Alles over Fallout 76 

Alles over Fallout 76 2018-06-04T17:01:01
Bethesda heeft een nieuwe Fallout-titel aangekondigd, maar het is niet simpelweg Fallout 5 en ook niet Fallout: New Vegas 2. Wat is Fallout 76 wel en waarom moet het ons iets schelen? Wammes probeert het geheim te ontrafelen...

Wat is Fallout 76?

Fallout 76 is sowieso een Fallout-game, zo ver zijn we wel, maar de kans dat het een 'traditionele' Fallout-RPG wordt, is vrij klein. Omdat we aan de hand van de teaser niet precies kunnen herleiden wat voor game dit is, gaan er verschillende theorieën de ronde. Een van de meest geloofwaardige, afkomstig van Kotaku, is dat het een online survival game wordt. Insiders beweren dat de game oorspronkelijk bedoeld was als een online-versie van Fallout 4 en vervolgens geëvolueerd is tot een geheel nieuw, experimenteel ding. Het zal, volgens de anonieme bronnen, wel RPG-elementen bevatten in de vorm van quests en zal je ook kunnen bouwen zoals in Fallout 4.

Fallout76

Wat is Vault 76?

Gezien de trailer en de titel zal Vault 76 een grote rol gaan spelen in de nieuwe Fallout game. Het is geen onbekende plek binnen de post-apocalyptische franchise, omdat in eerdere delen (Fallout 3 en 4) al eerder gerefereerd werd naar deze Vault. Volgens de Fallout Wikia is Vault 76 een plek waar 500 mensen wonen die pas na 20 jaar na de kernoorlog opengemaakt moest worden. Op een poster in de Vault is zichtbaar dat het doel van deze plek was om het 300-jarig bestaan van de Verenigde Staten te vieren in 2076.

Vault 76

Wanneer speelt Fallout 76 zich af?

Voor de oplettende kijkers waren er genoeg dingen op te merken uit de trailer van Fallout 76. We weten dat het verhaal zich in ieder geval gedeeltelijk af speelt in het jaar 2102. Op een Pip-Boy in de trailer was deze datum namelijk op subtiele manier verwerkt. Als je kijkt naar de Fallout franchise, zijn de games op chronologische wijze uitgekomen. De eerste bom was gevallen in 2077 en heeft de volgende tijdlijn;

Fallout 1: 2161

Fallout 2: 2241

Fallout 3: 2277

New Vegas: 2281

Fallout 4: 2287

Fallout 76 speelt zich af voor alle gebeurtenissen uit de andere Fallout games. Dit kan zorgen voor nieuwe perspectieven en invalshoeken voor de wereld waarin Fallout zich afspeelt. De specifieke datum op de Pip-Boy is 27 oktober 2102 en kan wijzen op de in-game tijdlijn of de release datum voor het spel zelf.

Fallout76 Pip-BoyDoor wie wordt Fallout 76 ontwikkeld?

Op het moment werkt Bethesda Game Studios (Maryland) aan Fallout 76. Deze prijswinnende studio is verantwoordelijk voor The Elder Scrolls en Fallout series (2006 Game of the Year', The Elder Scrolls IV: Oblivion, 2008 Game of the Year', Fallout 3, 2011 Game of the Year', The Elder Scrolls V: Skyrim', 2015 Game of the Year' Fallout 4). In 2015 bracht de studio ook Fallout Shelter uit, voor mobiele telefoons (iOS, Android). Het is mogelijk dat er meer studios werken aan Fallout 76, maar BGS is via een persbericht voorlopig als enige officieel bevestigd. De ontwikkelaar van Fallout: New Vegas (Obsidian) heeft aangegeven niet mee te werken aan het laatste project van Bethesda.

Bethesda
    
Op welke platforms komt Fallout 76 uit?

Er is bevestigd dat de nieuwe Fallout uit gaat komen op de PC, PS4 en Xbox One. Nintendo trekt (voorlopig) aan het kortste eind aangezien er niks bekend is over een release voor de Switch. Met de re-release van Skyrim op het laatste platform van Nintendo in het achterhoofd, is er wel een kans dat Fallout 76 uiteindelijk ook een release op de Switch krijgt.

Fallout 76 console

   

Wanneer weten we meer?

Je hebt het misschien al wel vaker gehoord de afgelopen weken, maar je gaat hier meer over horen op de E3 2018. Bethesda verraste fans de afgelopen week door een nieuwe Fallout game aan te kondigen. Na een dag hints te geven via een mysterieuze stream op hun Twitchkanaal werd met een korte teaser trailer onthuld dat het om Fallout 76 gaat. Todd Howard (director bij Bethesda Game Studio) gaf aan voor de aankondiging dat het gaat om een 'tease' en dat er meer onthuld gaat worden tijdens E3 2018.

Had je de teaser trailer voor Fallout 76 nog niet gezien? Wees niet getreurd, deze kan je natuurlijk hier bij ons checken. Voor alle bizarre en rare gebeurtenissen tijdens de stream van Bethesda kan je naar onze pagina gaan om alles nog even terugkijken. Check hier trouwens een 'psychologische analyse' van Fallout 3 en hier de review van Fallout 4Vind onder deze link nog veel meer Fallout-dingen, want we hebben ook nog zo'n beetje elke DLC van deel 3 en 4 gecheckt.

REACTIES (26) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord