The times they are a-changin' 

The times they are a-changin' 2015-12-15T17:19:52

Lieve Pummunity, ik heb een nieuwe baan. Het is niet te geloven, maar iemand bleek het verstandig te vinden om mij een heuse grote mensen baan te geven. Het blijft gelukkig enigszins binnen de wenselijke nerdkaders, want ik ga bij Comedy Central aan de slag. Dat betekent in mijn nog-niet-zo-grotemenserige hoofd dat ik de hele dag om Family Guy gifjes lach, filosofeer over de laatste aflevering van South Park en reruns van Community kijk in mijn epische kantoor met uitzicht over Amsterdam-Noord. Ik word tevens in een koets rondgereden door het kantoor. 

Hoeveel daarvan werkelijkheid blijkt ga ik vanaf januari merken, maar één harde waarheid zal ik onder ogen moeten zien, en dat is dat ik wat minder voor PU ga kunnen schrijven. Ik ga fulltime werken, en houd dus gewoon minder tijd over. Ik ben deze maand al een beetje aan het afbouwen, en dat gaat gepaard met koortsige nachten, liters angstzweet en bezoekjes aan de Jellinek. Mijn huisgenoot vertelde me gisteren dat ik in mijn slaap achtergrondmuziekjes voor de Nachtwacht neurie.

Daar hebben we het meteen over een van mijn meest geliefde, en binnenkort meest gemiste artikelen om te schrijven - de Nachtwacht! Helaas zal ik het kostuum van PU’s gemaskerde held nog maar zelden aan kunnen trekken. Verslag doen van de nachtelijke activiteit in het land der games is een voorrecht, maar wordt lastig wanneer je elke dag in de vroegte aan de bak moet. Dat wil niet zeggen dat ik de Nachtwacht nooit meer zal schrijven, want gezien de ongeregeldheid van de PU.nl redacteuren zal de nood af en toe wel hoog zijn. Bovendien is het veel te leuk om te schrijven. Biertje erbij, huisgenoot op de bank die Fallout speelt en typen maar.

De Nachtwacht is overigens niet alleen een positieve invloed geweest in mijn leven. Tot twee keer toe ben ik hem - door onwetendheid en/of domheid - vergeten te schrijven.  De eerste keer was ik zelfs te laat om hem nog ‘s ochtends te typen. De tweede keer had ik hier gelukkig nog net tijd voor. Wel nu, er is geen naardere manier om wakker te worden dan met vijftien appjes van Nino en zes gemiste oproepen. “Niet cool man. Niet cool.” Sindsdien heb ik een soort OCD opgebouwd waarbij ik voor ik ga slapen twee keer moet controleren of ik niet toevallig toch nog moet gaan schrijven. Ik ben bang dat dat een neurose is waar ik de komende tijd nog niet af ga komen.

Maar een Nachtwacht brengt meer gewoontes met zich mee. Elke keer dat ik het uitproest om een gifje op Reddit sleep ik hem naar mij Nachtwacht mapje in mijn PU mapje in mijn Werk mapje. En waar het jullie gewoonte misschien is om ‘s ochtends de Wacht te lezen, is het voor mij niet minder dan een compulsie geworden om in de ochtend de comments onder mijn nachtelijke werkjes door te scrollen. Als er dan niet zo’n lijstje van Woeterman onder staat blijf ik meestal de rest van de dag binnen met een jankfilm.

Times are a-changin’! En dat is weird. En jammer. Maar ik ben niet weg. Ik heb nog steeds genoeg ideeën voor features, interviews en andere ongein. Misschien lukt het me zelfs nog wel eens om een nietsvermoedende cameraman ergens mee naartoe te sleuren. Want lullen over games wil ik toch wel doen. Joe!

REACTIES (53) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord