10 minder bekende superhelden die we in Marvel Ultimate Alliance 3 willen zien 

10 minder bekende superhelden die we in Marvel Ultimate Alliance 3 willen zien 2019-07-10T09:55:44
De release van Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order staat om de hoek en er staan meer dan 30 personages klaar om bestuurd te worden. Superheld-smulbaard Marvin wil echter meer helden zien en geeft vandaag enkele suggesties voor wat minder bekende personages die niet zouden misstaan in de MUA3-lineup.

Brother Voodoo / Doctor Voodoo

Doctor Strange is een fenomeen sinds de gelijknamige film met Benedict Cumberbatch uitkwam, en ook in de comics was hij een van de krachtigste tovenaars in het universum. Concurrentie had hij echter genoeg, wat er in 2009 zelfs in resulteerde dat de titel van Sorcerer Supreme overgenomen werd door een andere superheld, Brother Voodoo. Brother Voodoo – als Sorcerer Supreme eigenlijk Doctor Voodoo – doet een beroep op de krachten van de Loa (de ‘spirit-gods’) en weet zoals zijn naam doet vermoeden álles over voodoo, wat hem een scala aan krachten oplevert.

Brother Voodoo kan levende wezens commanderen, is zo chill dat hij vrij snel in een trans raakt (waarin hij zelfs niets voelt van bijvoorbeeld vuur), kan de geest van zijn broer oproepen en zo zijn kracht verdubbelen, en zelfs die geest naar anderen sturen om hun lichamen over te nemen. Om het af te maken heeft hij een imposant kettinkje dat zijn krachten versterkt en krijgt hij als Sorcerer Supreme ook de beschikking over de Cloak of Levitation en Eye of Agamotto (bekend van Doctor Strange). In 2012 werd Strange weer de Sorcerer Supreme, maar dat doet niet af aan hoe bad-ass Brother Voodoo eigenlijk is.

Brother Voodoo Marvel
                    

Dead Girl

Hoewel er op film en in Marvel Ultimate Alliance niet bijzonder veel van te merken is, is Marvel over het algemeen niet vies van zombies. Het hoogtepunt is waarschijnlijk toch wel de Marvel Zombies vs. The Army of Darkness-comics, maar er zijn nog minder bekende super-doden. Van hen zou Dead Girl wel eens iets toe kunnen voegen aan het MUA3-roster; ze is onsterfelijk en kan dus niet dood door iets triviaals als een kogelregen, heeft Wolverine-achtige healing én vingernagels die het kunnen opnemen tegen zijn klauwen, kan door de lucht lopen (want waarom ook niet?) en heeft een bijzondere connectie met de dood. Zo kan ze lijken tijdelijk weer tot leven wekken, praten met geesten, communiceren met alles wat ook maar een beetje leeft (zelfs enkele cellen en bacteriën) en illusies oproepen van recentelijk overleden mensen. Haar aanwezigheid is een prima reden om enkele Marvel-personages te laten sterven in de game, waarna MUA3 helemaal los zou kunnen gaan met het verhaal.

Dead Girl Marvel
                

Howard the Duck

Oké, oké. Waarschijnlijk ken je Howard The Duck wel, hij is immers een van de minst verborgen easter eggs in het MCU (en in het bijzonder Guardians of the Galaxy) en valt nogal op door het feit dat hij een fucking pratende eend is. Maar wie wil nou niet met een Donald Duck-wannabe hordes aan supervillains afslachten? Howard heeft een gigantische snavel waar regelmatig droge grappen en Deadpool-waardige opmerkingen uitkomen en hij kan ook nog aardig knokken. Zijn weapon of choice is namelijk een tommygun, en met al die superhelden op het roster zou zo’n machinegeweer-dragende eend als compensatie niet misstaan.

Howard The Duck MCU
                 

Frog Man

De zoon van een supervillain genaamd Leap-Frog doet zelf een kikkerpak aan heet voortaan Frog Man! Ooit Eugene Patilio, een uitvinder die nooit iets van waarde uit zou kunnen vinden, en na de dood van zijn moeder een kikkerpak in zijn vaders kledingkast aantreft. Eigenlijk is alles aan Eugene fantastisch. Hij besluit het pak aan te trekken en de Leap-Frog-identiteit in te zetten voor het goede, maar door zijn onhandigheid is dat veel lastiger dan hij dacht. Frog Man, of ‘Fabulous Frog-Man’, kan namelijk amper in een rechte lijn lopen door de springkrachten van zijn kikkerpak. Dat is trouwens ook zijn enige noemenswaardige kracht, het feit dat hij tot zes verdiepingen (ongeveer 15 meter) in de lucht kan springen. We zien Frog-Man dan ook als een soort ingebouwde hardmode voor Marvel Ultimate Alliance 3, waarbij je meer bezig bent met die groene jongen onder controle te krijgen dan het afslachten van tegenstanders.

Frog Man Marvel
                      

Magik

De ijzeren man genaamd Colossus kennen we allemaal natuurlijk uit X-Men, maar wist je dat hij ook een zusje heeft? Haar naam is Illyana Rasputin, beter bekend als Magik, en hoewel ze vanaf augustus een stuk bekender zal zijn door haar aanwezigheid in de film The New Mutants, wordt Magik tot nu te weinig gebruikt. Ze is een unieke mix aan badass-heid: magische krachten die haar een demonisch uiterlijk geven, supersterkte, een mentaal schild dat zelfs Xavier buitensluit en om het af te maken een zwaard dat Soulsword heet. Klinkt gruwelijk, is gruwelijk: een zwaard gemaakt uit haar eigen ziel dat steeds krachtiger wordt naarmate Magik hem meer gebruikt en haar ook nog eens een toffe armor geven. Ze kan teleporteren naar andere planeten, sterrenstelsels en zelfs andere tijden en dimensies. Zo gaat ze regelmatig terug naar Limbo (ook bekend als de Otherplace), een aparte dimensie waar een demon genaamd Belasco haar als kind naartoe bracht, waar ze nog véél krachtiger is dan op Aarde.

Marvel Magik
                 

Man-Thing

De naam van Man-Thing kan ook fans van DC erg bekend voorkomen, al helemaal in combinatie met zijn uiterlijk. De groene moerasgigant lijkt namelijk enorm veel op een personage van DC genaamd Swamp Thing - die comics zijn trouwens wáánzinnig goed - maar wie van de twee nou als eerste was verzonnen laten we nu even buiten beschouwing.  Maakt ook niet uit, look-a-like The Heap bestond nog veel eerder. Desalniettemin zou moerasmonster Man-Thing veel toevoegen aan de Ultimate Alliance 3-lineup; hij bestaat uit natuur en kan de natuur ook beïnvloeden als geen ander, en dat is een mooie compensatie voor al die flashy superkrachten van de andere MUA-personages.

Man-Thing is abnormaal sterk, bijzonder intelligent (ook al negeert hij de mensheid liever en zal hij geen gesprek kunnen houden) en zo goed als onsterfelijk omdat hij altijd gewoon wat extra modder op zichzelf kan flikkeren en zichzelf zo weer kan opbouwen. Zelfs als zijn huidige lichaam compleet afbrandt zal zijn essentie ergens wel een grassprietje of iets dergelijks vinden waar hij zichzelf weer uit kan opbouwen. Man-Thing kan zijn kern ook door de kleinste openingen laten lopen en is dus een handige inbreker, mits zijn team een paar uur tot een paar dagen aan de andere kant van de deur wil wachten tot hij zichzelf helemaal heeft opgebouwd. Maar wat Man-Thing het állerleukst maakt, is toch wel het feit dat hij onder druk een enorm sterk zuur kan maken dat mensen binnen enkele seconden reduceert tot as.

Marvel Man-Thing
                

Cosmo (Guardians of the Galaxy-hond)

De Guardians of the Galaxy-films zijn misschien wel het hoogtepunt van het MCU, maar wie het groepje superhelden al kende vóór ze hun opwachting in het MCU maakten – populair waren ze zeker niet – heeft misschien het gevoel dat er iets mist. In Guardians of the Galaxy 1 kun je zien hoe Rocket Raccoon in voorbijgaan tegen een hond genaamd Cosmo gromt. Het is een knipoog naar hun onstuimige relatie in de comics, want Cosmo is daar onderdeel van de Guardians. Cosmo werd als normale hond door de Sovjet-Unie de ruimte ingestuurd, waar hij telepathie en telekinese leerde, en hoewel hij nog altijd het schattige uiterlijk van een trouwe viervoeter heeft, is hij enorm krachtig. Zó krachtig dat hij uitgroeit tot Head of Security in Knowhere en het in de comics zelfs kan opnemen tegen Adam Warlock, een van de sterkste helden in het Marvel-universum. Een hond met een astronautenpak en psychische krachten. Fuck. Yes.

Cosmo MCU
              

Kitty Pryde (Shadowcat) & Lockheed

We hebben in Marvel Ultimate Alliance 3 simpelweg meer superhelden nodig die door muren kunnen wandelen, en daarom zitten we bij Kitty Pryde helemaal goed. Ze kan alles wat ze aanraakt onaantastbaar maken, inclusief haar eigen lichaam, en gebruikt die krachten zelfs om op een of andere manier door de lucht te kunnen vliegen/lopen. Wat haar qua gameplay nog veel interessanter zou kunnen maken is dat ze steevast wordt bijgestaan door een draakje genaamd Lockheed, die mooi van een afstand vuur zou kunnen spuwen terwijl Kitty vijanden de aarde in stuurt en door de vlammenzee loopt alsof er niets aan de hand is. Twee helden voor de prijs van een.

Kitty Pryde & Lockheed Marvel
              

Damage Control

Tot slot een suggestie die eigenlijk een soort DLC zou moeten vormen. Damage Control gaat over de miskende helden van het Marvel-universum, het groepje mensen dat na een gevecht tussen een superheld en zijn vijanden de onvermijdelijke bende opruimt die overblijft. Ze zijn gespecialiseerd in het heropbouwen van alles wat vernietigd wordt door superkrachten en zijn er niet vies ontsnapte of, uhh, versteende huisdieren te helpen als dat nodig is. Na afloop van Marvel Ultimate Alliance 3 zou het hilarisch kunnen zijn om met de Damage Control-squad de gebieden van de game door te lopen en weer in oude staat te herstellen. Damage Control krijgt gelukkig al steeds meer erkenning, zo is er een heuse Damage Control-serie in de maak en kwam het bedrijf al voor in Spider-Man: Homecoming, waar Peter een tijdje vastzit in hun opslagruimte.

Damage Control Marvel

Enkele ‘honorable mentions’ voor Quasar, Firestar, Hercules en Squirrel Girl, al zijn er natuurlijk nog honderden obscure helden die wel eens leuk zouden kunnen zijn om in de game te zien. Welke helden zou jij graag onder de vingers krijgen in Marvel Ultimate Alliance 3?

REACTIES (7) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord