PU.nl: van v. 1.0 tot NU 

PU.nl: van v. 1.0 tot NU 2012-09-21T14:15:33

Als ik zo naar deze prachtige nieuwe, kakelverse en lavendelfrisse site kijk, dan voel ik toch zowaar een prikje van emotie ergens in mijn onderbuik. Ik denk dat het nostalgie is, maar ik ben nooit zo geoefend geweest in het herkennen van gevoelens. Het zorgt er in ieder geval voor dat ik zou willen zeggen ‘wat zijn we toch ver gekomen met PU.nl!’, maar dan zou ik een beetje te hard op eigen toeter blazen. Toch, wat zijn we toch verdomd ver gekomen met PU.nl!
 

v. 1.0: Dat internet is wel een ding

In de late jaren ’90 besloten de geniale breinen achter PU dat ‘dat internet nog wel eens groot zou kunnen worden’, waarna het Powerweb uitgeblaft werd. Dit was niet veel meer dan een veredelde promotiepagina voor het magazine en je kon er nauwelijks op klikken. Maar vanaf 1999 begon PU er toch maar wat unieke content op te pompen, onder andere geschreven door good ol’ Dré . Wie kent hem nog?

 De origine


v. 1.2 tot 2.0: Gloriedagen

Powerweb kreeg door het begin van de nieuwe eeuw een aantal gezichtsverbouwingen te verduren, de een nog schokkender dan de ander, maar de eerste échte grote restyle bracht de legendarische paarse site met zich mee. Dit was in 2004 en meteen het begin van de gloriedagen van PU.nl. Er werden speciale ‘nieuwsjagers’ ingehuurd, stagiairs ingeschakeld (waaronder Maarten) en rubrieken zoals ‘Op de Redactie’ en ‘Gameface’ zorgden ervoor dat het lamme dwazen-imago van de PU gewaarborgd bleef.

 Pu.nl in het paars


v. 3.0: Houten terror

Het paarse Powerweb.nl was een broedplaats voor briljantheid (jawel, ook ik vond daar mijn oorsprong), maar er hing een donkere wolk boven de scorende site. Die onheilspellende make-over staat te boek als ‘De Houten Achtergrond’ en doet bij enkel het noemen ervan nog immer de sidderingen over menig PU-redacteur z’n ruggengraat gaan. Bij oudgediende bezoekers ook trouwens… Hoe dan ook, in 2007 kwam er een timmerman die PU.nl dichttimmerde met planken, en er een blaadje genaamd ‘The Daily Gamer’ oplegde. De beelden spreken boekdelen…

 Wood is not good


v. 4.0: Gebroken hout

In 2008 kwam ik de redactie van Power Unlimited versterken als full-time loonslaaf. Niels en ik (en later Maarten ook als full-time) waren vastbesloten om PU.nl met een schop onder z’n hol de 21e eeuw in te lanceren en dat resulteerde in het dubieuze 4.0, die desalniettemin met een zucht van verlichting werd ontvangen. No more wood!
4.0 was niet heel pretty, het had zeker z’n issues, maar onze ambitie om van het browsen een ware RPG te maken en meer de kant op te gaan van gamedatebase… eh, faalde zwaar! Nee, dat is niet helemaal eerlijk; dat gekke siteje heeft toch een warm plekje in mijn hart veroverd!

 PU.nl recent


v. 5.0: Eindelijk in de toekomst aanbeland

Voor de huidige site hebben we extra materieel ingeschakeld in de vorm van Ward. Hij was, laten we zeggen, de Big Kahuna van dit project. Veel van de ideeën die we overhielden van 4.0 werden overgezet naar het nieuwe model, maar dan met veel meer klasse, stijl en overzichtelijkheid. Bovendien is de Gamepage een fenomeen dat we al veel eerder hadden moeten bedenken, want jullie klikken erop alsof iedereen een plaatselijke, permanente epilepsieaanval in de wijsvinger ondergaat!
 

New en awesome


En zo geschiedde dat we aanbelandden op de meest complete, stijlvolle en klikaantrekkelijke gamesite op de wereld. Jawel, op de wereld, de tijd voor bescheidenheid is namelijk voorbij! Kijk gewoon maar om je heen en klik een beetje. Jahaa, dat klikt lekker, he?

Venkman wil jouHet mooie is dat één van jullie deel kunnen uitmaken van deze history in the making. Ik ben namelijk nog steeds op zoek naar een stagiair, die vanaf halverwege november een half jaar lang KNALhard gaat arbeiten hier in Haarlem. Let wel; deze knakker moet briljant zijn, want ik heb al drie potentiëlen moeten afwijzen. The stakes are high, maar het is bizar belonend werk.

Denk je desalniettemin dat je de uitdaging aankan (minimaal HBO opleidingsniveau, goed in schrijven, bereid om een half jaar geen mening te hebben en Nogwat Zwarthoed genoemd te worden), mail dan naar Skippy: stagiairpu1@hub.nl Wie weet zit je dan einde dit jaar hier tussen Ward en ik in op de beste stageplek in Nederland, nay, de AARDE! 

REACTIES (61) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord