8 bizarre feiten over Animal Crossing 

8 bizarre feiten over Animal Crossing 2020-03-13T13:46:20
Animal Crossing: New Horizons verschijnt op 20 maart! Het nieuwste deel komt uit op de Nintendo Switch en gaat over een magische wereld vol betaalbare starterswoningen voor eenverdieners. PeterKoelewijn heeft nog meer bizarre feiten over Animal Crossing verzameld!

1. Animal Crossing is ontstaan omdat de maker heimwee had

Animal Crossing is voor velen als een warm dekentje en dat is precies wat bedenker Katsuya Eguchi voor ogen had. Hij werd geboren in Tokio maar moest verhuizen naar Kyoto om bij Nintendo aan de slag te kunnen, wat een hele reis is in Japan. Daardoor kreeg hij enorme heimwee naar al zijn familie en vrienden die hij achterliet. Hij vatte die gevoelens samen toen hij de eerste Animal Crossing ontwikkelde.  

animal Crossing 

2. De eerste Animal Crossing bevatte 15 NES-games

Technisch gezien de eerste Animal Crossing op de Nintendo 64, maar die verkocht nauwelijks. Een remaster voor de GameCube, de eerste versie van de game die ook in het westen uitkwam, was pas de echte doorbraak voor de serie. De toevoeging van NES-games die je als items kon verdienen was destijds heel vernieuwend. Houd in gedachten dat dit nog vóór de Virtual Console en eShop was! Animal Crossing: New Horizons heeft trouwens geen NES-games want je moet tegenwoordig gewoon betalen voor je nostalgie, bitch!

animal Crossing

 

3. Vier van die NES-games staan op de disk, maar zijn niet legaal te spelen

Officieel zijn trouwens maar elf NES-games speelbaar in Animal Crossing op de GameCube. Vier spellen staan wel op de disk, maar zijn niet speelbaar op legale wijze! Het gaat om Mario Bros., Super Mario Bros., Ice Climbers en The Legend of Zelda. Door Animal Crossing-fans worden ze ook wel de Forbidden Four genoemd. Gelukkig zijn het allemaal crappy kutgames die je toch niet meer wil spelen! Wat is in vredesnaam een Legend of Zelda?!

animal Crossing 

4. De Gyroids zijn gebaseerd op Japanse begrafenisstandbeeldjes

Animal Crossing zit altijd bomvol Gyroids; dansende pottenbeeldjes die je meestal in de grond kunt vinden. Ze zijn gebaseerd op de Japanse haniwa, die in de oudheid werden gemaakt voor begrafenisrituelen. Dus wanneer je een Gyroid uit de grond opgraaft, heb je hoogstwaarschijnlijk een graf geschonden, jij monster!

animal Crossing

 

5. K.K. Slider is gebaseerd op de componist van Animal Crossing

Dé muzikant van Animal Crossing is natuurlijk K.K. Slider. Een van de bekendste diertjes uit het beestenbos is gebaseerd op de sound designer van de game. Sterker nog, hij is vernoemd! K.K. Sliders naam in Japan is Totakeke, wat een speling is op sound designer Kazuma Totaka z’n achternaam. Qua persoonlijkheid lijkt hij blijkbaar ook veel op het hondje.

animal Crossing

 

6. Mr. Resetti liet zoveel meisjes huilen dat Nintendo hem optioneel maakte

Geen grap: blijkbaar is Mr Resetti de nachtmerrie van veel kleine meisjes. De mol verschijnt wanneer je de game reset om met je savefile vals te spelen. Als je het vaak genoeg doet kan Resetti echt zijn shit verliezen en in sommige gevallen zelfs dreigen je savefile te wissen (wat niet echt mogelijk is, maar dat wisten veel kids niet). In ieder geval reageerde Nintendo's voormalige CEO Iwata op alle kritiek tijdens een interview. Zoveel ouders hadden geklaagd dat hun dochtertjes moesten huilen om Resetti, dat Nintendo hem optioneel maakte in New Leaf voor de 3DS.

animal Crossing

Mr. Resetti keert weer terug in Animal Crossing: New Horizons, maar met een andere functie omdat de Switch-versie voor het eerst autosave heeft.

 

7. Op sommige tijdstippen zie je beelden van aliens op je tv in Animal Crossing: New Leaf

Aliens bestaan in Animal Crossing! En ze zenden uit via je televisie! Als je in AC: New Leaf om 3.33 uur in de ochtend op bepaalde dagen tv kijkt, zie je bizarre berichten en beelden voorbijkomen. Doet het verder nog iets? Nope! Maar wie weet wat de aliens in petto hebben voor Animal Crossing: New Horizons…

animal Crossing

 

8. Tom Nook geeft een groot deel van zijn fortuin aan het goede doel

Tom Nook is de Bono van de Nintendo-personages: hij doet heel veel voor het goede doel en toch vindt iedereen hem een enorme lul! Nee echt, de huisjesmelker van Animal Crossing is geen schurk. Hij geeft 90% van zijn bells weg aan een weeshuis! Althans… dat beweert hijzelf. Maar waarom zou Tom Nook liegen tegen ons? Oh ja… omdat hij de kwaadaardige 1% is. Het is tijd voor een rode revolutie in Animal Crossing! Sla de hamer en sikkel tegen elkaar! Eigendom is diefstal! Arbeiders verenigt u en…

animal Crossing

… Wat zeg je? Je bent geen arbeider in Animal Crossing want je hebt geen werk? Uhm… Wat de fuck doe je dan in die game?! IK HEB NOG NOOIT ANIMAL CROSSING GESPEELD!!!

REACTIES (8) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord