Smash Bros. Ultimate fever! 

Smash Bros. Ultimate fever! 2018-12-09T14:47:13

Afgelopen vrijdag deed ik mee met de Super Smash Bros. Ultimate livestream op de PU-redactie. Het was de eerste keer in ruim 2 jaar dat ik weer een GameCube-controller oppakte en met een Nintendo-personage andere Nintendo-personages in elkaar ramde. Het voelde als stappen in een warm bad. Er gaat niets boven Smashen met een grote groep vrienden!

Zoals je in Samuels... uhm, interessante (wat is een positiever woord voor controversieel?) Review kunt lezen is Super Smash Bros. Ultimate weer extreem vet. Net als bij hem begon mijn liefde voor de vechtserie meteen vanaf het begin, toen de eerste game voor N64 verscheen. Ik stond als klein klotejochie bij het tijdschriftenvak van de lokale boekhandel en zag in de PU Mario knallen verkopen aan Pikachu en Yoshi. Terwijl de winkeleigenaresse me uit de winkel trapte omdat ik al de hele godganse ochtend gratis zat te lezen, wist ik dat ik die game moest kopen. En sindsdien ben ik er iedere generatie weer bij om kont te schoppen.

Wat me ook verbaast is hoe het Nintendo-team iedere keer weer verbeteringen weet door te voeren waar ik totaal niet aan gedacht had. Van een Story Mode tot Final Smashes, nieuwe challenges en nog meer. Tot nu toe bevalt Ultimate me enorm. World of Light is even wennen, net als de Spirits maar ik zie wel hoe überfans hier maandenlang zoet mee kunnen zijn. 

Super Smash Bros. Ultimate

Er is gewoon iets aan Smash Bros. dat het universeel leuk maakt voor iedereen. Dat merkte ik ook weer tijdens de livestream, waar Wouters indrukwekkende gebrek aan Nintendo-kennis hem niet tegenhield om het te proberen en veel plezier uit de game te halen. Hoe fucking bizar en briljant is het dat je met Cloud Strife tegen Ridley, King K. Rool en Solid Snake kunt vechten. Terwijl er ondertussen een Pokémon andere spelers vertraagd en de maan van Majora’s Mask neerstort op het slagveld? Wat een game!

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog weinig Smash heb kunnen spelen dit weekend. Ik heb me helemaal vol laten roosteren, maar hopelijk hebben jullie genoten van mijn eerste Wacht in lange tijd, een Feature over Smash Fighter DLC geruchten, een koopfeature voor Nintendo Switch-platformers en een Feature over waarom je soms best een Nintendo-game illegaal mag downloaden. Ja… die laatste wordt logischer als je het hele stuk leest.

Tot overmaat van ramp kreeg ik vrijdagavond op de terugweg van de Smash Bros. stream ook nog eens een klapband, dus mijn hele werkschema viel in duigen. Maar hé, alles is op tijd afgekomen dus dat ritje naar huis in een naar pis stinkende treinwagon was het waard!

Super Smash Bros. Ultimate

Als jullie me nu excuseren, ik heb nog 50 fighters vrij te spelen in Smash Bros. Ultimate. Later!

REACTIES (11) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord