Persona 4: Golden heeft me in de houdgreep 

Persona 4: Golden heeft me in de houdgreep 2014-01-20T11:04:53

Het komt niet vaak voor dat ik een game opnieuw probeer, nadat ik het de eerste keer een kut game vond. Waarom zou ik het nog een keer proberen als het duidelijk niet mijn kopje thee is? Met Persona 4 ben ik echter blij dat ik me zo heb vergist de eerste keer. Toen Persona 4 uitkwam voor de PlayStation 2 in 2009 heb ik de game geprobeerd, maar het kon me allemaal niet echt boeien. Ik kan me er nog maar weinig van herinneren, maar het zal er ook absoluut mee te maken hebben gehad dat ik in 2009 al lang een PS3 naast m’n TV had staan en geen zin meer had in de non-HD graphics op de PS2. Hoe dan ook, na een paar uurtjes trok ik de game weer uit de PS2 om daarna nooit meer aan te raken.

Verschillende vrienden van me en ook collega’s als Wouter en PeterKoelewijn hebben me de laatste tijd echter opnieuw voor gek verklaard toen Persona 4: Golden, de ultieme versie, op de PS Vita verscheen. Het is volgens deze gasten de beste RPG en misschien zelfs wel de beste game voor de PS Vita ooit en het zou verplichte kost zijn. Ik vond het maar twijfelachtig.

Persona 4

Toen ik tijdens de kerstdagen zoveel PSN tegoed kreeg dat ik van gekkigheid niet meer wist wat ik er mee moest, kwam Persona 4 weer in mijn gedachten. Ik weet nog steeds niet helemaal waarom, maar voor ik het wist had ik 40 euro uitgegeven aan een game die ik de eerste keer echt niet zo tof vond. Nu kan ik echter zeggen dat het de beste 40 euro is die ik ooit heb uitgegeven op de PS Vita!

Oh mijn god, wat heb ik het Persona 4 virus hard te pakken! Elk vrij uurtje spendeer ik op de bank met de PS Vita in m’n handen en eerlijk gezegd heb ik nog nooit zoveel op de handheld gespeeld. Aan het begin van de game dacht ik even opnieuw een miskoop te hebben gedaan, maar na een paar uur wilde ik niet anders. Op z’n zachtst gezegd had ik dat nooit verwacht. Sjeezus, wat heb ik me de eerste keer vergist.

Persona 4

Het begin van Persona 4 is nog steeds een beetje te suf naar mijn mening. Het duurt echt letterlijk uren, voordat de game een beetje op gang komt, maar zodra je een beetje wordt vrijgelaten is het een fantastische ervaring. De combinatie tussen het vechten en je sociale leven met je klasgenoten is subliem en perfect afgewisseld. Ik zit er nu dik 70 uur in en heb me nog niet 1 keer verveeld. Absoluut een topprestatie van ontwikkelaar Atlus!

Ik loop nu tegen het einde aan en heb al lang door dat ik flink wat heb gemist. De drang om de game nog een keer te spelen is dan ook nu al heel groot en dat maak ik niet vaak mee met een RPG waar ik al zoveel tijd in heb gestoken. Ik denk zelfs dat ik een new game + ga doen met een guide ernaast, zodat ik helemaal niks hoef te missen. Holy shit, ik heb er nu al zin in! Mocht je een PS Vita hebben en niet vies zijn van een JRPG, GA PERSONA 4: GOLDEN SPELEN!!! Dat het even duidelijk is.

Persona 4

Tot slot nog even een ver van je bed show, waar ik stiekem ook al een beetje de kriebels voor heb. Ik ben vorig jaar voor het eerst naar de E3 geweest in Los Angeles en ik kan je wel zeggen, dat smaakte naar meer! Afgelopen vrijdag was ik even gezellig bij Jan op bezoek en toen hadden we het alvast even over de E3 van 2014. Ik zal nog niks verklappen, maar we zijn weer van alles van plan en je kunt er nu al vanuit gaan dat we er weer een feestje van gaan maken in de PU en hier op PU.nl. Het duurt nog een maandje of 5, voordat het weer losbarst in LA, maar we hebben er nu al weer freakin veel zin in!

E3De E3 van vorig jaar was natuurlijk de bom door de komst van de next-gen consoles, maar dit jaar gaat het weer volledig over de games. Het is een beetje stil met de aankondigingen rond next-gen games en ik heb zo’n vermoeden dat we volledig weg worden geblazen door alle nieuwe games op de E3. Ik kan nu al niet meer wachten.

Goed, genoeg gelul nu. Yosuke, Chie, Yukiko en de rest wacht op me!

Laterz,

Florian

REACTIES (20) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord