Wouters top 12 next-gen games hype 

Wouters top 12 next-gen (PS5, Xbox Series X) games hype 2020-08-07T13:45:54
De volgende generatie consoles nadert met rasse schreden en ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo hyped was voor een next-gen lancering. Komt het door ray tracing of de ongehoorde hoeveelheden teraflops van de Xbox Series X en PS5 dat ik zo enthousiast bent? Nee, natuurlijk niet. Dat komt door de games! En voornamelijk de volgende twaalf (waarvan sommige inderdaad ook nog gewoon op de huidige generatie uitkomen, daar ben ik me van bewust):

12. Warhammer 40,000: Darktide

We weten nog geen hol over deze game maar ik geniet van bijna elke titel in het Warhammer-universum - de laatste twee waren Total War: Warhammer 2 en Warhammer 40,000: Mechanicus, die me beide op hun eigen manier strategisch hebben gekieteld - dus waarom niet van deze? Het lijkt namelijk een uitgebreidere, high budget-versie van Vermintide te worden. Ondanks dat ik die game heb overgeslagen, kan ik niet wachten om me onder te dompelen in de harde sciencefiction van 40K.

warhammer

11. Psychonauts 2

Ik heb al lang geen Tim Schafer-game meer aangeraakt, maar ik heb fijne herinneringen aan Brütal Legend, Full Throttle en vooral de eerste Psychonauts. De combi van quirky humor, unieke gameplay en een trippy cartoon-stijltje kan wel eens iets heel moois opleveren…

10. Halo Infinite

Nee, ik ben zeker niet de grootste fan van de manier waarop 343 Industries de Halo-franchise heeft overgenomen en beschouw Halo 4 en 5 als de minst interessante delen in de serie. Maar aan de laatste gameplaybeelden van Halo Infinite te zien is de ontwikkelaar weer op het goede spoor: de nadruk ligt duidelijk op de vloeiende gameplay, de physics en de sterke AI van de vijanden. En geen Prometheans gezien! Dus hopelijk hebben ze die lame-ass robotvijanden even in de koelkast gesodemieterd en schieten we in Halo: Infinite alleen maar op die lekker organische vleeszakken van een Covenant.

9. Stray

Een post-apocalyptische cyberstad die doet denken aan Tokio waarin mensen zijn vervangen door robots, dat is een mysterie dat ik gewoon moét ontrafelen! En het vooruitzicht om dit te doen met een poezenbeest? Maak me wild! Wat een magische mix van ingrediënten dit, en ook nog uitgegeven door Annapurna Interactive, een uitgever die een megareeks aan creatieve toptitels op haar naam heeft staan, van Flower en Outer Wilds tot en met Florence en Journey. Kortom: Stray kan een pareltje worden.

stray

8. Everwild

Ik ben toe aan iets origineels en aangezien ik geen idee heb wat de gameplay van Everwild precies gaat worden, ben ik zeer geïntrigeerd door deze game van Rare. Überhaupt is het interessant om te zien wat deze ontwikkelaar gaat doen nu ze creatief gezien wat lossere leidsels lijken te hebben gekregen. Het sfeertje van de Everwild-trailer is in ieder geval magisch en als de game ook maar íets gemeen gaat hebben met Viva Pinata, ben ik al positief bevooroordeeld!

7. Bugsnax

Het is niet alleen dat briljante liedje, het is ook het vooruitzicht op een volslagen idiote game die volledig schijt lijkt te hebben aan trends, conventies en gepopulariseerde genres. Kom maar door met je gekte.

6. Cyberpunk 2077

Best laag genoteerd, maar dat komt vooral omdat het de nieuwe van CD Projekt Red ook ‘maar’ een mix wordt van allerlei populaire genres. De allervetste genres die gaming te bieden heeft, dat dan weer wel, dus ik verheug me nog steeds hard hierop. Het heeft namelijk nog steeds de potentie om de allerdikste RPG sinds jaren te worden. En hij komt natuurlijk ook nog gewoon uit op die goede oude PlayStation 4 en Xbox One.

5. Returnal

Housemarque is een ontwikkelaar waarvan ik inmiddels een soort standaardkwaliteit verwacht. Van de Nation-games tot en met Resogun, van Nex Machina tot en met Super Stardust: Housemarque’s twin stick shooters zijn altijd pretty pret. Maar nu, met Returnal, gaan ze écht iets anders proberen, iets wat meer verhaal heeft, serieuzer is en waar ze hoog op inzetten. Dus ik zit op de eerste rij om te ontdekken wat dat precies gaat zijn.

4. Spider-Man: Miles Morales

Het mag dan geen Spider-Man 2 zijn, dat wil niet zeggen dat Miles Morales onder gaat doen voor Marvel’s Spider-Man. Ik ben vooral benieuwd wat voor keuzes Insomniac op het gebied van verhaal heeft gemaakt voor deze Spidey-titel. Gaat het vol Spider-Verse? Gaan we knokken tegen Carnage en Venom? Mogen we een Spidey-Spidey team-up verwachten? Ik kan niet wachten!

3. Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2

Mijn liefde voor vampiers heb ik een paar jaar geleden voor het laatst op digitale wijze weten te kanaliseren in Vampyr van Dontnod, een game waarvan ik belachelijk vind dat jij die niet gespeeld hebt. Ja, jij daar! Bloodlines 2 kan wel eens in een soortgelijke behoefte voorzien, alleen dan langer en mogelijk beter, want als ik naar deel 1 kijk dan zie ik geen gebrek aan ambitie.

2. Horizon Forbidden West

Of het deels nationale trots is, dat kan ik je niet vertellen, maar het heeft hoe dan ook met de onthulling te maken dat ik zoveel zin heb in Horizon Forbidden West. Want die trailer is misschien wel een van de beste gametrailers die ik de afgelopen jaren heb gezien! De sfeer, de muziek, de opbouw, het kleurgebruik: álles eraan klopt gewoon! Ik gaf het eerste deel een 92, een cijfer waar ik nog steeds achter sta, dus hopen dat het vervolg op z’n minst een 88 wordt.

1. Dragon Age 4

Nee, BioWare is zeker niet echt lekker bezig de afgelopen jaren, maar Dragon Age is hun laatste bastion, de enige franchise die ze nog niet helemaal verneukt hebben. Ik ga er dus voor het gemak even vanuit dat het alle hens aan dek is voor dit vervolg en als het ook maar een béétje in de buurt komt van Origins en Inquisition, alleen mooier en afgeslankt qua gameplay, dan is dit deel wat mij betreft al een winnaar. Kom op, BioWare, we weten dat jullie het nog in je hebben! Maak dit de nieuwe standaard op het gebied van RPG’s ennuh… no pressure.

dragon age

Dit is wat mij betreft het meest boeiende wat er in de toekomst op het gebied van games gaat gebeuren, maar ik ben vast wat vergeten (Elder Scrolls VI niet trouwens, dat verwacht ik voor het gemak even 0 van) en jullie hebben vast een heel andere lijst. Laat dus van je horen!

REACTIES (16) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord