10 dingen die je nog niet wist over World of Warcraft 

10 dingen die je nog niet wist over World of Warcraft 2018-09-24T10:59:31
In deze Serial vind je 10 dingen die je nog niet wist over een game, gameserie of gamepersonage. Dit deel staat in het teken van partyfeitjes over World of Warcraft. Wist je bijvoorbeeld dat de MMORPG ook gespeeld wordt door celebs? Of dat de Blizzard-game gebruikt wordt voor wetenschappelijk onderzoek?

Eerder schreef bovengetekende Serials over Mario en Zelda. Deze drieluiken begonnen met een overzicht van een aantal (onbekende) feiten over de twee Nintendo-iconen. Super leuk om te schrijven en aan jullie reacties te merken ook leuk om te lezen! Ik zet de ingezette trend daarom graag verder in deze Serial. Ditmaal krijgen jullie namelijk maar liefst drie features met partyfeitjes. Dit laatste deel in de reeks staat in het teken van 10 dingen die je nog niet wist over World of Warcraft.

10 dingen die je nog niet wist over World of Warcraft
     

Celebs spelen massaal WoW

Vin Diesel, Paul Walker, Kristian Nairn, Aubrey Plaza en Aron Eisenberg zijn slechts een aantal voorbeelden van de beroemdheden die World of Warcraft spelen. Een aantal van deze gamende celebes heeft zelfs een in-game-eerbetoon gekregen van Blizzard. Zo kreeg Mila Kunis haar eigen NPC (Mina Kunis in Lunarfall). De actrice is inmiddels echter gestopt met de MMORPG, omdat ze verslavingsverschijnselen begon te vertonen. Ook notoire gamer Robin Williams is toegevoegd aan de game. Je kunt de NPC Robin bezoeken in Nagrand.
      

De onzichtbare Ricole Nichie

WoW kent een aantal bijzonder grappige NPC-namen. Ik heb me bijvoorbeeld kostelijk vermaakt met Haris Pilton <Socialite> in Shattrath City. Ze heeft zelfs een pet genaamd Tinkerbell. <3 Maar goed, dit partyfeitje staat eigenlijk in het teken van haar frienemy Ricole Nichie <Ex-Socialite>. Deze NPC staat vlak naast Haris Pilton, maar wordt toch door iedereen over het hoofd gezien. Ze is namelijk onzichtbaar, tenzij je een Priest bent en de The Eye of Divinity in je bezit hebt.

10 dingen die je nog niet wist over World of Warcraft
     

Wat is een trademark?

Beter goed gejat dan slecht bedacht. Bovengetekende wil het Chinese World of Fight niet meteen beschuldigen van plagiaat, maar als zelfs je lettertype rechtstreeks overgenomen lijkt... Het is echter nog niets met World Joyland. Dit pretpark is overduidelijk "geïnspireerd" door de Blizzard-games World of Warcraft en Starcraft. Gelukkig kun je als inwoner van China ook gewoon een potje WoW spelen. Of nou ja, gewoon... De MMORPG is daar wel gecensureerd, zo was het Ministerie van Cultuur bang dat de skeletten in de game niet zouden bijdragen aan een "gezonde en harmonieuze online omgeving". Wrath of the Lich King mocht zodoende pas uitgebracht worden nadat er wat vlees op de botten van de vijanden toegevoegd was. En nog een laatste feitje over China: toen gold selling nog winstgevend was, werden Chinese gevangen soms gedwongen gold farmers te worden. Daar konden de directeuren van de gevangenissen meer mee verdienen dan met traditionele handenarbeid.
      

Blizzard steunt Make-A-Wish

Ook in Nederland kennen we Make-A-Wish. Dankzij deze organisatie kwam Blizzard in contact met het kankerpatiëntje Ezra Chatterton. Het jochie kreeg de kans zijn eigen NPC ontwerpen. Je kunt zijn Tauren Ahab Wheathoof vinden in Mulgore. Daarnaast kreeg hij de mooiste mount in game: Ashes of Al'ar. Helaas is Ezra in 2008 overleden.

10 dingen die je nog niet wist over World of Warcraft
     

Science, bitch

World of Warcraft heeft ook een steentje bijgedragen aan de wetenschap. Uit onderzoek is bijvoorbeeld gebleken dat het spelen van de MMORPG het cognitief functioneren van ouderen kan verbeteren. Sluit dus snel een sub af voor je opa en oma. Ook wordt de game gebruikt voor onderzoek naar terrorisme. Via de game kan men menselijk gedrag bestuderen: echte mensen, die echte beslissingen nemen in een wereld met beheersbare grenzen. En ten derde heeft WoW bijgedragen aan het epidemiologieveld. Het Corrupted Blood-incident was een virtuele, serverwijde uitbraak van een besmettelijk virus. Het "virus" verspreidde zich van spelers naar NPC's, zodat er binnen de kortste keren een epidemie heerste. En deze wordt dus inmiddels als case study bestudeerd door wetenschappers over de gehele wereld.
     

World of Warcraft als politieke issue

Eerder besprak ik al de celebs die WoW spelen. Ook politici mogen in hun vrije tijd graag een spelletje checken. Onder hen de Amerikaanse Colleen Lachowicz. De Senator voor de Democraten werd in 2012 slachtoffer van een smaadcampagne. De Republikeinen ontdekten dat ze er in-game een "disturbing alter-ego" op na hield. Er werd zelfs een website opgericht om kiezers in te lichten over haar dubbelleven: “Maine needs a State Senator that lives in the real world, not in Colleen’s fantasy world.”

10 dingen die je nog niet wist over World of Warcraft
     

World of Warhammer?

Blizzard wilde in eerste instantie de rechten voor het Warhammer-universum in handen krijgen. Gelukkig/helaas slaagde de ontwikkelaar daar uiteindelijk niet in. Anders hadden we nu waarschijnlijk massaal World of Warhammer gespeeld. Alsnog ontlaaide er echter een jarenlange vete tussen WoW en Warhammer over auteursrechten en juridische standpunten.
     

Grinden, grinden, grinden

Met de release van de expansie Legion telde World of Warcraft meer dan 20.000 quests. Nu Battle for Azeroth inmiddels ook uit is, mag je daar nog wel een flink aantal bij optellen. Er was echter een moment dat de game slechts 100 quests telde: 50 voor Alliance en 50 voor Horde. Om te levelen, was het dus zaak heel erg veel te grinden... Na klachten van spelers besloot Blizzard meer quests toe te voegen.

10 dingen die je nog niet wist over World of Warcraft
     

Feitjes over de film

In 2016 verscheen Warcraft: The Beginning in de bioscopen. Ondanks de gemixte ontvangst deed de film het goed aan de kassa's, zo bracht deze meer op dan de tot dan toe succesvolste gameverfilming Prince of Persia: The Sands of Time. Dat heeft echter niet per se aan acteur Travis Fimmel gelegen... Hij kende de franchise namelijk niet eens. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Robert Kazinsky. Deze laatste speelt Orgrim Doomhammer, een legendarische Orc. Andere bekende Orcs in de film zijn bijvoorbeeld Grommash Hellscream, Kilrogg Deadeye en Kargath Bladefist. Zij hebben geen tot weinig tekst, zodat ze wellicht alleen door de diehard-fans te herkennen zijn.
      

Van tradechat tot reclame

Chuck Norris is sinds mensenheugenis onderdeel van de WoW-cultuur. Zeker een jaartje of 10 geleden toen tradechat overspoeld werd et grapjes over de acteur. Natuurlijk was dit ook Blizzard niet ontgaan. De ontwikkelaar huurde Chuck Norris zodoende in om in een reclame voor de game te spelen, gebroederlijk naast zijn in-game personage.


     

En daarmee sluit ik het derde deel in mijn Serial met partyfeitjes af. Kennen jullie nog meer wetenswaardigheden over World of Warcraft? Deel ze dan vooral in de comments!
     

De 10 dingen die je nog niet wist over-Serial

Maandag 30 juli - 10 dingen die je nog niet wist over Metroid

Maandag 27 augustus – 10 dingen die je nog niet wist over Tomb Raider
     

REACTIES (12) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord