Acht nieuwe features in Animal Crossing: New Horizons 

Acht nieuwe features in Animal Crossing: New Horizons 2020-03-18T10:25:50
Er wordt hier en daar gemokt dat Animal Crossing: New Horizons niet vernieuwend genoeg is. Dat kunnen we natuurlijk pas echt beoordelen als het spel in de winkels ligt. Aan de andere kant is er ook genoeg nieuws te ontdekken. LauraJenny vertelt je er alvast acht.

animal crossing new horizons
   

Bomen verhuizen

Waar je vroeger een boom plantte en dan gewoon pech had als je toch een andere bestemming had voor het stukje land, is het nu mogelijk om bomen met wortel en al op te rapen en ergens anders te plaatsen. Je moet daarvoor wel wat fruit eten, want dat geeft je de kracht om het ook daadwerkelijk te kunnen. Bomen zijn zwaar!

Tom Nook gaat ein-de-lijk wat anders doen

De altijd geniepige wasbeer Tom Nook heeft al een vrij bijzondere loopbaan achter de rug, maar een nieuwe carrièreswitch gaat hij niet uit de weg. In New Horizons zoekt ook hij weer een nieuwe horizon op, want hij is gestopt met zijn winkel en makelaardij. Hij heeft je nu een ticket verkocht naar eiland, waar je nagenoeg niets krijgt om te overleven, behalve een bedje, een lamp en een tent. Niet dat je volledig van hem af bent, want je moet nog steeds klusjes voor hem opknappen om er iets van te maken op het eiland.

tom nook
   

Je kunt je meubels lekker buiten zetten

Waar het leven in Animal Crossing meestal erg gescheiden is tussen in en buiten je huis, heb je in New Horizons ook de mogelijkheid om meubels buiten te zetten. Dat doet een beetje denken aan het slechte Happy Home Designer, maar dat belooft in New Horizons veel beter te zijn. Weer of geen weer, je kunt dus alles naar buiten slepen.

Je hebt een hippe telefoon tot je beschikking

Je kunt met je NookPhone foto’s maken en net als op Instagram filters gebruiken om die kiekjes nog mooier te maken. En ja: selfies maken behoren ook tot de mogelijkheden. Je kunt bovendien de DIY Recipe App gebruiken om nieuwe meubels te maken en het beloningsprogramma Nook Miles erop raadplegen. De NookPhone is een volwaardige smartphone, dus reken maar dat er nog meer apps op te vinden zijn. Of het gaat om een soort Huawei-geval waarop alle handige apps ontbreken of het equivalent van een gloednieuwe iPhone moeten we nog afwachten.

animal crossing new horizons
   

Een daarmee kun je co-oppen met maximaal acht spelers

De NookPhone kun je ook gebruiken om samen met andere spelers die op het eiland wonen te gamen. Je hebt er een extra Joy-Con voor nodig, of drie, zodat je met wel vier spelers tegelijk kunt co-oppen. Wil je dat online doen, dan kun je rekenen op maximaal acht spelers op een eiland . Degene die de anderen uitnodigt is de leider en krijgt een geel vlaggetje boven zijn hoofd. De leider is de baas over de materiële zaken, maar het is wel mogelijk om de vlag op een andere speler te zetten. En spelers hebben ook hun eigen emote, wat natuurlijk een leuke knipoog is naar bijvoorbeeld Fortnite.

Eindelijk automatisch opslaan

In de meeste games wordt je voortgang automatisch opgeslagen, maar dat gold nooit in Animal Crossing. Inmiddels is ook deze franchise bij de tijd, want er zitten autosaves in New Horizons. Let wel: het gaat om lokaal opslaan, niet in de cloud. Mr Resetti kan zijn baantje dus aan de wilgen hangen, maar hij schijnt wel een andere baan te hebben gevonden. No worries, die baan bevindt zich binnen de muren van New Horizons.

tent
   

Je Mexicaans uitdossen

Voor het eerst in Animal Crossing krijg je allerlei Mexicaanse uitdossingen te kiezen. En er zijn ook kledingstukken beschikbaar met lange mouwen, ook nieuw in New Horizons. Hypermodern! Ben je trouwens bezig je villager te maken, dan heb je meer mondjes tot je beschikking. Heel groot zijn deze veranderingen niet, maar dat hoeft ook niet: die Villager lijkt toch nooit echt goed op je. Prima, want dat geeft je de vrijheid om juist een heel ander uiterlijk aan te meten. Extra leuk voor de selfies.

Fierljeppen

Jawel, je leest het goed: je kunt je nu wat sneller door de game bewegen door ook zonder brug over water te reizen. Je hoeft hiervoor alleen even wat te fierljeppen, want dat kan in Animal Crossing: New Horizons. Pak je lange stok, spring en krijg jezelf in een wip naar de overkant!

animal crossing new horizons
   

Op 20 maart verschijnt Animal Crossing: New Horizons voor de Nintendo Switch.

REACTIES (5) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord