Alle aankondigingen van Riot Games: League of Legends Animated Series, LoL op mobile, een LoL fighter en veel meer 

Alle (League of Legends)-aankondigingen van Riot Games 2019-10-16T16:09:12
Tijdens de viering van het tienjarig bestaan van Riot Games en League of Legends kregen we een hele hoop nieuwe games te zien, waardoor de s achter Riot Games eindelijk gerechtvaardigd wordt! Riot deed het dan ook niet rustig aan met de aankondigingen, en besloot meteen zes games en een Animated Series te onthullen. Roedie somt alles op en dat is VEEL!

Tien jaar lang maakten mensen grapjes over het feit dat Riot Games beter Riot Game kan heten, aangezien ze alleen maar League of Legends in hun portfolio hebben zitten. Toegegeven, League of Legends is een enorme game die de aandacht van een enorme studio al volledig opeist, maar er is nu toch verandering in gekomen, aangezien Riot Games eindelijk écht Riot Games wordt! Ze hebben namelijk niet één nieuwe game aangekondigd, maar -afhankelijk van hoe je ernaar kijkt- niet minder dan zes verse titels!

Een kaartspel, een mobiele versie van League of Legends, een fighting game, Teamfight Tactics voor mobiel, een Esports-management-game, een shooter, een Animated Series en een hoop veranderingen aan League of Legends zelf. Riot kondigde het allemaal aan tijdens de viering van het tienjarig bestaan van Riot Games en League of Legends. Het is dus een understatement om te zeggen dat ze flink uit hebben gepakt! Laten we een kijkje nemen naar alle nieuwe projecten waar Riot Games op dit moment aan werkt.
  

Legends of Runeterra

Na het succes van Hearthstone en Gwent, is het nu aan Riot om met een kaartspel gebaseerd op een door hen gecreëerd universum te komen. Legends of Runeterra is de naam, en veel League of Legends-fans kunnen nu eindelijk een oude wens van het lijstje afstrepen.

Na het filmpje waarin de game wordt uitgelegd een keer te bekijken, snap je waarschijnlijk nog niet zoveel van het spel. Wel kan je al meteen zien dat de animaties erg mooi zijn. De champions van League of Legends staan daarin uiteraard centraal. Nog niet alle champions hebben in het begin een eigen kaart, maar we kunnen ervan uitgaan dat dit slechts een kwestie van tijd is. Kijk maar naar het aantal kaarten dat Blizzard nog steeds aan Hearthstone blijft toevoegen.

Wat we nu wel al zien, zijn onder andere kaarten van Jinx, Yasuo, Lux, Darius en Braum. Ze hebben allemaal hun eigen abilities die op verschillende manieren op de kaarten tot hun recht komen, en als je de kaarten ziet merk je dat ze allemaal hun eigen identiteit hebben gehouden. Zo heeft Yasuo nog steeds een agressieve speelstijl en is Braum is verdedigend ingesteld.

Je kan je al registreren voor early access van Legends of Runeterra, en de game is nu al te downloaden. Wanneer je dan precies toegang krijgt, hangt af van verschillende zaken, zoals je speeltijd op League of Legends. Op Twitch zijn verschillende streamers al met de game bezig. Voor meer informatie en een blik op de eerste kaarten, klik hier.

  

League of Legends: Wild Rift

League of Legends komt eindelijk naar je mobiel! De afgelopen jaren hebben we genoeg pogingen tot succesvolle League of Legends clones gezien, sommige best overtuigend, maar natuurlijk kan niemand het beter dan Riot Games zelf.

Nu zijn ze er eindelijk mee bezig. De mobiele versie van League of Legends heet League of Legends: Wild Rift en de game komt later in 2020 uit voor Android en iOS. Het gaat niet om de volledige game, want League of Legends is te groot om naar een mobiel apparaat te porten. De map ziet er iets anders uit en enkele gameplay mechanics zijn veranderd voor snellere potjes. Zo zien we Vi een keer haar ult gebruiken op level 5, terwijl dat normaal pas op level 6 kan. De verhoging van het tempo is welkom, aangezien je met een mobiel spelletje niet graag dertig tot 45 minuten per potje bezig bent. Ook de controls zijn anders (natuurlijk, want je hebt geen toetsenbord).

Aan de trailer te zien zijn best veel mechanics hetzelfde gebleven, hoewel een van de meest opvallende veranderingen toch wel de ult van Ashe is. Ze schiet een enorme pijl af, maar in tegenstelling tot de PC-versie kan je de pijl besturen terwijl hij vliegt. Dit soort veranderingen komen ongetwijfeld bij meer champions voor.

Bij launch zitten er 40 van de 145 champions in de game, hoewel later nog meer champions worden toegevoegd. Ook in deze mobiele versie zit een ranked-modus. Je kan je Riot-account linken aan Wild Rift om bonussen te krijgen voor de tijd die je gestopt hebt in de PC-versie. Je hebt dus niet dezelfde collectie als op PC, en cross-play is niet mogelijk. Alpha- en beta-versies van Wild Rift worden later dit jaar uitgedeeld in China, en de andere regio’s volgen later. De game komt ook naar consoles, een tijdje nadat de mobiele versie overal in de wereld uit is. Wild Rift is een gratis game, hoewel je champions en skins ook met echt geld kan kopen.

  

Arcane: Animated Series

Riot Games gaat zelf een Animated Series over het League of Legends-universum ontwikkelen, hoewel de animatie wordt gedaan door Fortiche Productions. In het verleden hebben we al een groot aantal animatiefilmpjes van Riot Games gezien, vooral over de lore van de champions of voor filmpjes ter voorbereiding van het wereldkampioenschap.

Nu krijgt League of Legends dus zijn eigen Animated Series waarin dieper wordt ingegaan op de lore van Runeterra, de wereld waarin League of Legends plaatsvindt, dan ooit tevoren. In de trailer zien we mogelijk Jinx en Vi in hun jeugd, hoewel er geen namen worden genoemd en we het dus niet zeker kunnen weten. Voor de mensen die het niet weten, Jinx en Vi zijn zussen (niet 100% bevestigd, maar wel zo goed als zeker) die een… aparte jeugd hebben gehad (met hun gekke persoonlijkheden als gevolg). Wellicht staat de relatie van deze twee personages wel centraal, hoewel het natuurlijk te hopen is dat we meer dan twee van de 145 champions in de serie te zien krijgen!

Veel informatie over Arcane hebben we nog niet. De serie komt in 2020 uit, dus dat duurt niet enorm lang meer. Hoeveel afleveringen en seizoenen er komen? Misschien weten ze het bij Riot Games zelf nog niet eens.

  

Project A: een shooter van Riot Games

De volgende game die Riot Games aankondigde, heeft helemaal niets met League of Legends te maken. Ze laten ongeveer een minuut aan gameplay zien van een shooter die ze Project A noemen, duidelijk een werktitel. Aan de gameplay te zien is de game nog in een hele vroege ontwikkelingsfase, dus voorlopig hoeven we hier nog niet al te veel van te verwachten.

Project A lijkt een soort van mix tussen Overwatch en Call of Duty te zijn. De animatiestijl en sommige abilities komen Overwatch-spelers misschien bekend voor, terwijl de wapens en de redelijk realistische omgeving meer van Call of Duty weg hebben. De voice-over noemt Project A een ‘character-based tactical shooter’. De game is competitief, vindt plaats in een wereld in de nabije toekomst en heeft een dodelijke selectie aan personages, allemaal met hun eigen unieke abilities. ‘This is our take on a competitive shooter,’ zegt de voice-over. Net zoals League of Legends belooft Riot Games hier jaren na de launch nog mee bezig te zijn, dus we kunnen ervan uitgaan dat ongeveer hetzelfde model toegepast zal worden als bij Overwatch. Dat betekent regelmatig nieuwe personages, maps en andere updates om de game leuk te houden.

Over een release wordt nog niets gezegd, waarschijnlijk omdat de game nog ver van ons verwijderd is. 2021 of zelfs 2022 lijkt helemaal niet zo’n gekke releaseperiode.

  
League of Legends fighting game

Een teaser van vier seconden is natuurlijk wel érg kort, maar we moeten het ermee doen bij de aankondiging van een League of Legends fighting game. In de teaser zien we Ahri het opnemen Darius, voordat het beeld verandert naar een map die we van boven zien. Dan is de teaser ook meteen afgelopen, dus wat dit precies betekent weet niemand. De game heeft nog geen naam en op de vier seconden aan gameplay weten we er ook helemaal niets over, maar toch is het interessant nieuws!

Geruchten over een League of Legends fighting game doen al jaren de ronde in de LoL-community, hoewel het voorheen misschien vooral gebaseerd was op hoop. Nu is de game dus eindelijk een feit, hoewel we er waarschijnlijk nog wel een tijdje op moeten wachten. Een 2021 of 2022 release is niet onrealistisch.

   
League of Legends Esports Manager

Hou je een beetje van Football Manager? Dan is LoL Esports Manager vast en zeker iets voor jou. In LoL Esports Manager stap je in de schoenen van een coach van een top-tier League of Legends-team. De game komt ergens in 2020 uit en in het begin kan je aan de slag met de LPL, de Chinese League of Legends-competitie. Daarna worden andere teams van over de hele wereld langzaam toegevoegd.

Als coach van een esports-team maak je belangrijke keuze wat betreft de strategie, de picks en bans voor een game en het in elkaar zetten en managen van je team. Je kan de game op twee manieren spelen: door de ogen van een enkel hoofdpersonage, of door het op te nemen tegen vrienden en andere spelers in de ranked-modus.

Hoe diepgaand deze game wordt weten we nog niet, want we hebben nog geen beelden gekregen. Voor (iets) meer informatie, klik hier.

Manager
  

Teamfight Tactics mobiel

Van alle aankondigingen lijkt Teamfight Tactics voor mobiel het dichtstbij te zijn, hoewel Riot in dit geval natuurlijk ook geen geheel nieuwe game hoeft te creëren. Teamfight Tactics verscheen eerder dit jaar als een nieuwe manier om League of Legends te spelen, gebaseerd op het populaire Auto Chess. De game staat als ‘coming soon’ dus waarschijnlijk kunnen we voor het einde van 2019 nog met TFT op mobiel aan de slag.

In tegenstelling tot de mobiele versie van League of Legends zelf, is TFT voor mobiel wel de volledige versie van de game. Dit betekent dat cross-play ook mogelijk is. TFT wordt nog flink ondersteund door Riot en de komende tijd wordt er alleen nog maar meer content toegevoegd. Als je nog niet echt met TFT bekend bent, dan is de mobiele versie misschien wel de ideale manier om het op te pakken.

Check de website voor de laatste updates.

TFT
  

Preseason 2020: Rise of the Elements

Na al die aankondigingen zou je misschien denken dat League of Legends zelf even opzij is gezet door Riot, maar het tegendeel is waar. De player base van League of Legends is natuurlijk ook veel te groot om ook maar een moment te vergeten, en dat snapt Riot. Preseason 2020 staat voor de deur, en hier zijn de hoogtepunten:

Elemental Rifts

De eerste grote verandering is een aanpassing aan de map Summoner’s Rift, waar de populaire 5v5-modus plaatsvindt. Door Riot wordt het als Rise of the Elements omschreven, of Elemental Rifts. Iedere potje ziet Summoner’s Rift er anders uit, afhankelijk van de draak die de map overneemt. De derde draak die in een potje spawnt, verandert de map naar zijn eigen stijl. Vanaf dat moment is dat de enige draak die gedurende de rest van de game nog verschijnt. Iedere draak zorgt voor nieuwe bosjes en weggetjes (of haalt ze juist weg) die nog nooit eerder in de map hebben gezeten.

  • Infernal Rift: nieuwe paden worden geopend bij de buffs, doordat de bosjes worden verbrand.
  • Ocean Rift: bestaande bosjes worden vergroot, nieuwe bosjes groeien en water neemt bepaalde plekken van de map over.
  • Cloud Rift: op plekjes in de jungle en bij de dragon pit waait de wind, waardoor spelers die er doorheen lopen een snelheidsboost ontvangen.
  • Mountainous Rift: steen komt vanuit de grond omhoog, waardoor nieuwe muren in de map verschijnen. Dit geeft de speler de mogelijkheid om bepaalde combos beter uit te voeren.

De buffs die deze draken geven zijn ook flink op de schop genomen, maar daar gaan we hier niet op in.

  • Elder Dragon: geeft nog steeds een korte damage buff, maar de invloed van de draken die je eerder al hebt gehaald, wordt vervangen met een executie-component. Dit is een aanval die je kan gebruiken op vijandelijke champions, en als ze onder een bepaald percentage levens zijn, vermoordt je ze in één klap! Dit is hoe die executie eruit ziet.

  • Side lanes: door kleine aanpassingen te maken aan de side lanes, hoopt Riot nieuwe outplay-mogelijkheden toe te voegen aan de map. Hoe spelers precies voordelig gebruiken kunnen maken van deze plekken is moeilijk om te zien, maar spelers met meer talent kunnen vast wel iets bedenken.
  • Bosjes: twee nieuwe bosjes worden in de buurt van de Blue buff aan beide kanten van de map toegevoegd, voor enkele nieuwe outplay-mogelijkheden. Ook zorgt het ervoor dat je beter moet nadenken over het plaatsen van je wards.

Dit is nog niet alles, want ook een hele hoop gameplay-veranderingen worden gemaakt. Denk hierbij aan het pad dat de Jungler aflegt, de invloed van de Top Laner, Support Items, Lethality Items en nog meer. De volledige lijst kan je hier bekijken.

Red buff
  

De Nieuwe champion: Senna

We eindigen deze waslijst aan veranderingen en nieuwe games met een nieuwe champion voor League of Legends, maar het is niet zomaar een champion. Senna, de vrouw van Lucian, staat centraal in een van de meest bekende achtergrondverhalen in League of Legends. De Support champion Thresh heeft de ziel van Senna gestolen in een gevecht met Lucian en Senna, en sindsdien heeft Thresh haar gevangen in zijn lantaarn. In de game wordt hier op verschillende manieren naar gerefereerd als je Lucian of Thresh speelt. Nu komt Senna dus eindelijk naar League of Legends als een champion. 

In de prachtig geanimeerde video zien we hoe Senna na al die jaren eindelijk uit de lantaarn van Thresh weet te ontsnappen. Over haar abilities en rol weten we nog niets, maar de komende weken wordt er ongetwijfeld nieuwe informatie onthuld.

Veel van deze games zien we voorlopig nog niet verschijnen, maar het is fijn om te weten waar Riot Games aan werkt. De komende tijd horen we vast en zeker meer over deze games, dus League of Legends-fans hebben meer dan genoeg om naar uit te kijken!

REACTIES (11) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord