Update: Alles over Fallout 76 

Update: Alles over Fallout 76 2018-11-15T13:04:16
De release van Fallout 76 is eindelijk hier, dus weten we een stuk meer over de post-apocalyptische game van Bethesda. Reden genoeg dus voor Wimpie om de feature van Wammes even te updaten. Wat is Fallout 76 en waarom moet het ons iets schelen?

Wat is Fallout 76?

Fallout 76 is uiteraard niet de traditionele Fallout-RPG die je gewend bent, maar een online survival game waarvoor je te allen tijde een internetverbinding voor nodig hebt. RPG-elementen zijn wel aanwezig in de vorm van quests en net als in Fallout 4 bestaat de mogelijkheid om te bouwen. Fallout 76 is geen hardcore survival game, want je verliest je personage en je voortgang niet als je doodgaat. Bethesda heeft beloofd dat er constant gratis DLC komt naar Fallout 76. Perks en het S.P.E.C.I.A.L. systeem werken iets anders dan je gewend bent: in de vorm van Perk Cards, waarvan je er maximaal drie tegelijkertijd kan activeren voor je personage, maak je je personage uniek en heb je bepaalde voordelen. 

Fallout76

Wat is Vault 76?

Gezien de trailer en de titel zal Vault 76 een grote rol gaan spelen in de nieuwe Fallout game. Het is geen onbekende plek binnen de post-apocalyptische franchise, omdat in eerdere delen (Fallout 3 en 4) al eerder gerefereerd werd naar deze Vault. Volgens de Fallout Wikia is Vault 76 een plek waar 500 mensen wonen die pas na 20 jaar na de kernoorlog opengemaakt moest worden. Op een poster in de Vault is zichtbaar dat het doel van deze plek was om het 300-jarig bestaan van de Verenigde Staten te vieren in 2076.

Vault 76

Wanneer speelt Fallout 76 zich af?

We weten dat het verhaal zich in ieder geval gedeeltelijk af speelt in het jaar 2102. Op een Pip-Boy in de trailer was deze datum namelijk op subtiele manier verwerkt. Als je kijkt naar de Fallout franchise, zijn de games op chronologische wijze uitgekomen. De eerste bom was gevallen in 2077 en heeft de volgende tijdlijn;

Fallout 1: 2161

Fallout 2: 2241

Fallout 3: 2277

New Vegas: 2281

Fallout 4: 2287

Fallout 76 speelt zich af voor alle gebeurtenissen uit de andere Fallout games, ver na het bouwen van de allereerste Vault in 2076. Dit kan zorgen voor nieuwe perspectieven en invalshoeken voor de wereld waarin Fallout zich afspeelt. De specifieke datum op de Pip-Boy is 27 oktober 2102 en kan wijzen op de in-game tijdlijn of de release datum voor het spel zelf.

Fallout76 Pip-Boy


Door wie wordt Fallout 76 ontwikkeld?

Op het moment werkt Bethesda Game Studios (Maryland) aan Fallout 76. Deze prijswinnende studio is verantwoordelijk voor The Elder Scrolls en Fallout series (2006 Game of the Year', The Elder Scrolls IV: Oblivion, 2008 Game of the Year', Fallout 3, 2011 Game of the Year', The Elder Scrolls V: Skyrim', 2015 Game of the Year' Fallout 4). In 2015 bracht de studio ook Fallout Shelter uit, voor mobiele telefoons (iOS, Android). Het is mogelijk dat er meer studios werken aan Fallout 76, maar BGS is via een persbericht voorlopig als enige officieel bevestigd. De ontwikkelaar van Fallout: New Vegas (Obsidian) heeft aangegeven niet mee te werken aan het laatste project van Bethesda.

Bethesda
   
Op welke platforms komt Fallout 76 uit?

Er is bevestigd dat de nieuwe Fallout uit gaat komen op de PC, PS4 en Xbox One. Nintendo trekt (voorlopig) aan het kortste eind aangezien er niks bekend is over een release voor de Switch. Met de re-release van Skyrim op het laatste platform van Nintendo in het achterhoofd, is er wel een kans dat Fallout 76 uiteindelijk ook een release op de Switch krijgt.

Fallout 76 console

   
Wat leverde de Fallout 76 B.E.T.A. op?

Naarmate de beta van Fallout 76 dichterbij kwam, werd bekend dat de grote open wereld géén NPC's zou bevatten. Vloeken in de kerk voor échte Fallout-fans en stukje bij beetje begon men zich meer zorgen te maken over het post-apocalyptische West Virginia dat inmiddels de naam Appalachia had gekregen. Ondanks het nieuws dat de wereld van Fallout 76 geen NPC’s bevat, keerden de factions wel terug. Zo zijn de anti-super mutant fanaten van The Brotherhood of Steel weer aanwezig, maar laat ook een nieuwe groep zijn gezicht zien. The Responders, een civiele organisatie bestaande uit voormalig politiemannen, brandweerlieden en medisch specialisten en The Free States, een soort communistische doemdenkers zullen hun stempel proberen te drukken in West Virginia.

De betatijden zijn aanvankelijk wat ongelukkig voor Europeanen en duren bovendien erg kort. Bethesda voerde als reden onder meer aan dat de servers volop belast moesten worden om te checken wat de capaciteit nou precies was. Dit resulteerde aanvankelijk in belachelijke betatijden van bijvoorbeeld 00:00 tot 04:00, maar gelukkig stelde Bethesda de tijden snel genoeg bij zodat Europeanen ook wat te beleven hadden.

Wat leverde die beta nou concreet op? Een shitload aan feedback en zoals verwacht de nodige problemen. Op Reddit en ResetEra zijn threads aangemaakt waarin spelers alle feedback konden delen. Reacties waren zowel positief als negatief: men prees de graphics, de gunplay en de sfeer van de wereld. Ook viel het S.P.E.C.I.A.L. systeem in de smaak. Minder goede reacties hadden betrekking op de stabiliteit van Fallout 76: spelers ondervonden problemen met het sturen van in-game uitnodigingen, ervaarden grafische bugs tijdens het modificeren van wapens en hadden problemen met de audio van NPC's. Die was nauwelijks hoorbaar.


    

Bugs Galore

PC-spelers kregen ook een hoop ellende voor de kiezen: een bug zorgde ervoor dat de gehele beta van 50GB verwijderd werd en dus compleet opnieuw geïnstalleerd moest worden. Bethesda besloot hierdoor de beta iets te verlengen. Het omgekeerde gebeurde toen de betatests ten einde kwamen: de PC-versie was niet meer te de-installeren. Eerst ging het gerucht de ronde dat de beta alleen te verwijderen viel door Fallout 76 te kopen, later was de aanname dat de beta verwijderd kon worden zodra de Fallout 76-servers draaiende zouden zijn op de release, vandaag dus. Bethesda heeft tot nu toe nog niet op de kwestie gereageerd.

Tot aan de release van vandaag waren het bugs waardoor Fallout 76 in het nieuws kwam: vanmorgen nog berichtte de Nachtwacht dat Fallout 76 dankzij een bug al uren voor de release te spelen was. Het was dus een vrij buggy pre-release-periode voor Bethesda die afgesloten werd met een post op hun blog waarin de achterban bedankt werd voor alle feedback en geduld. Wederom werd over het hele PC-verwijderingsverhaal geen woord gerept...

Had je de vijftig minuten aan gameplay van Fallout 76 nog niet gezien? Wees niet getreurd, deze kan je natuurlijk hier bij ons checken. Voor alle bizarre en rare gebeurtenissen tijdens de aankondigingsstream van Bethesda kan je naar onze pagina gaan om alles nog even terugkijken. Check hier trouwens een 'psychologische analyse' van Fallout 3 en hier de review van Fallout 4Vind onder deze link nog veel meer Fallout-dingen, want we hebben ook nog zo'n beetje elke DLC van deel 3 en 4 gecheckt. De review van Fallout 76 komt op een later moment uiteraard op PU.nl te staan.

REACTIES (58) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord