Waarom heb ik eigenlijk nog Disney+

Waarom heb ik eigenlijk nog Disney+? 2020-08-18T13:56:54
Wouter betaalt zichzelf de pleuris aan abonnees: Pathé, Cineville, Amazon Prime, Netflix en - sowieso de meest dubieuze van het stel - Disney Plus. Waarom ondersteunt hij deze laatste streaming service al heel het jaar, terwijl het nou niet bepaald explodeert van de boeiende content? Goede vraag…

Disney+ begon als een bijzonder veelbelovende service. Er zouden exclusieve Star Wars-series op verschijnen, Marvel zou haar eigen shows ervoor produceren en dan waren er nog de live action- en animatiefilms die speciaal voor de dienst gemaakt werden. In potentie levert het een berg unieke content van het grootste entertainmentbedrijf op de fucking aarde op, en samen met toegang tot een hele bibliotheek aan MCU-films en Disney classics leek Disney+ geen gekke deal. Maar als ik kijk hoeveel ik er sinds de lancering in november tot aan nu voor betaald heb en hoeveel uren ik daadwerkelijk naar de streamingdienst heb gekeken, dan is er nogal een discrepantie.

Natuurlijk heb ik The Mandalorian gekeken en er van genoten ook. De nieuwe Ducktales- en Muppets-series gaf ik een kans, ik heb een paar afleveringen van de old-school X-Men-animatieserie gecheckt voor old times’ sake, half geïnteresseerd naar die Lady and the Tramp live action flick gestaard en The Emperor’s New Groove had ik nog nooit gezien dus… eh... volgens mij heb ik die niet eens afgekeken!

Disney+ aanbod

Versleten aanbod

Wat heb ik verder nog op Disney+ gedaan? Oja, Agent Carter moest ik nog wel even zien als Marvel-fan, en dat was best leuk voor een paar episodes, en eigenlijk gold precies hetzelfde voor Marvel Rising. Dan was er nog die documentaire van Jeff Goldblum waar ik na twee afleveringen al goed klaar mee was en dat was het wel zo’n beetje. Er staan nog wel wat dingen op m’n kijklijst, zoals de overige afleveringen van the making of van The Mandalorian, waar ik de meest boeiende volgens mij al van gezien heb. Verder moet Hamilton de meest geweldige musical op de planeet zijn en door de jubelwoorden van velen ben ik daar wel nieuwsgierig naar geworden. Tot slot is er nog Star Wars Rebels, plus nog wat seizoenen van The Clone Wars waar ik nog niet aan toegekomen ben, maar wat betreft er nú op Disney+ staat, is dat het wel.

Kijk, ik wil niet te hard klagen, want ik steun de industrie graag met wat maandelijkse kosten en arm word ik er niet van. Maar ik had veel meer verwacht van een streamingservice van Disney, op z’n minst dat The Mandalorian vrij snel opgevolgd zou worden door een Marvel-serie. The Falcon and the Winter Soldier gaat sowieso niet meer in augustus komen, als het überhaupt dit jaar nog haalt, en alleen het tweede seizoen van The Mandalorian lijkt nog dit jaar gereleaset te worden. Obi-Wan, Wandavision, Cassion Andor, Moon Knight en al die andere veelbelovende, high budget Disney-producties komen op z’n vroegst in 2021.

Ik realiseer mij al te goed dat sommige van deze series zijn uitgesteld door het coronavirus, dus helemaal kwalijk nemen kan ik het ze natuurlijk niet. Maar daarover gesproken: Mulan, de live action-versie van de gelijknamige animatiefilm, daar mogen Disney+-abonnees straks 30 euro voor betalen! Ook dit heeft te maken met COVID-19, om precies te zijn het feit dat de film geen theater-release kan krijgen, en is volgens Disney geen strategie zijn die ze vaker willen gaan gebruiken, maar eh… what the hell? Dat is bijna het driedubbele van een bioscoopkaartje dat je nog even bovenop de abonneekosten van de service zelf betaalt. Wees anders eens een beetje lief voor je abo’s, Mouse House!

Mulan Disney+

Voor jong en oud?

Natuurlijk is Disney+ ideaal voor kinderen, en dus voor ouders, iets dat voor vrijgezelle, kinderloze Wouter niet heel erg relevant is. Misschien zou ik daarom samen met m’n neefjes Disney+ moeten aanslingeren en haal ik er dan een heel ander niveau van plezier uit. Daarnaast is er ook nog content van National Geographic, wat mij teveel aan de old skool dagen van televisie doet denken, maar voor sommigen zeker een bonus is. In plaats daarvan had ik liever een paar (oude) series op Disney+ gekeken die vreemd genoeg nog ontbreken, maar toch eigendom van Disney zou moeten zijn. Waar zijn bijvoorbeeld The Orville, Cloak and Dagger, Malcolm in the Middle, Home Improvement en Zorro? Ook moeten er nog veel 20th Century Fox-films op gedropt worden, hoewel de Marvel-flicks een goed begin zijn, maar er zijn wat dat betreft ook genoeg titels waar we lang op kunnen wachten. De Alien-films op Disney+ kun je bijvoorbeeld voorlopig wel vergeten!

Dus tja, ik zou best wel hard willen gaan op Disney+, maar ondertussen geniet Amazon Prime toch wel m’n voorkeur van de drie streamingdiensten waar ik voor betaal. Ik heb daar net negen seizoenen Seinfeld doorheen gejaagd, ging heel lekker op The Tick dat helaas maar twee seizoenen doorging, ben wel okay met Doom Patrol, wacht met smart op The Boys seizoen twee en heb ondertussen nog wel wat Tales from the Loop en Electric Dreams te gaan. Op Netflix staat ondertussen een Watch List die ik als back-up heb, terwijl Disney+ eigenlijk alleen van pas komt als ik écht wanhopig ben voor entertainment. En dat staat niet evenredig met de liefde die ik heb voor The Big D. Okay, dat klonk dubieus, maar je weet vast wat ik bedoel. 

REACTIES (35) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord