10 dingen die je nog niet wist over Uncharted 

10 dingen die je nog niet wist over Uncharted 2019-02-09T16:41:34
In deze Serial vind je 10 dingen die je (waarschijnlijk) nog niet wist over een game, gameserie of gamepersonage. Dit deel staat in het teken van partyfeitjes over Uncharted. Wist je bijvoorbeeld dat Sully's vliegtuig een reference naar Naughty Dog's eerdere spellen is? Of dat Uncharted 4 eigenlijk heel anders had kunnen uitpakken? Spoilers ahead!

Nathan Drake is een combinatie van twee filmsterren

De hoofdrolspeler van (bijna) alle Uncharted spelletjes tot nu toe is gebaseerd op twee bekende mensen. De eerste is Harrison Ford, natuurlijk bekend van onder andere Star Wars en Indiana Jones. Die laatste filmserie zou sowieso wel een grote inspiratie voor de hele serie zijn geweest. De tweede is Johnny Knoxville, de waaghals bekend van Jackass. Buiten het feit dat Knoxville en Drake beiden bizarre stunts uithalen, heeft Nathan Drake visueel ook wel wat weg van de roekeloze stuntman.

De working title van Uncharted 2 was "Something Mysterious and Cool"

"Honor Among Thieves" was natuurlijk de uiteindelijke titel, maar in een filmpje van een pitch van vroeg in het project is op het einde een aangepast Uncharted 1 logo te zien met die titel. Het past wel! Check hier de animatie, die een hele ruwe versie van het level met de trein toont:


  

Sully's vliegtuig is een reference naar een level uit Crash Bandicoot

Uncharted is natuurlijk niet de eerste gameserie waar Naughty Dog aan heeft gewerkt. De serie heeft dan ook de nodige knipogen naar het oude werk van de stoute hondjes. Meerdere Uncharted games hebben als collectible een gouden ei - een verwijzing naar Jak and Daxter. Minder moeilijk te missen is de naam van Sully's vliegtuig - "Wild Hog". Dit is natuurlijk een reference naar het "Hog Wild" level uit Crash Bandicoot.


  

Er zat per ongeluk een tease voor The Last of Us in Uncharted 3

Het feit dat de easter egg gemaakt was was natuurlijk niet per ongeluk, maar eigenlijk wilde Naughty Dog deze verwijzing er nog uitslopen voordat de game op de markt kwam. Op de een of andere manier zijn ze dat dus vergeten en is er na het grote gevecht in de bar een krant te vinden met de kop "Scientists are still struggling to understand deadly fungus". De reden dat Naughty Dog de easter egg weg wilde hebben was omdat de planning iets verschoven was en The Last of Us later zou worden onthuld.


  

Deel 4 is compleet omgegooid na het vertrek van Amy Hennig

Er was al acht maanden hard gewerkt aan Uncharted 4. De game zou anders dan alle andere Uncharted games gaan worden door de focus te leggen op melee en stealth. Maar nadat Amy Hennig vertrok en Neil Druckmann haar taak overnam, is de game flink aangepast. Ook nam acteur Alan Tudyk - bekend van het geweldige Firefly - de benen. Naast de overhaul van de gameplay besloot Druckmann ook dat de game daadwerkelijk het einde van Drake zou zijn. Waar de versie van Hennig een stuk meer open was, wilde Druckmann er echt een punt achter zetten.


  

Cassie Drake was oorpsronkelijk een dude

Een van de manieren waar Neil Druckmann duidelijk mee wilde maken dat Drake klaar was met avonturieren was door hem een happy ever after met Elena te geven. Daarnaast zou hij ook vader van een zoon worden. De lead character concept artist besloot er echter een dochter van te maken. Ze wist Druckmann te overtuigen en zo geschiede.


  

In Uncharted 4 krijg je een achievement door op een bepaalde plek stil te staan

Een achievement in Uncharted 4 is een verwijzing naar diens eerste vertoning op E3. In Sony's conferentie van 2015 werd een gameplay demo van Uncharted 4 getoond, maar door een glitch kon Drake niet bewegen. Als je zelf dan het level speelt waar het mis ging - Chapter 11 - en Drake niet beweegt, krijg je de achievement "Stage Fright".

  

The Lost legacy was oorspronkelijk DLC voor deel 4

Okee, misschien dat de meeste mensen dit al wisten, maar ik vond het toch het vermelden waard. Uncharted 4 zou de eerste game met Single Player DLC worden - in de vorm van een extra avontuurtje van 1 of 2 uur met Chloe Frazer en Nadine Ross in de hoofdrol. Het team kreeg alleen steeds grotere ideeën, waardoor de speeltijd opgekrikt werd naar een dikke 7 of 8 uur. Men besloot er daarom halverwege ook om er maar een volwaardige game van te maken. Mensen die al een Season Pass hadden gekocht kregen hem er wel nog gewoon bij. Oh, misschien toch iets wat niet iedereen al wist: Lost Legacy heeft het grootste level ooit in een Uncharted game, veel groter dan Madagascar uit Uncharted 4.


  

Uncharted is Naughty Dog's eerste serie met meer dan 4 games

Crash Bandicoot, Jak and Daxter... Beide gameseries werden niet door Naughty Dog voortgezet na het 4e deel. Dat zou bij Uncharted misschien ook het geval zijn geweest, ware het niet dat Naughty Dog er door de promotie van Lost Legacy naar een volwaardige game er toch een cingologie van heeft gemaakt. Er zijn natuurlijk wel de nodige spinoffs geweest, maar die zijn allemaal in elkaar geschroefd door andere studios.

De studio verantwoordelijk voor Bubsy 3D maakte een Uncharted spinoff

Als we het dan toch over spinoffs hebben mogen we Uncharted: Golden Abyss natuurlijk niet vergeten. Deze dikke game voor de PlayStation Vita werd ontwikkeld door Bend Studio, die dus ooit hun start hebben gemaakt met het afgrijselijke Bubsy 3D. Golden Abyss viel gelukkig wel in de smaak, met een gemiddelde score rond de 8. Not bad! Blijkbaar was Sony wel tevreden met het verrichte werk, want Bend Studios werk nu aan wat misschien wel eens PlayStation's volgende hit kan zijn: Days Gone.

Dat waren ze dan voor deze editie! Hebben jullie nog meer leuke Uncharted feitjes? Deel ze dan in de comments!

10 dingen die je nog niet wist over Overwatch

10 dingen die je nog niet wist over Pokémon

10 dingen die je nog niet wist over GTA

10 dingen die je nog niet wist over Assassin's Creed

10 dingen die je nog niet wist over World of Warcraft

10 dingen die je nog niet wist over Tomb Raider

10 dingen die je nog niet wist over Metroid

10 dingen die je nog niet wist over Mario

10 dingen die je nog niet wist over The Legend of Zelda

REACTIES (34) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord