10 grappige game reclames om je kapot te lachen 

10 grappige game reclames om je kapot te lachen 2018-11-23T14:04:58
De vorige keer heeft Karim je meegenomen in de wereld van de slechtste gamereclames en alhoewel een mate van cringe aanwezig blijft, gooit hij het dit keer vooral op de grappige toer!

Mocht je een zwart gat in je leven voelen dat je de slechtste Nintendo-reclame ooit nog niet hebt gezien, of het je volledig ontgaan is dat EA een blik moeders opentrok om Dead Space te spelen, klik dan even hier! Vandaag gaan we ons vooral even kapot lachen met de volgende game-reclames en trailers!

1. The Replacer (Call of Duty: Black Ops 2)

De grote afwezige als het aankomt op Call of Duty: Black Ops 4, wist rondom de marketingcampagne van het tweede deel hoge ogen te gooien: The Replacer! Omdat je Call of Duty moet spelen, heb je natuurlijk geen tijd meer voor andere zaken in het leven. In onderstaande video zie je hoe The Replacer dit probleem voor je aanpakt…

2. Skyrim: Very Special Edition (The Elder Scrolls V: Skyrim)

In 2011 verscheen TES V: Skyrim voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Vrij normaal zou je zeggen, maar inmiddels is Skyrim te spelen op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, VR en is de eerdere PC-versie vervangen door een opgepoetste versie. De game is inmiddels nog net niet uitgekomen voor de Super Nintendo en deze ‘klacht’ is ook bij Bethesda niet onopgemerkt gebleven. Op de E3 hebben we ons dan ook kapot gelachen om de aankondiging van Skyrim: Very Special Edition.

3. Bird is the Battlefield…? (Battlefield Vietnam)

EA’s Battlefield-franchise heeft afgelopen week nog een nieuwe release gedropt en staat meestal bekend om de serieuze behandeling van zware oorlogen. Zo zijn we in Battlefield al meerdere malen geconfronteerd met de Tweede Wereldoorlog, de Vietnam oorlog en nog niet zo lang geleden zelfs de Eerste Wereldoorlog. Wanneer je er echter een lollig muziekje onderzet, wordt het allemaal opeens een heel stuk minder serieus. Peter Griffin zal trots zijn.

4. Super Dierentuin Bros. Ultimate (Tokyo Jungle)

Nu Pokémon Let’s Go Pikachu & Eevee uit zijn, stijgt de Super Smash-hype bij veel Switch-bezitters tot bizarre hoogtes. Om deze tijd door te komen zijn er een hele hoop andere fighters en brawlers beschikbaar, maar wellicht was je nog niet op de hoogte van de bizarre game Tokyo Jungle. Ik kan je heel veel vertellen over onderstaande trailer, maar ik denk dat het gewoon tijd is om het te kijken en dit in je op te nemen…

5. Deadpool introduceert zichzelf (Deadpool video game)

Ondergetekende heeft niets, maar dan ook echt helemaal niets met Marvel, superhelden of ook maar iets met een cape, maar Deadpool gaat er altijd wel in! Alhoewel de videogame middelmatig genoemd mag worden, weet onderstaande trailer de funny Deadpool vibe wel heel goed neer te zetten.

6. Ganzen komen je trollen (Untitled Goose Game)

Deze game zagen we voor het eerst tijdens een Nindies-presentatie van Nintendo en ondergetekende vindt deze game in ieder geval fantastisch! Wat is er nou beter dan met een gans de wereld een beetje trollen en er als een puber om gniffelen? Onderstaande trailer wist mij in ieder geval aan het schaterlachen te brengen!

7. Rat ‘pakt’ Game Boy Micro (Game Boy Micro)

We kunnen het ons bijna niet meer voorstellen, maar ook Nintendo heeft weleens een gewaagde reclame gedaan. De Game Boy Micro werd door Nintendo neergezet als een vrij ‘sexy apparaat’, zo sexy dat zelfs ratten de Game Boy niet konden weerstaan…

8. Conker’s kater (Conker’s Bad Fur Day)

We blijven even in de hoek van Nintendo en de meer gewaagde reclames, want ook deze reclame is er eentje waar je hardop van in de lach mag schieten zonder je te schamen. Conker heeft het er allemaal nogal zwaar mee, terwijl een zeer aardige mevrouw ons de indruk geeft heel wat anders te doen dan een eekhoorn aaien…

9. Vuisten uit beeldschermen (Strafe)

Eens in de zoveel tijd weet de PR-afdeling voor een game daadwerkelijk alles goed te doen en in het geval van Kickstarter-game Strafe was dit ook het geval. Deze trailer/reclame is cringy, bizar, over-the-top en bovenal grappig. Mocht je heimwee hebben naar de jaren ‘90, dan is deze video verplichte kost om even te kijken!

10. Kevin Butler (Sony PlayStation)

We herinneren ons allemaal denk ik nog wel deze toespraak van Kevin Butler op de E3 2011, waarin hij gamers in het hart wist te raken. Dit alles was onderdeel van een complete marketingcampagne van Sony, waarin deze man de ster was in meerdere reclames. Ik laat je dan ook achter met een video waarin alle reclames zitten die de man ooit gedaan heeft, ze zijn hilarisch! 

Ik scheur inmiddels uit m’n broek na het schrijven van deze feature. Jij ook? Gooi het dan even in de comments!

REACTIES (4) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord