The Legend of Zelda en herinneringen voor het leven 

The Legend of Zelda en herinneringen voor het leven 2015-02-18T16:06:46

Al veel langer wil ik een blog schrijven over The Legend of Zelda. Er was alleen nog een aanleiding nodig… En met de release van Majora’s Mask kan ik geen beter moment verzinnen.

The Legend of Zelda: Majora's Mask

Net als velen met mij, waarschijnlijk ook onder jullie, ben ik ooit op de NES begonnen met gamen. Die console kreeg ik op mijn vierde als bundel met Super Mario Bros. en Duck Hunt van Sinterklaas. Al snel kreeg ik van mijn lieve mams en paps daarnaast The Legend of Zelda om me mee te vermaken. Van het platformen met een springende loodgieter en het schieten op eenden ging ik naar een game die een stuk minder eenduidig was en een stuk minder houvast bood. En aangezien ik vijf was, durf ik inmiddels ruiterlijk toe te geven dat ik geen idee had waar ik mee bezig was, zelfs niet met mijn moeder naast me als gids en tolk.

Raar, eigenlijk, dat het juist deze klassieker was die voor een groot gedeelte mijn passie voor gamen aanwakkerde. Ook die eerste (onbegrijpelijke) Zelda had al iets magisch, iets waardoor ik voor altijd van die serie zou houden. Er is dan ook nog geen Zelda geweest die ik niet heb gehad. Vooral Ocarina of Time en Majora’s Mask zullen echter altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben… Ik ben daarom alweer een paar dagen compleet verliefd op alles wat Termina te bieden heeft. En alhoewel de meeste remakes voor mij niet zo heel erg veel toevoegen, wil ik Nintendo op mijn blote knietjes danken voor dit meesterwerk.

The Legend of Zelda: Ocarina of Time bosses

Maar goed, voor een Review verwijs ik jullie graag naar onze Jan. Laat ik snel teruggaan naar het feit dat het dus de Zelda franchise is geweest die voor een groot gedeelte heeft bepaald dat ik zo van gamen houd. En natuurlijk komt dat door een aantal onvergetelijke momenten in de games an sich, maar waarschijnlijk is mijn liefde nog meer bepaald door mooie herinneringen die ik heb aan het spelen van Zelda games. 

  1. Ik noemde het voorbeeld zonet al even. Vooral de eerdere The Legend of Zelda games zijn onlosmakelijk verbonden met mijn moeder. Uren zat ze naast me om te helpen tolken. Een traditie die we heel lang hebben doorgezet, ook toen het eigenlijk niet meer nodig was. 
  2. Maar zelfs met hulp van mijn mams was het af en toe toch nog best lastig... Zoals toen we er totaal niet uitkwamen hoe we Zora's Flippers in A Link to the Past moesten bemachtigen. Gelukkig was daar dan (in het tijdperk voor het almachtige internet) de Nintendo hulplijn. Regelmatig hing ik aan de lijn met een van de super aardige medewerkers die me altijd weer op weg wisten te helpen.
  3. Verder staan me ook vooral de gelukzalige momenten goed voor de geest, wanneer het me na een heleboel gepruts en gefaal alsnog lukte een bepaalde boss te verslaan of een bepaalde tempel door te spelen. Vooral wanneer ik de ene avond mijn controller in pure frustratie aan de kant had gelegd en het me de volgende dag in een keer lukte...
  4. Daarnaast zie ik mezelf nog midden in de nacht in onze woonkamer zitten, terwijl ik in het pikkedonker en in alle rust The King of Red Lions over de woeste baren stuurde. En dat is maar een klein voorbeeldje van de magie, rust en verwondering die de Zelda games me door de jaren heen hebben geschonken.
  5. En ten slotte, heb ik me zelden cooler gevoeld dan toen ik een pijl afvuurde met m’n Wiimote… Sowieso voel ik me als Link altijd de ultieme held. Hij is niet voor niets de belichaming van moed, natuurlijk.

The Legend of Zelda

Kleine voorbeeldjes, want voor een echte lofzang op de serie verwijs ik jullie naar onze Graddus. Eigenlijk wil ik namelijk gewoon even zeggen dat ik hoop dat  jullie ook van dit soort momenten kennen. Van die games die op zichzelf al helemaal geweldig zijn, maar waar daarnaast ook een heel stuk van je persoon mee verbonden is. Dat gun ik namelijk iedereen!

Maar goed, doeg voor nu, ik ga weer snel terug naar Link om nieuwe herinneringen voor het leven te maken. 

REACTIES (55) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord