Alle verbeteringen in Star Wars Battlefront 2 

Alle verbeteringen in Star Wars Battlefront 2 2017-09-12T15:13:15
Twee jaar geleden kwam EA met Star Wars Battlefront op de proppen. Een bekende naam met een nieuwe uitvoering. Deze game heeft ontzettend veel kritiek te verduren gehad en nu lijkt het erop dat EA echt geleerd heeft van de fouten uit het eerste deel.

Electronic Arts heeft in 2013 met Disney een exclusieve deal gesloten waardoor de uitgever de enige partij is die vanaf dat moment voor de komende 10 jaar Star Wars videogames uit mag brengen. Een grote overeenkomst die beide partijen veel geld op kan leveren als alles goed aangepakt wordt. Al snel na het nieuws over de deal komt EA met Star Wars Battlefront, een bekende naam waar we in het verleden al meerdere delen van hebben gezien.

De beroemde DICE studio is verantwoordelijk voor de eerste (nieuwe) Battlefront, maar het eindresultaat is een lege maar prachtige shooter die te veel fout doet. Zo is er geen singleplayer campaign waar de fans van de films in kunnen duiken. Ook liefhebbers van de oude Battlefront delen zijn telleurgesteld door de schrale hoeveelheid mogelijkheden die de shooter te bieden heeft. De oude delen zaten namelijk ram vol content, zo had je meerdere campaings, verschillende modi om co-op te ervaren, ruimtegevechten en natuurlijk de grootschalige veldslagen waarin je diverse voertuigen, type soldaten en jedi kan besturen en bovendien tal van gebieden om je gevechten in te voeren. Bij de lancering van Battlefront gemaakt door DICE, zaten er slechts 4 speelbare planeten in de game.

Dit jaar gaat EA voor de herkansing en dat begint tijdens de E3 door te erkennen dat ze met Star Wars Battlefront een aantal fouten hebben gemaakt. In Star Wars Battlefront 2 moet dit echter voorkomen worden en daarom kijken we in deze feature wat er allemaal verandert in dit nieuwe deel. We gaan eens goed kijken of de belofte van 'drie keer zoveel content' wel echt waar gemaakt gaat worden. 

             
De tijdlijn

In Star Wars Battlefront werd er vooral gekeken naar de tijdlijn van de filmdelen 4, 5 en 6. In Battlefront 2 gaan we veel meer leren van het universum, want hierin worden alle delen opgenomen. Zo speelt de singleplayer campaign zich af voor de avonturen in The Force Awakens, maar zijn de helden uit dit meest recente deel wel speelbaar in de multiplayer.

Alles over Star Wars Battlefront 2

Ook de eerste drie films worden veelvuldig aangevoerd als inspiratiebron voor Star Wars Battlefront 2, want zo zijn alle soldaten, droids en stormtroopers uit de minst populaire delen vertegenwoordigd in de multiplayer. Daarnaast biedt Theed op de planeet Naboo een mooie authentieke locatie om verschillen in gedachtegoed voor eens en voor altijd op te lossen.

              
De Classes

Belangrijk zijn natuurlijk de algemen classes waarmee we aan de slag kunnen. Voertuigen, elite-troopers helden en power-ups zijn de extra'tjes, maar de basis moet gewoon goed zijn. In Star Wars Battlefront 2 zijn er 4 basis classes te onderscheiden. 

  • Officer - De officer is het ideale hulpje voor het team. Zo kan deze class teamgenoten voorzien van een beetje nieuw leven als ze beschadigd uit de strijd zijn gekomen en is het mogelijk om een kleine turret te plaatsen. Verder beschikt de officer natuurlijk over een vuurwapen, al is dit minder krachtig dan in de andere classes.
  • Assault Trooper - De assault trooper is snel, sterk en instaat om een flinke hoeveelheid schade aan te richten. Ze gaan voorop in de strijd om gebieden over te nemen en vormen de basis van je aanval. Als speciale ability heeft de assault trooper de mogelijkheid om vijanden te markeren, langer te sprinten en een close-range wapen te trekken dat niet verhit gedurende de tijd dat je vaardigheid actief is.
  • Heavy Trooper - De heavy trooper kenmerkt zich in één aspect, namelijk schade doen! Bewegelijkheid is overboord gegooid, maar dat staat helemaal in het teken van het uitdelen. Wel is de heavy trooper beter bestand tegen aanvallen van de tegenstander en heeft deze een klein schild dat opgeworpen kan worden om nog langer mee te gaan op het strijdtoneel.
  • Specialist - De specialist is de sniper onder de basis soldaten. Dodelijk op lange afstand en beschikt ook nog eens over een trip-mine om troopers die in verrassingsaanval in willen zetten uit te schakelen. 

Alles over Star Wars Battlefront 2

            
De helden

In Star Wars Battlefront is de mogelijkheid om met een van de helden uit het Star Wars universum te spelen essentieel. Niets voelt beter aan dan de simpele soldaten in dozijnen weg te vagen met een slag van je lightsaber. In het eerste deel was er in het begin slechts keuze uit 6 helden. In Battlefront 2 moeten dit er meer worden en is er ook nog eens de mogelijkheid om de vaardigheden van deze helden aan te passen aan je speelstijl. Op dit moment zijn de volgende personages bevestigd:

  • Rey
  • Boba Fett
  • Captain Phasma (DLC)
  • Darth Maul
  • Finn (DLC)
  • Han Solo
  • Kylo Ren
  • Luke Skywalker
  • Yoda

Alles over Star Wars Battlefront 2

In de eerste Battlefront moesten helden nog vrijgespeeld worden door op tokens te jagen. In de nieuwe game zijn ze vrij te spelen door hoge scores te halen en deze helden te kopen met je puntenaantal. Hierdoor zijn de personages toegankelijker en is het vanaf nu ook mogelijk om meerdere helden gelijktijdig op het strijdtoneel te hebben.
 

Customization

Aanpassen van je personages en vaardigheden is een van de belangrijkste verbeteringen in Star Wars Battlefront 2. Alle voertuigen, classes en helden zijn aan te passen waardoor ze allemaal vaardigheden en aanvallen hebben die passen bij je speelstijl. Het enige nadeel is dat alle aanpassingen verdiend moeten worden door de juiste Star Cards vrij te spelen en te activeren in je profiel. 

De Modi

Op dit moment zijn er twee modi aangekondigd, maar EA kennende wordt er op dit moment nog het nodige achter de hand gehouden om op een later tijdstip wereldkundig te maken. Voor nu weten we dat Galactic Assault en Starfighter Assault speelbaar zijn.

  • Galactic Assault - Grote schalige gevechten waarin je in teams van 20 personen meerdere objectives moet zien aan te vallen of verdedigen. Er zijn meerdere fases actief tijdens de gevechten waardoor de locatie en het gevecht na verloop van tijd veranderen.
  • Starfighter Assault - Dogfights in de ruimte waarin iedere piloot zich moet laten gelden en zijn tegenstanders eruit moet manouevreren om zo uiteindelijk deze van achter af te knallen.

Alles over Star Wars Battlefront 2

         
De maps

De eerste Star Wars Battlefront had maar vier omgevingen tijdens de lancering. Deze fout wil DICE niet nog eens maken en daarom zijn er op dit moment al zes planeten bekend waarop we gaan strijden. In de toekomst gaan er nog meer planeten aangekondigd worden waarop de bonje kan beginnen.  

  • Hoth
  • Vardos
  • Takodana
  • Starkiller Base
  • Theed
  • Yavin 4

Alles over Star Wars Battlefront 2

         
Op 14 november komt Star Wars Battlefront 2 uit voor de PS4, Xbox One en PC. Er is dus nog genoeg tijd voor DICE en EA om de nodige zaken aan te kondigen voor de game, maar op dit moment ziet de game er in vergelijking met zijn voorganger heel positief uit!

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord