9 gamepersonages die een comeback moeten maken 

9 gamepersonages die een comeback moeten maken 2019-08-19T10:28:07
Er zijn van die gamepersonages die we al te lang niet meer hebben gezien! De laatste keer dat zij op mochten komen draven, is inmiddels jaren geleden, zodat we smachten naar hun comeback. In deze feature zet Alie 9 van die gamepersonages die een comeback moeten maken op een rijtje.

1. Dr. Gordon Freeman – Half-Life

Oké, laten we eerst de onvermijdelijke usual suspect maar uit de weg ruimen: Dr. Gordon Freeman. Na Half-Life 2 kregen we nog Episode One (2006) en Episode Two (2007), maar die derde episode blijft tot op heden uit... En dat terwijl Valve inmiddels alweer twaalf jaar de tijd heeft gehad om met een vervolg te komen. Sterker nog: of Gordon Freeman überhaupt ooit nog wat closure krijgt, is zelfs nog steeds niet bekend.
      

2. Banjo en Kazooie – Banjo-Kazooie

In principe had ik deze hele lijst kunnen opvullen met Rare-personages, maar het uitblijven van een comeback van Banjo en Kazooie doet mijn hart verreweg het meeste pijn! Natuurlijk is het leuk dat de vogel en de beer hun opwachting maken in Super Smash Bros. Ultimate, Ik blijf er echter bij dat Microsoft een halsmisdaad beging toen ze Rare opkochten. Dat heeft de studio zoveel talent gekost... Want alhoewel Sea of Thieves inmiddels best een aardige game is geworden, is het geen nieuwe Banjo-Kazooie!

Banjo Banjo-Kazooie
       

3. Guybrush Threepwood – Monkey Island

Het feit dat we al veel te lang geen game meer met Guybrush Threepwood in de hoofdrol hebben gezien, is de schuld van Disney! De wereldmacht weigert bedenker Ron Gilbert namelijk de rechten van zijn Monkey Island terug te geven. En dat terwijl Disney zelf niet eens meer games maakt... Je zou er bijna al die live action remakes voor boycotten. Gelukkig is er ook een petitie waarmee je je onvrede kenbaar kan maken. Dat zal Disney leren!
      

4. Aya Brea – Parasite Eve

Deze feature leest een beetje als een noodkreet aan een aantal ontwikkelaars. Waarom laten jullie al jullie geweldige gamepersonages zo verstoffen? In deze alinea richt ik me tot Square Enix. Zodra jullie klaar zijn met al jullie resources in Final Fantasy VII proppen, eis ik dat jullie Aya Brea van stal halen! Doe wat jullie ook deden voor Lara Croft en reboot die hele zooi gewoon als triple A-titel voor de PS5. Deal?

Aya Brea Parasite Eve
       

5. Crono – Chrono Trigger

Crono heeft nog maar één game op zijn naam staan! Weliswaar een van de beste games ooit gemaakt, maar toch... Als ik zo behandeld zou worden, hield ik ook mijn kaken dicht. Waarom Crono ondanks zijn zwijgende karakter toch een comeback verdient? Hij is dapper, niet te beroerd om zijn leven te wagen voor zijn vrienden en heeft geweldig haar! Ook weten we dankzij Chrono Cross dat hij gewoon nog in leven moet zijn. Dat is ook best wel belangrijk, natuurlijk.
      

6. Viewtiful Joe – Viewtiful Joe

Weten jullie de Capcom Five nog? Deze vijf games werden eind 2002 onthuld door Capcom om de GameCube wat momentum mee te geven. Een van die vijf games was de side-scrolling action-platformer Viewtiful Joe van Clover Studio. Ik leg het maar effe uit, aangezien niemand deze game gekocht lijkt te hebben. Daar kon ook een latere release op de PS2 weinig aan veranderen. Helaas flopten de andere games van deze studio (Ōkami en God Hand) commercieel gezien net zo hard... Toch blijf ik hoop houden! Ik heb spiritueel opvolger The Wonderful 101 namelijk al lang uitgespeeld!

Viewtiful Joe
       

7. Goemon – Mystical Ninja Starring Goemon

Een van mijn absolute lievelingsgames op de Nintendo 64 is Mystical Ninja Starring Goemon. Ik kan me de omgevingen en de muziek nog levendig voor de geest halen! Wat misschien nog wel diepere indruk maakte, was de bizarre Japanse humor. De game kent zang en dans, maar ook robots en draken... Het is een wirwar aan rariteiten, maar dat maakt het juist zo geweldig! Dus: alsjeblieft Konami, prop Goemon weer eens in een game! PS Een game met pervy sidekick Ebisumaru in de hoofdrol is wat mij betreft ook akkoord.
      

8. Todd Snap – Pokémon Snap

Oké, deze nummer 8 heeft helemaal niets met een personage te maken. Sterker nog: ik moest zelfs diep nadenken hoe de guy in kwestie ook alweer heette. Ik neem hier gewoon even een momentje om te klagen over het feit dat de wereld nooit een tweede Pokémon Snap heeft gekregen! Ik kan daar namelijk helemaal geen goede reden voor bedenken... De Wii U, de Switch, de (3)DS; Nintendo heeft allerlei apparaten uitgebracht die GEMAAKT lijken te zijn voor een nieuwe Pokémon Snap. En nee, niet eigenwijs gaan doen en me op het bestaan van Pokémon Go wijzen, dat is namelijk totaal niet hetzelfde. Ik wil gewoon lekker lui binnen blijven!

Tod Snap Pokémon Snap
        

9. Manny Calavera – Grim Fandango

Met Manny Calavera sneak ik stiekem een tweede point-and-click-held deze lijst binnen. Ik ben nou eenmaal groot geworden met Nintendo-titels én adventure games! En dat laatste genre mis ik tegenwoordig best wel een beetje… Daarom ben ik ook een van de weinigen die een tweede Grim Fandango keihard zou toejuichen! Hoezo, het verhaal is afgerond? Hebben jullie soms nog nooit van een prequel gehoord?
      

Staat jullie favoriete kandidaat voor een comeback ertussen? Hebben jullie nog andere leuke gamepersonages in gedachten? Of zien jullie het liefst een aantal nieuwe protagonisten opstaan? Laat dat en meer weten in de comments!

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord