Star Wars is back! 

Star Wars is back! 2017-09-12T15:10:42

Star Wars is weer helemaal terug! Dacht ik zeg het even voor degene die de nieuwe PU niet hebben gelezen, noch de Star Wars special… of gewoon in het karkas van een tauntaun leven. Misschien kwam het voor jullie niet als een verrassing maar voor mij toch wel een beetje.

Waarschuwing: deze blog bevat Star Wars: The Force Awakens spoilers

Kylo Ren & Stimpy

Ik ben een groot Star Wars fan. Sterker nog, net als Randal in Clerks II is Star Wars voor mij “dé ultieme trilogie”; Niet Lord of the Rings, Harry Potter of Twilight. Ik ben opgegroeid met de special editions van Episode IV, V en VI die uitkwamen in de jaren ’90. Samen met nog een paar films en games ontketenden ze mijn passie voor science-fiction en fantasy. Het is in veel opzichten gewoon het perfecte verhaal, zeker als je bekend bent met Joseph Campbells “De Held Met De Duizend Gezichten”.

En nee, ik ben geen fan van de Star Wars prequels. Zoals ik in mijn Star Wars Special artikel schrijf, waarin ik met moeite 10 positieve dingen uit de films opnoem: ik vind dat ze niet alleen falen als films maar ook falen om een coherent verhaal te vertellen. En daar wil ik het bij laten voor deze blog. Feit is dat ik nooit een nacht wakker heb gelegen van de slechte Star Wars films. Ik wens George Lucas ook niets dan goeds toe; hij heeft zijn best gedaan en risico’s met de prequels genomen die het merk helaas meer kwaad dan goed deden. Om die reden was ik de laatste jaren een wat minder enthousiaste Star Wars-fan. Maar uiteindelijk heeft George nog één goede beslissing gemaakt. Hij heeft Star Wars aan Disney verkocht en J.J. Abrams op de regisseursstoel gezet.

Star Wars: The Force Awakens

Want oh jongens wat is Star Wars Episode VII: The Force Awakens een genot om te kijken! De fantastische nieuwe personages, de snappy dialogen, BB-8, de scénes met Han Solo en Chewbacca. Ik was weer even een klein jongetje en genoot van Kylo Rens woede-uitbarstingen, de lompe lightsaber battles en zelfs de caféscéne met de volledig 3D-geanimeerde alien. Ik kan niet wachten om games te spelen met Rey, Finn of Poe Dameron in de hoofdrollen!

Het vertelt geen perfect verhaal maar mijn god wat een verademing is de nieuwe film na al die clone wars bullshit. Grootste kritiekpunt van The Force Awakens is dat het vrij schaamteloos het plot van A New Hope kopieert. Maar ik begrijp het wel, dat ze voor deze schone lei teruggrijpen naar een van de eenvoudigste maar meest perfecte verhalen teruggrijpen. Star Wars bestaat zelf ook grotendeels uit jatwerk van iconische films. Check de video hieronder maar, waarin Star Wars: A New Hope verteld wordt met behulp van andere (vaak oudere) films. Het is bizar.

Er is genoeg ruimte om te experimenteren voor de komende jaren. Rogue One, de eerste Star Wars spinoff, staat al gepland voor december 2016. De volgende episodes komen in de daaropvolgende jaren en reken maar dat Disney nog meer spinoffs zal aankondigen. We hebben misschien het laatste van Harrison Ford gezien maar niet het laatste van Han Solo.

Ik kan nu al niet wachten om kaartjes te kopen. Star Wars is back!

REACTIES (67) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord