Racen met een racestuur 

Racen met een racestuur 2014-10-26T18:25:11

Laat het geen geheim zijn dat ik een fan ben van racegames. Bijna alle racegames worden van begin tot eind uitgespeeld, al is het dan natuurlijk best wel gek dat ik dat altijd gewoon met de controller deed!

Ik was het al een tijdje van plan en ik zag ook al in verschillende comments (ja, die lees ik allemaal) staan dat het misschien wel een tof idee is om echte race sturen te gaan testen voor de Hardwarehoek. We hebben meteen bij Mad Catz, Thrustmaster en Logitech vette wheels aangevraagd en de eerste van Mad Catz heb ik nu binnen. Tijd voor een voorproefje op de Hardwarehoek aflevering.

Floor1

Het stuur is exclusief voor de Xbox One en kan bijvoorbeeld gebruikt worden in Forza 5 en Forza Horizon 2. Vol enthousiasme ben ik achter m’n console gaan zitten met het stuur in de hand en ik dacht wel even de rest te overmeesteren in mijn eerste potje met een stuur in m’n handen. Boy, was I wrong!

Racen met zo’n stuur is niet te vergelijken met racen met een controller. Het is alsof je helemaal opnieuw moet leren gamen en het deed me hier en daar zelfs denken aan de Oculus Rift, waarbij je ook op een manier je games speelt, die je brain nooit voor mogelijk hield. Het WTF moment is zeker niet zo groot als met een VR bril op je snufferd, maar het is bizar om te zien hoeveel moeite ik had om de auto überhaupt op de baan te houden.

Floor2

Na een paar rondjes kreeg ik er echter een beetje handigheid in en kon ik alweer in de top 3 finishen. Als je met een controller speelt, ben je toch geneigd om alleen maar vol gas te geven en in de bochten tikjes te geven tegen je stick om de bocht door te komen. Met een stuur geef je echt af en toe half gas en stuur je voorzichtig de bocht in. Daarom ben je uiteindelijk ook sneller dan met een controller. Wat dat betreft ben ik helemaal om, maar er zitten toch ook wel dikke nadelen aan zo’n set-up.

Ten eerste de prijs van die stuurtjes! Ja, je kan voor een paar tientjes een stuur kopen, maar die zijn niet te vergelijken met de sturen van een paar honderd euro. Het probleem is echter dat je dan waarschijnlijk nog niet klaar bent. Ook ik heb geen belachelijk hoge salontafel waar ik het stuur op kan vastklemmen, dus heb ik het stuur op m’n schoot en dat is op z’n zachtst gezegd niet optimaal. Door de force feedback schuift het stuur over m’n schoot heen en daar word je knettergek van.

Floor3

Eigenlijk heb je dus ook nog zo’n standaard nodig waar je de boel op kan bevestigen en als je dan toch bezig bent een kuipstoeltje, zodat je nog meer het idee hebt in een auto te zitten. Dat wordt echter een wel heel duur geintje en buiten dat heb ik er simpelweg geen ruimte voor in mijn huis. Nou goed, in de Hardwarehoek zal ik hier ook nog wat dieper op ingaan. Tot zover de sneak peak van de nieuwe aflevering.

Voordat ik afsluit wil ik nog even wat kwijt over het Vrienden van PU feest van afgelopen week en iedereen bedanken die aanwezig was. Het was een super gezellig feestje en ik heb met veel enthousiaste lezers gesproken. Het was ook fantastisch om te horen hoe leuk jullie het allemaal vonden en ik kan je verklappen dat we nu niet weer 250 nummers gaan wachten voor we weer zo’n feestje organiseren. Het was fokkin vet en dat komt vooral door jullie, de community. Love you guys!

PU

Laterz,

Florian

REACTIES (42) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord