De Dwarse Mening: Resident Evil 4 sucks, Resi 6 gaat rocken!  

De Dwarse Mening: Resident Evil 4 sucks, Resi 6 gaat rocken! 2012-09-17T12:56:11
In sommige opzichten ben ik een beetje een rebelse rukker, zo’n dwarse dude. Zo iemand die een kokhalzende hekel heeft aan voetbal, nog z’n best moet doen om interesse te veínzen in Call of Duty (behalve dan in BLOPS 2, want dat is sci-fi) en de nieuwe Bond film met gezonde tegenzin tegemoet ziet. En geloof me, ik heb deze smaak niet ontwikkeld omdat ik graag de misgunstige gezichten zie van mensen die mijn mening afstotend vinden. Nee, sommige dingen vínd je gewoon ondanks jezelf, ondanks verwoede pogingen om je mening aan de massa aan te passen.

En uiteindelijk moet het natuurlijk niet ten koste van jezelf gaan, of wel?!

Resident Evil 4 sucks

Neem nou mijn liefde voor de Resident Evil-serie: ik vind het alom geprezen en aanbeden deeltje 4 een vette game, hoor, maar ik vind Code Veronica (Dreamcast) veel boeiender. Dat is volgens velen al heiligschennis, maar ik zal het nóg sterker maken door te zeggen dat ik zelfs Resident Evil 5 vetter vind dan 4! 
*Het publiek hapt verontwaardigd naar adem!*
 
Blasphemy
 
Het is dan ook dankzij het, voor velen, teleurstellende Resident Evil 5 dat er een beetje met wantrouwen naar RE6 uitgekeken wordt. En dat is niet omdat het logo lijkt op een giraffe die gepijpt wordt, want opmerkingen zoals ‘ja, maar het is toch geen surival horror meer’ en ‘wie wil er nou een Japanse shooter spelen?’ zijn niet van de lucht. De lauwe ontvangst van de trailer op de E3 sprak ook boekdelen en zelfs Jan -of all people- was na de presentatie van de game aldaar, die handelde over de drie overlappende verhaallijnen, zo lauw als een zongerijpt biertje. Maar ik niet!
 

Jaime Lannister plus Brad Pitt is Leon KennedyOkay, na de massa-exploderende trailer op de Microsoft persconferentie had ik eveneens lichtelijk bedenkingen, maar na de presentatie was ik om. Drie verhaallijnen met een totaal aan zes oude, bekende personages? TOP! De terugkeer van de zombie in plaats van ‘geïnfecteerden’? YEAH! Soepelere, rollebollende en snelle actie? Bring it on! Sterke performance capturing om het soapy gehalte van RE naar nieuwe hoogten te brengen? (Met als resultaat een Leon die lijkt op Jamie Lannister gemixt met Brad Pitt en Weskers zoon die een beetje de geperfectioneerde versie is van generic gamecharacter no. 4358) Toe maar hoor! 

Als je de Captivate trailer erop na slaat in plaats van die van de E3, dan zie je wel wat ik bedoel:
 

VET, toch?!
 
Of ligt het dan toch aan mij? Ben ik dan weer de dwarse rebel aan het uithangen en halen jullie nog steeds de schouders op? Zeg het maar, dan kan ik er rekening mee houden. Niet dat het enige invloed heeft op mijn mening …
 
Generic Alex Wesker
 

REACTIES (28) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord