10 games die je moet checken als je een Apple Arcade-abonnement neemt 

10 games die je moet checken als je een Apple Arcade-abonnement neemt 2019-10-23T12:25:21
Apple Arcade is de ideale manier om van je telefoon een waardige spelcomputer te maken voor 5 euro per maand. Maar waarom zou je betalen voor een abonnementsservice als je ook honderden grĂ¡tis games kan downloaden? Roedie heeft knettergoede redenen voor je met deze tien Apple Arcade-titels!

2019 is het jaar van de nieuwe streaming- en gamediensten. Google Stadia, Uplay+, Disney+, Peacock en dat is nog niet eens alles. Apple heeft er nu ook een, want die kunnen natuurlijk niet achterblijven. Voor vijf euro per maand speel je meer dan honderd mobiele games op je iPhone, iPad, Mac of Apple TV. Maar waarom zou je voor deze abonnementdienst kiezen als je zoveel (gratis) spelletjes kunt downloaden op je telefoon? Nou, de volgende tien games kunnen je misschien wel eens over de streep gaan halen als je nog twijfelt over Apple Arcade:
  

Oceanhorn 2: Knights of the Lost Realm

Ja, het is waar dat Oceanhorn 2 enorm veel op The Legend of Zelda: Breath of the Wild lijkt. De map, de monsters, de wapens, de animaties… ze komen allemaal bekend voor. Zelfs het hoofdpersonage van Oceanhorn 2 heeft meer dan een klein beetje weg van Link! Maar aangezien Breath of the Wild zo verdomd goed is, kunnen we vast allemaal wel begrijpen waarom andere ontwikkelaars een beetje op het succes van Nintendo mee proberen te liften.

Oceanhorn 2 heeft ook wel wat unieke aspecten, hoor. Zo zie je een aantal grote steden in de game voorbijkomen die je in BOTW niet hoeft te verwachten, en ziet de setting er iets moderner uit dan het Hyrule uit BOTW. Voor een mobiele game ziet Oceanhorn 2 er sowieso fantastisch uit. Eigenlijk is het een enorm knappe prestatie dat ze dit op een telefoon aan de praat hebben gekregen. Tel daarbij op dat het verschil met het eerste deel in de serie enorm is en je komt tot de conclusie dat de ontwikkelaars veel hard werk in deze titel hebben gestoken. Daarom is het eigenlijk ook helemaal niet eerlijk om het slechts een Zelda rip-off te noemen; het is veel meer dan dat!

  

Rayman Mini

Als je de afgelopen twintig jaar een beetje in games hebt verdiept, dan ken je vast en zeker Rayman wel. Hij verscheen voor het eerst in 1995, en daarna kon je om de paar jaar wel een nieuwe game van hem spelen. Rayman Mini is het laatste deel in de serie, een game die exclusief op Apple Arcade te spelen is.

In Rayman Mini zien we het kleine poppetje avonturen beleven in wat Ubisoft omschrijft als een ‘macro-photographic world’. Spelers krijgen de taak om zo snel mogelijk door levels heen te rennen, en je kan ze opnieuw spelen om de perfecte score te halen. Er zitten 48 levels in de game, met eindbazen en vrij te spelen cosmetics voor de speelbare characters Rayman, Barbara en Globox. Nieuwe updates worden later nog toegevoegd, hoewel Ubisoft niet zegt wat we precies kunnen verwachten.

  

Mini Motorways

Aan de naam te zien zou je denken dat dit een racegame is, maar eigenlijk is het gewoon een puzzelgame. Het idee van Mini Motorways is heel simpel: er staan overal huisjes op de map, waar auto’s uitkomen. Deze huisjes komen in verschillende kleuren, net zoals de autootjes die ze de wereld in sturen. De autootjes gaan alleen naar andere huisjes met dezelfde kleur. Het is jouw taak om de huizen met elkaar te verbinden door wegen te leggen. Als je dit niet snel genoeg doet, verlies je. Het klinkt misschien makkelijk, maar na een aantal minuten bouwen wordt de chaos steeds groter totdat je uiteindelijk door de drukte bezwijkt!

Er zijn genoeg spelletjes op het internet te vinden waarin je het verkeer moet leiden door stoplichten aan en uit te drukken, of waar je als luchtsverkeersleider vliegtuigen moet laten landen zonder dat ze op elkaar knallen. Mini Motorways kan je daar goed mee vergelijken, maar toch doen de ontwikkelaar Diinosaur Polo Club op hun eigen creatieve manier die de game zo leuk maakt.

 

What The Golf?

Als je denkt te kunnen golfen, dan betekent dat helaas niet dat je goed bent in What The Golf? De game is alles behalve een goede representatie van wat golf inhoudt, maar dat is juist wat de game zo leuk maakt. Je speelt het namelijk niet voor de serieuze gameplay, maar voor de rare stages en de random dingen (levend of niet levend) die je gebruikt in plaats van een golfbal. Vaak komt er helemaal geen golfstick aan te pas, maar schiet je gewoon een soort slijmbal af die overal aan blijft plakken. Of gebakken eitjes, volledige huizen, paarden, auto's... flink willekeurig dus. Dit plus het diverse leveldesign zorgt ervoor dat de game genoeg variatie biedt om er een flink tijdje zoet mee te zijn. Tijdens het spelen kom je ook genoeg referenties naar andere games tegen, zoals Portal, Super Mario Bros., en zelfs Superhot. Soms is de logica in deze game ver te zoeken, maar dat is juist wat het leuk maakt!

  

Hot Lava

Hot Lava is letterlijk: de vloer is lava, de game. Niet. Op. De. Vloer. Komen., is hoe de website de game omschrijft. Voor iedereen die zich zijn tijd op de basisschool (en soms middelbare school) nog kan herinneren, dit is apenkooien voor gevorderden. Je klimt, springt en duikt over de moeilijkste obstakels heen in huiskamers, scholen en kantoren met als enige doel: overleven. Doe je dit snel genoeg, dan maak je zelfs nog een kans. Het verschil met dit en de basisschoolactiviteiten is dat je in bloedhete lava valt, in plaats van dat je de vloer van de gymzaal raakt met je achterhoofd. Lava is vervelend, maar aangezien je de harde vloer écht kan voelen, kan je toch maar beter de game gaan spelen...

  

Exit the Gungeon

Exit the Gungeon is een spin-off van het populaire Enter the Gungeon, en komt vooralsnog exclusief uit op Apple Arcade. Ontwikkelaar Dodge Roll geeft aan dat dit geen sequel is maar een spin-off, om een aantal redenen. Exit the Gungeon is namelijk een kortere game dan zijn voorganger, maar vooral: de game speelt gewoon heel anders. De meest zichtbare verandering is het top-down-perspectief dat Enter the Gungeon hanteerde, dat Exit the Gungeon volledig heeft laten vallen om een 2D actie-platformer te worden. De stijl van de eerste game wordt echter wel aangehouden. Als je Enter the Gungeon hebt gespeeld, is Exit the Gungeon makkelijk te herkennen als een game in de serie.

Wel zitten er een aantal nieuwe items en wapens in de game zitten: ‘We tried to cut the ones that would suck in the new game, or that were just too boring.’ Goed idee, Dodge Roll, want Enter the Dungeon was alles behalve boring en de spin-off mag dat ook niet zijn!

   

Sayonara Wild Hearts

Sayonara Wild Hearts is niet precies wat je voor je ziet als je aan een racegame denkt. De game heeft een unieke uitstraling, van het kleurgebruik tot de muziek. Met je vinger beweeg je het personage, dat altijd aan een rails vast zit. Het tempo is erg hoog waardoor je constant je concentratie erbij moet houden. Het verhaal gaat over een jonge vrouw die een hartbrekende gebeurtenis meemaakt en mede daardoor een groter probleem in het universum ontdekt, dat ze moet onderzoeken om de balans te herstellen. Klink dat diepgaand? Ja, dat is het ook wel een beetje. Maar het mooie aan Sayonara Wild Hearts is dat een best wel serieus verhaal met vette gameplay neer wordt gezet wat samen voor een ijzersterke game zorgt.

  

Overland

Overleven is het enige doel in Overland. Je begint op een verlaten parkeerplaats met een auto zonder benzine. Vanaf dat moment moet je zelf uitzoeken wat je doet om in leven te blijven, gebruik makend van een turn-based-systeem. Iedere beurt kan je een aantal keuzes maken, die variëren van het doorzoeken van een container voor items, tot het praten met mensen waar je wellicht mee samen kan werken. Je hebt weinig tijd om keuzes te maken, dus iedere foute beweging kan fataal zijn. Zolang je overleeft, doe je het goed.

Het turn-based-systeem heeft een verslavend effect, dus voordat je er erg in hebt, heb je de game alweer uitgespeeld!

  

Grindstone

Net als zoveel games in deze lijst is het idee van Grindstone best wel simpel, maar de uitvoering iets ingewikkelder. Je moet een pad vrijmaken in een zee van vijanden, allemaal in verschillende kleuren. Dit doe je door met je vinger een lijn te trekken over de vijanden die dezelfde kleuren hebben. Als je genoeg vijanden raakt, dropt er een crystal. Hiermee kan je de kleuren van de overige vijanden veranderen zodat je weer naar het volgende level kan.

Op het eerste gezicht lijkt Grindstone dus best wel simpel, maar volgens de ontwikkelaars zit er een stuk diepgaandere strategie achter hoe verder je komt. Op dit moment zitten er 150 levels in de game, dus je kan wel even vooruit. Als je de rest van het assortiment van Apple Arcade bekijkt, is dat misschien ook wel alles wat je nodig hebt voordat je alweer in de volgende game gezogen wordt…

  

Projection: First Light

In de 2D platformer Projection: First Light kan je de schaduwen manipuleren om je een weg door de levels heen te werken, met de hulp van legendarische helden van de verschillende culturen die je tegen het lijf loopt. Je bezoekt de landen Indonesië, China, Turkije en Engeland in het verhaal van de game dat je misschien wel aan Limbo doet denken. Maar je doet de game tekort als je zegt dat het niet meer dan een kopie van die legendarische indie is.

De personages en de wereld waar je je in beweegt zijn allemaal van kartonnen marionetten gemaakt, waardoor Projection: First Light er heel mooi en uniek uitziet.

Op dit moment kan je Apple Arcade alleen op iOS 13 gebruiken, dus zorg ervoor dat je toestel up-to-date is! 

Als een van deze games je wel iets lijkt, hoef je niet meteen vijf euro uit te geven. Je kan eerst een gratis proefperiode starten, die een maand duurt. Als je de leukste games dan nog niet hebt uitgespeeld, kan je altijd nog een langer abonnement nemen. Ook als je maar een paar maanden lang vijf euro uitgeeft om de leukste spelletjes te spelen, is deze abonnementsservice het meer dan waard! 

REACTIES (11) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord