Alles over de Doomsday Heist in GTA Online 

GTA 5: Alles over de Doomsday Heist in GTA Online 2017-12-12T15:38:00
Zo’n drie jaar na de Heist update van GTA Online, komt er eindelijk een nieuwe Heist uit voor de online modus van Grand Theft Auto V. Tjeerd kreeg al vroeg uitgebreide info over de Doomsday Heist en praat je effe bij over deze update.

Al meer dan vier jaar kunnen we rondlopen in GTA 5 en nog steeds worden we getrakteerd op updates van de Online modus. Gratis dan, dat ook nog eens. Zo ook de Doomsday Heist, die vandaag live gaat. Ik heb een heleboel info van deze update op weten te snorren en voor je op een rijtje gezet.
   

Doomsday Heist is driedelig

De miljonair Avon Hertz komt er door middel van zijn high tech neuraal netwerk achter dat een kwaadaardige macht werkt aan een plan dat de beschaving van San Andreas zoals wij die kennen wel eens uit zou kunnen roeien. Lester moet ervoor zorgen dat er een team wordt samengesteld om deze ongein te stoppen, en jij bent onderdeel van dat team. Met de Doomsday Heist krijgen we er dus theoretisch één Heist bij, maar als je effe bekijkt wat deze co-op missie allemaal inhoudt, kun je het beter beschouwen als drie mini-Heists die samen één grote Heist vormen. Het is namelijk de bedoeling om in drie Acts dit plan te stoppen, waarvan elke Act weer is onderverdeeld in meerdere gedeeltes, zoals het plannen, het voorbereiden en het uitvoeren van een gedeelte van het plan. De gehele Heist zal je door heel Los Santos leiden, en biedt een aantal vette en nieuwe voertuigen en spelelementen. Zo zul je tijdens de Prep fase objecten moeten zien te bemachtigen in Free mode, waar ook andere spelers en teams je van je zuur bevochten equipment kan beroven. Iedereen kan uit worden genodigd om mee te doen aan de Doomsday Heist, maar om er zelf eentje te beginnen, moet je sowieso een gebouw kopen.

De nieuwe Avenger plane   

De Doomsday Heist starten

Om zelf de Doomsday Heist te starten, moet je VIP, CEO of Motorclub President zijn én een IAA (International Affairs Agency oftewel de CIA van GTA) gebouw kopen, waarvan er negen zijn in het zuiden van San Andreas. Het kost dus wel wat geld en doorzettingsvermogen om zelf de Heist te organiseren, maar zo'n IAA gebouw is toch best de moeite waard. Die gebouwen zijn voorzien van allerlei vette snufjes, waar je wel effe mee vooruit kunt. Zo heeft het gebouw een Security Room, waarin je je guns en ammo kunt halen en een Strike Team dat je kunt inschakelen om je vijanden in Free Mode dood te vermoorden. Daarnaast is er plek voor je standaard voertuigen, maar ook voor nieuwe, speciale voertuigen, zoals een Jetpack, een Khanjali Tank, de Chernobog ballistic missile launcher, maar ook je nieuwe Avenger vliegtuig, die je hier ook kunt aanpassen en upgraden met bijvoorbeeld gun turrets erop. Maar het allervetste is misschien wel de Orbital Cannon waarmee je je basis kunt upgraden; een geweer dat je met een satelliet kunt besturen en waarmee je van bovenaf je vijanden kunt begluren, ze van jetje kunt geven, maar ook via auto-targeting je tegenstanders in een potje kunt verpulveren. Dat schieten kost alleen wel wat en na elk schot zul je moeten wachten op de cooldown die erop zit. 

Jetpack zit er ook in    

Nieuwe voertuigen

Er zijn in totaal 15 nieuwe bewapende voertuigen te koop in de Doomsday Heist update, waaronder:

Thruster (Warstock)

Deluxo (Warstock)

2-persoons

Deluxo    

Stromberg (Warstock)

2-persoons

Stromberg    

RCV (Warstock)

4-persoons

Chernobog (Warstock)

2-persoons

Barrage (Warstock)

4-persoons

Akula (Warstock)

4-persoons

Khanjali (Warstock)

4-persoons

De Khanjali    

Pfister Comet Safari Volatol (Warstock)

4-persoons

Volatol

En al die content ziet er allemaal zo uit. Veel plezier met de Doomsday Heist!

REACTIES (16) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord