Te knappe mensen en de hunt 

Te knappe mensen en de hunt 2014-12-25T18:18:07

Piepend haal ik adem. Ik ben sowieso niet zo sportief, maar rennen op hakken kan ik zelfs de grootste sportman of -vrouw niet aanraden. Zo had ik me dit niet voorgesteld. Vol goede moed stapte ik vanochtend in mijn Ka. Ik zou rechtstreeks 7 kilometer naar het noorden rijden, uitstappen en mijn prijs in ontvangt nemen. Er zou een foto genomen worden, ik zou lachen en daar de rest van de week niet meer mee stoppen.

Flink hijgend kijk ik nog een keer op mijn mobiel. Ik moet in de buurt zijn… Er lopen tientallen, misschien wel honderden, mensen over het Leidseplein. Hoe moet ik de target ooit vinden? Na een paar keer langs de trambaan richting Overtoom gesneld te zijn, besluit ik maar eens goed om me heen te kijken. Misschien weten Kratos en Aiden meer? Aangezien ik me niet net zo leuk verkleed heb en mijn medespeurder slechts een houthakkersoverhemd (à la Joel) heeft aangetrokken, vallen we iets minder op. Zelfs Delsin en Fetch lijken echter niet te weten waar ze moeten beginnen…

Fijne feestdagen, baklappen!

Die man daar op dat bankje, die zo nonchalant aan het bellen is, zou dat ‘m kunnen zijn? Ik ga een stukje dichterbij staan. Hij spreekt Spaans, dan zal het wel echt simpelweg een toerist zijn. Wat zeiden mijn collega’s ook alweer? Zoek naar iemand die net iets te knap is… Maar dat is in hartje Amsterdam toch geen doen? Normaal gesproken zie ik zondagochtend alleen verdwaalde Amerikanen en Chinezen, maar net nu lijkt iedereen rechtstreeks weggelopen te zijn uit een modecatalogus.

Moedeloos loop ik langs de terrassen, tot ik plots drie tieners hoor zeggen dat de target ergens binnen zat. Dat was de afspraak toch niet? Of liever gezegd, waarom heb ik daar zelf niet aan gedacht? Dan de boel maar weer eens verversen. En ja hoor, ze hadden gelijk, er is alweer een nieuwe hunt begonnen. Ditmaal moet ik slechts 800 meter rennen. Leidsestraat, Spui, Kalverstraat, waar het uiteraard nog veel drukker is. Ditmaal ben ik er op voorbereid, de target kan ook binnen staan. Waar gaan knappe mensen heen? De H&M? Ik stap naar binnen en word onmiddellijk afgeleid door alle glitters en pailletjes. Wees sterk Alie. 

Cats <3

Uiteindelijk ging ik naar huis zonder 20th Anniversary Edition PlayStation 4, maar met een tas vol kleren. Ik vond het heel spannend om überhaupt mee te doen aan de PlayStation Hunt, maar na 4 keer net misgegrepen te hebben, vond ik het wel welletjes. Ik kan me nog steeds wel voor mijn kop slaan dat ik die eerste in het Vondelpark net miste. Maar goed, het heeft niet zo mogen zijn. En ik verschijn nu in ieder geval wel lekker fashionable aan de kerstdis en dat is ook wat waard.

Mochten jullie meer succes hebben gehad, zoals een niet nader te noemen collega, geniet van jullie gelimiteerde consoles. En sowieso, fijne feestdagen, baklappen!

REACTIES (20) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord