zeven verschillende onderdelen bestaan die je allemaal apart kunt aanpassen. Door XP te verdienen, krijg je ook toegang tot nieuwe archetypen. Als Support kun je bijvoorbeeld kiezen uit de specialisaties Engineer of Machine Gunner. Er worden tijdens de Tides of War ook nieuwe archetypen geïntroduceerd, zoals bijvoorbeeld de Paratrooper Recon: een Scout die gebruikmaakt van stealth en stille wapens. Daarnaast belooft Tides of War nog verdere customization-opties, namelijk via locatie- en evenementspecifieke uitrusting.

Battlefield V
     

De edities van Battlefield V

Als je een pre-order voor Battlefield V plaatst, krijg je toegang tot een aantal Special Assignments en een Special Soldier Set, die je kunt kiezen uit acht opties. Ook sleep je vijf wapens voor Battlefield 1 binnen.

Battlefield V kent één speciale editie, namelijk de Deluxe Edition. Hiermee mag je vijf van de acht Special Soldier Sets kiezen. Ook krijg je meer Special Assignments, plus een aantal Starter Assignments. Ten slotte ontvang je 20 wekelijkse items met Airlift, elk met een accessoire.
     

De PC-specs van Battlefield V

Minimum specifications:
Operating System: 64-bit Windows 7, Windows 8.1 or Windows 10
Processor (AMD): AMD FX-8350
Processor (Intel): Core i5 6600K
Memory: 8GB RAM
Graphics card (NVIDIA): NVIDIA GeForce® GTX 1050 / GTX 660 2GB
Graphics card (AMD): AMD Radeon™ HD 7850 2GB
DirectX version: 11.0 Compatible video card or equivalent
Internet: 512 KBPS or faster, stable Internet connection
Free hard-drive space: 50GB

Recommended specifications:
Operating System: 64-bit Windows 10
Processor (AMD): AMD Ryzen 3 1300X
Processor (Intel): Intel Core i7 4790 or equivalent
Memory: 16GB RAM 12GB RAM
Graphics card (NVIDIA): NVIDIA GeForce® GTX 1060 3GB
Graphics card (AMD): AMD Radeon™ RX 480 4GB
DirectX: 11.1 Compatible video card or equivalent
Internet: 512 KBPS or faster, stable Internet connection
Free hard drive space: 50GB

Battlefield V
     

Battlefield V is vanaf 20 november te checken op PC, PS4 en Xbox One. Gaan jullie de FPS spelen? En zo ja, wat zijn jullie verwachtingen? Of laten jullie deze zestiende Battlefield-game aan jullie voorbij gaan?
     

De alles wat je moet weten over Serial:

Zondag 12 augustus
Alles wat je moet weten over World of Warcraft: Battle for Azeroth

Zondag 2 september
Alles wat je moet weten over Marvel's Spider-Man
     

Eerder in deze Serial:

Alles wat je moet weten over Metal Gear Survive

Alles wat je moet weten over Far Cry 5

Alles wat je moet weten over God of War

Alles wat je moet weten over Detroit: Become Human

Alles wat je moet weten over Vampyr

Alles wat je moet weten over Jurassic World Evolution

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord