9 verbeteringen voor de nieuwe Nintendo Switch 

9 verbeteringen voor de nieuwe Nintendo Switch 2020-09-21T09:10:46
PeterKoelewijn was dol op zijn Nintendo Switch… totdat hij de geruchten over een next-gen Switch hoorde. Nu haat hij die verouderde rotconsole en heeft hij 9 dingen gevonden die beter moeten op de next-gen Nintendo Switch.

1. Een beter scherm

Het staat buiten kijf dat de Nintendo Switch 2 (zo noem ik hem in deze Feature voor het gemak) meer grafische power en CPU-capaciteit krijgt. Het meest recente gerucht beweert zelfs dat ontwikkelaars zich klaarmaken voor 4K Switch-games. Maar daar heb je helemaal niks aan met dat laffe 720p scherm in de huidige Switch! Dat had al 1080p moeten zijn en nu moet Nintendo zeker met iets behoorlijks komen. Het zou ook geen kwaad kunnen om voor een OLED-scherm te gaan. Mensen zien de Switch toch al als een PS Vita 2.0, alleen dan mét games.

Nintendo Switch

2. Bluetooth headsetondersteuning

Wist je dat de Nintendo Switch Bluetooth-ondersteuning heeft? Nee, waarschijnlijk niet, want het ondersteunt geen Bluetooth-headsets! Je kunt nu alleen draadloze headsets met een USB-dongel gebruiken. Typisch Nintendo ook weer…

Nintendo Switch

3. Betere online support en Cloud Saves

Nintendo’s onlinestrategie is uitstekend… als de PS3 en Xbox 360 nog zijn directe concurrenten waren. Ja, geld vragen voor online diensten, dát had het bedrijf wel snel onder de knie. De rest is nog altijd huilen met de pet op. Ik wil betere online ondersteuning, wat met name voor online multiplayer nog veel stabieler kan.

Nintendo Switch

Verder moet Nintendo Switch Online aantrekkelijker gemaakt worden, niet door oude meuk exclusief aan te bieden, maar net als de concurrenten wat gratis AAA-games bij je abo doen. Je kunt ook deals sluiten met andere diensten om die erbij te gooien, daar heeft Nintendo echt wel het geld voor. Tot slot zijn Cloud Saves (waarvoor je notabene moet betalen) onnodig ingewikkeld en is er een hele waslijst aan games die het niet ondersteunen, waaronder zelfs de Pokémon-games. Nintendo, reken nou eens voor goed af met je online achilleshiel!

4. Netflix en andere videodiensten

Je kunt YouTube kijken op je Switch, maar voor de rest moet je een dikke smart-TV of een andere console aanschaffen voor je Netflix-avondje. Schot voor open doel zou je denken, en Netflix kondigde een jaar na de Switch launch al aan dat ze in gesprek gingen met Nintendo. Helaas bleef het sindsdien stil bij Nintendo. Dat is complete bullshit, zet er een mannetje op en hoest gewoon wat geld op! De PS2 won de console-oorlog omdat het de goedkoopste dvd-speler was toentertijd. Onderschat niet hoe dom en gemakzuchtig mensen zijn. En onderschat al helemaal niet hoe dom en gemakzuchtig ik ben!

Nintendo Switch

5. Breng Miiverse terug

Miiverse was leuk, maar verscheen voor de Wii U en daar wilde zelfs een hond niet op pissen. Verbazingwekkend genoeg draaide Nintendo Miiverse de nek om voor Switch. Terwijl er toch heel wat creatieve tekeningen, foto’s en grappen werden gedeeld. Perfect voor een sociale handheld-console hybride als de Switch, toch?

Nintendo Switch

6. Verbeterde batterijleven

Dit punt lijkt me duidelijk. Een aanzienlijk deel van de eigenaren speelt exclusief in handheld modus. Nintendo zou wel gek zijn als ze niet het batterijleven opvijzelen bij de volgende update.

Nintendo Switch

7. Meer keuze in Joy-Con-controllers

Iedere keer wanneer ik een Joy-Con vastpak met mijn kolenscheppen van handen, ben ik bang dat ze als ijsstokjes doormidden breken. Het mooie van uitschuifbare controllers is dat je er zoveel verschillende kunt ontwerpen als je wil. Nintendo moet dat benutten en lekker grote Joy-Cons ontwikkelen, voor groot geschapen mensen als ik! Maar ook klassieke controllers de Joy-Con-behandeling geven, is een instant hit. Stel je eens voor: GameCube Joy-Con-controllers! Dan kunnen de PS5 en Series X wel inpakken.

Nintendo Switch

8. Ethernetaansluiting in de dock

Internetservice is een probleem met Nintendo, maar ieder klein beetje helpt. Een ethernetaansluiting voor de dock bijvoorbeeld. Essentieel bij de snelle multiplayergames, waar lag funest is. En met de internetaanbieders in Nederland kun je er zeker van zijn dat wifi gaming ook de komende consolegeneratie inferieur blijft.

Nintendo Switch

9. Sta de dock modus toe in handheldmodus

De Nintendo Switch gaat alleen op volle kracht wanneer hij een dock registreert. Dat moet veranderen met de Switch 2, want je speelt ook weleens op je handheld thuis, in de buurt van een stopcontact. Dan maakt het niet uit dat je accu binnen een uur is leeggezogen, je kan wel je games in volle grafische glorie spelen op de plee, zoals God het heeft bedoeld!

 Nintendo Switch

Volgens de laatste geruchten verschijnt de Nintendo Switch 2 begin 2021 en moeten third-party ontwikkelaars zich ’klaarmaken voor 4K gaming’. Verder is er nog niets bekend over de next-gen Switch, al heeft Nintendo een geschiedenis van regelmatige hardware updates voor zijn handhelds. Kortom: bij de Koelewijntjes wordt al druk gespaard dit najaar! Bovendien, waar zou ik anders mijn geld aan moeten uitgeven de komende maanden?

REACTIES (22) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord