10 dingen die je nog niet wist over Metroid 

10 dingen die je nog niet wist over Metroid 2018-07-30T11:48:16
In deze Serial vind je steeds 10 dingen die je nog niet wist over een game, gameserie of gamepersonage. Alie trapt af met partyfeitjes over Metroid. Wist je bijvoorbeeld dat Samus is opgevoed door vogels? Of wil je nu eindelijk eens weten wie Justin Bailey is? Lees dan snel verder!

Eerder schreef bovengetekende Serials over Mario en Zelda. Deze drieluiken begonnen met een overzicht van een aantal (onbekende) feiten over de twee Nintendo-iconen. Super leuk om te schrijven en aan jullie reacties te merken ook leuk om te lezen! Ik zet de ingezette trend daarom graag verder in deze nieuwe Serial. Ditmaal krijgen jullie namelijk maar liefst drie features met partyfeitjes. We beginnen met nog zo’n Nintendo-grootheid: 10 dingen die je nog niet wist over Metroid.

Metroid - Samus Aran
   

Samus is opgevoed door vogels

Nadat haar ouders omkwamen bij een aanval door Space Pirates, belandde Samus Aran bij de Chozo. Dit oeroude, maar uitstervende vogelras heeft Samus opgevoed en haar getraind om te vechten, zodat ze haar het Power Suit konden schenken. De Chozo namen echter niet altijd van deze goede beslissingen. Ze zijn namelijk ook de makers van de Metroids. De bio-organismen werden ontwikkeld om de planeet SR-388 van de X-parasieten te zuiveren. De Metroids waren succesvol in het vernietigen van deze X-parasieten, maar keerden zich daarna net zo hard tegen de Chozo. Ook Mother Brain is trouwens het werk van de Chozo, maar dat liep eveneens niet helemaal lekker af…
     

De Metroid-planeet is vernoemd naar een motor

De thuisplaneet van de Metroids heeft de vlotte naam SR388. Deze naam is afgeleid van de SR400-reeks motoren voor Yamaha-motorfietsen. Dat de Metroid-planeet echter niet SR400 heet, komt omdat er stiekem slechts 388cc-motoren in de motorfietsen lagen.

Metroid
    

Wie is Justin Bailey?

Om Samus Aran in haar ondergoed te zien, moet je Metroid binnen een uur uitspelen of een wachtwoord invoeren. Een van de meest bekende wachtwoorden is “Justin Bailey”. Iedereen vroeg zich af wie of wat deze Justin Bailey zou zijn... Het moest sowieso wel belangrijk zijn, anders had Nintendo het wachtwoord natuurlijk nooit gekozen. De makers hebben inmiddels echter aangegeven dat er helemaal geen verborgen betekenis is. Het zijn gewoon willekeurig gekozen woorden. Daarbij zijn er nog een heel stel andere frases die je ook een beachproof Samus opleveren.
      

Van Barrier Suit naar Varia Suit

Een van de upgrades in Metroid vervangt Samus haar Power Suit met het Varia Suit. Dit is oorspronkelijk echter helemaal niet de juiste benaming. Het pak heet namelijk eigenlijk Barrier Suit, omdat het hoge temperaturen en zuur kan weerstaan. Het werpt dus een soort van barrière op. Door de wonderen van vertaling werd dat hier in het Westen dus echter Varia Suit. En aangezien het pak ook best variabel is, besloten de ontwikkelaars het maar zo te laten. 

Super Metroid
    

Godzilla als eindbaas?

De geluiden die de eindbazen in Super Metroid maken, zijn gesampled uit verschillende Godzilla-films. Om specifiek te zijn, zouden Crocomire en Phantoon hun kreten te danken hebben aan Titanosaurus, klinkt Draygon als Anguirus en deelt Mother Brain haar stem met Mothra.
     

Een Metroid N64-game was niet uitgesloten

Het was oorspronkelijk de bedoeling om ook een Metroid-game uit te brengen op de Nintendo 64. De game had zelfs als een naam: Metroid 64. De game werd echter geschrapt omdat het team geen concrete ideeën over de invulling had. Metroid co-creator Yoshio Sakamoto heeft zich wel eens laten ontvallen dat hij zich niet goed genoeg kon indenken hoe Samus bestuurd zou moeten worden met een N64-controller. Voor hem was het dus blijkbaar nog te vroeg voor een 3D-Metroid.

Metroid Prime    

Heeft Samus nog levende familie?

In 1995 werd Nintendo Power Source gelanceerd. Op deze Amerikaanse online community kon je het laatste nieuws lezen over Nintendo-games en chatten met mede-gamers. Ook kon je bijvoorbeeld genieten van het interactieve verhaal Blood of the Chozo. Hierin krijg je te horen dat Samus nog een broertje heeft: Soloman Aran. Hij wordt echter vermist en er wordt aangenomen dat hij niet meer leeft. Maar dat laatste is dus niet helemaal zeker…
    

Samus en Kevin sitting in a tree…

Kinderen in Amerika hadden het vroeger echt veel leuker, zo konden zij tussen 1989 en 1991 kijken naar Captain N: The Game Master. In deze tekenfilm belandt het jongetje Kevin in Videoland, waarbij hij allerlei Nintendo-iconen ontmoet en bevecht. Onder hen ook Mother Brain. Samus herself maakte haar opwachting in het bijbehorende stripboek. Wat volgt is een stomende romance, die zelfs uitdraait op een kusje.

Metroid
     

Geheime boodschap voor cheaters

De Metroid-serie geeft je in één keer toegang tot de gehele wereld. Of althans, dat lijkt zo, want eigenlijk zijn de games – dankzij allerlei barrières die je alleen kunt overkomen met items en moves – best wel lineair. Cheaters (en speedrunners) maken gebruik van glitches om deze barrières te overkomen. De ontwikkelaars van Metroid Fusion hebben speciaal voor hen een leuk geheimpje verstopt. Als je Sector 4 weet te bereiken zonder Diffusion Missiles dan ontvang je een bericht van je commandant die je prestaties prijst.
     

Te schattige vijanden

We kennen de Metroid-games als behoorlijk volwassen en duister. Schattig zou je ze waarschijnlijk in ieder geval niet willen noemen. Dat was echter ooit wel anders. De mensen van Nintendo waren namelijk vooral goed in het creëren van schattigheid, zelfs als het op de vijanden aankwam. Het was schijnbaar zo erg dat testers de vijanden liever niet wilden doden. Met behulp van artist Tomoyoshi Yamane kwam het uiteindelijk alsnog goed met die duistere sfeer.

Metroid: Other M

En daarmee sluit ik het eerste deel in mijn Serial met partyfeitjes af. Kennen jullie nog meer wetenswaardigheden over Metroid? Deel ze dan vooral in de comments!
     

De 10 dingen die je nog niet wist over-Serial

Maandag 27 augustus - 10 dingen die je nog niet wist over Tomb Raider

Maandag 24 september - 10 dingen die je nog niet wist over World of Warcraft

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord