Pokémon, gotta catch 'm all! 

Pokémon, gotta catch 'm all! 2013-10-19T13:21:59

Ik voelde ze wel kijken toen ik de winkel uit liep, en ik hoorde ze denken: “Jezus, wat een mannelijke man, met zijn glorieuze baard en waarschijnlijk een gigantische penis. Maar hoezo koopt deze weldenkende volwassen man nou zo’n kinderachtig spelleke?” OMDAT IK POKÉMONMEESTER WIL WORDEN! Ze denken dat ik niet helemaal goed ben terwijl zij daar met zijn drieën, op middelbare leeftijd, achter dezelfde kassa zitten om producten weg te bliepen. En dat is er iets mis met mij...

Het is zover! Pokémon X en Y zijn eindelijk uit, en ik zal eerlijk zijn: Ik ben zelden zo hyped geweest voor een Pokémon game. Het laatste deel dat ik überhaupt gespeeld heb, is silver, dus voor mij is zo’n beetje alles nieuw. Ik ben al met stomheid geslagen dat ik geen kabeltje meer nodig heb om pokémon te ruilen of om te battelen tegen een van mijn vrienden. Niet dat ik vrienden heb die nog Pokémon spelen, maar het gaat om het idee.

Pokemon vriend

Ik heb serieus geen flauw idee wie die gozer is.

Zevenhondernnogwat van die beesten zijn er ondertussen, en de eerste die ik tegen kom is een Pidgey. Zilte tranen van nostalgie rolden over mijn wangen, maar ongeveer zes luttele seconden later had ik een Fletchling in mijn vizier! “Jooo Pidgey, tyfstraal jij maar een eind op, deze is nieuw en dus cooler.” Met deze instelling kan je je vast voorstellen dat mijn team van zes pokémon geen vijf minuten hetzelfde is. Tactisch is het misschien niet, maar wat verwacht je van iemand die in het geniep kassières van de Saturn uitscheld?

En dan heb je nog die fuckin Fairy Pokémon. Snubble? Serieus? Ga heen Nintendo, ga heen! Ik ben er nog steeds niet helemaal achter wat nu super effective is tegen die units, maar ik heb een Greninja en een Blazekin die makkelijk overal korte metten mee maken. De tijd dat pokémon maar twee verschillende type aanvallen konden leren, is voorbij heb ik gemerkt. Psychic, Dark, Water en Ground moves, en dat voor een kikker. Pretty awesome.

Pokemon x y

Ik heb wel alweer door dat de game niet zo heel moeilijk is trouwens. In het begin is het nog nadenken geblazen over welke Pokémon ik zo tactisch mogelijk Tackle of Scratch laat gebruiken alvorens ze te switchen naar een andere nietsnut. Maar nu mijn vechtersbazen ongeveer level 50 zijn, is één aanval vaak wel genoeg om een vijandige trainer geld afhandig te maken. Hoe dat precies werkt snap ik ook niet echt. Spreken ze van tevoren een bedrag af, of krijg ik gewoon al hun Pokédollars? Als dat zo is, heb ik al veel zwervers gecreëerd in Kalos. Dat maakt me blij.

Ondertussen maak ik het land onveilig met een Lucario, Blaziken, Greninja, Gardevoir, Venusaur en een Talonflame. En ik ben zo blij als een kind wanneer ik in bed lig en ‘nog heel even ga spelen.’ Eigenlijk moeten ze deze game verkopen voor 45 euro én je moet de betekenis van ‘even’ even vergeten. Gelukkig gaat de batterij van mijn 3DS XL maar 3,5 uur mee, en zit er geen stopcontact in de buurt van mijn bed, anders zou ik nooit meer slapen.

I wanna be the very best, bitches!

 

Mocht je moeite hebben met het kiezen van je starter, check Peters tips dan effe!

REACTIES (43) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord