Mijn toppers voor 2017 

Mijn toppers voor 2017 2016-12-28T12:36:21

In 2017 moet het opnieuw gaan gebeuren. Een uitgebreid scala aan games om van te smullen moeten weer verorberd gaan worden en al mijn overige tijd reduceren tot 0. Het afgelopen najaar heb ik voor mijn doen echt ontzettend weinig gespeeld en daarom hoop ik dat 2017 hier weer verandering in gaat brengen. Mijn verwachtingen liegen er niet om, want er komen toch een paar titels uit waar ik me een partij op aan het verheugen ben.

  

5 Gran Turismo Sport

Ik rij in een Diahatsu Sirion. Hoe kan je dan überhaupt van auto’s houden? Ik heb geen idee, maar toch vind ik dure bolides geil. Zeker als je weer in de bekende Gran Turismo-sferen over de bekendste stukjes asfalt mag gaan sjezen om zo een net iets duurdere auto vrij te spelen. Daarnaast is er bijna niets meer verslavend dan een uur op hetzelfde circuit te rijden om je rondetijden met 0.4 seconden te verlagen. Nu alleen hopen dat de geluiden van de motoren dit keer wel meteen goed zijn.

   

4 Red Dead Redemption 2

Een Rockstar game die ‘slechts’ op de vierde plaats staat. Het kan bijna niet erger. Toch heb ik erg veel zin in de nieuwe Red Dead Redemption, alleen weet het mijn hype-prikkels toch net iets minder te stimuleren dan de drie onderstaande toppers.

De eerste trailer is echt geweldig. De bizons, het kabbelende water en natuurlijk het wilde westen. Alles ademt sfeer en ik zie mezelf binnen enkele seconde helemaal opgaan in de geweldige omgeving. Op dit moment heb ik een beetje last van third-person shooter moeheid en kijk ik meer uit naar de gameplay van andere spellen. Was dit nu niet het geval, dan stond Red Dead Redemption 2 nog een stukje hoger.

  

3 The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Jep, de Nintendo Switch staat al weer in de preorder. Nee, ik ben niet zo een grote Nintendo fan als Samuel en Jurjen. Nintendo heeft daarom voor mij zeker nog iets goed te maken als het op games aan komt. Breng daarom a.u.b. komend jaar wel enkele toppers uit voor het nieuwe systeem en laat het niet alleen bij deze ene Zelda.

Dan nu even over het spel. Mijn god, wat waren die eerste beelden van Breath of the Wild gaaf. Nu we dit jaar nog meer gezien hebben weet ik het zeker. Ook deze Zelda wordt weer een klassiekertje. De meer open wereld aanpak spreekt me enorm aan, al komt het alleen maar omdat de game daardoor associaties oproept met het geweldige A Link Between Worlds. Daarnaast heeft Link meer mogelijkheden dan ooit en ook het Minecraft-achtige gedeelte werkt positief op mijn aankoopbereidheid. Het enige grote nadeel aan Breath of the Wild is, dat we er al zo immens lang op moeten wachten. Mijn hypegevoelens zijn daardoor wel weer een beetje over de top heen. Toch heb ik er nog altijd wel veel zin in.

   

2 Horizon Zero Dawn

Bij de eerste blik van de reusachtige vijanden in Horizon Zero Dawn wist ik het meteen. Dit is nu die Jurassic Park-game waar ik al zo lang op zit te wachten. De vijanden geven me hetzelfde gevoel als de eerste keer dat ik Jurassic Park heb gekeken. De geluiden als de massa van de beesten zich van de ene poot naar de andere poot verplaatst, de levensechte bewegingen en natuurlijk het gebulder als de strijd losbarst. Het is een soort Shadow of the Colossus-achtig gevoel, alleen dan minder sierlijk maar een stuk rauwer.

Guerrilla krijgt de kans om eens iets anders te doen dan het first-person shooter genre en lijkt dit zo stevig met beide handen vast te pakken, dat geen schoonmoeder dit meer stuk kan maken.

   

1 South Park: The Fractured But Whole

Voordat ik in de comments verbaal dood word geknuppeld omdat ik een crappy spelletje boven potentiële parels verkies, nog snel even dit. Ik ben een enorme South Park-fan. Iedere dag passeert er nog minimaal een aflevering mijn ogen en door het iet wat tegenvallende laatste seizoen ben ik toe aan de snelle en meer random humor die het vorige spel ook al wist te bieden. Dit keer wordt het hele superhelden universum op de hak wordt genomen (volledig terecht, want inmiddels kun je geen bioscoopfilm meer kijken zonder dat een van de drie hoofdpersonages een spandex aan heeft).

Naast de humor biedt South Park ook nog eens een best prima vorm van gameplay en is het gewoon een zeer volledig pakket voor de echte fan om zich op te verheugen. Ik hoop dat dit genoeg argumenten zijn om niet helemaal met de grond gelijk gemaakt te worden. Het heet smaak en als je het er niet mee-eens bent, zorg dan maar eens snel dat je ook smaak krijgt!

      

Indie game om naar uit te kijken: Night in the Woods

Als ik ook een klein spelletje mag benoemen waar ik al meer dan een jaar naar uit kijk, dan is het toch wel Night in the Woods. Een 2D-spel met een depressieve ondertoon die echt een degelijk sfeer weet neer te zetten. Begin februari komt het product uit en dan hoop ik ook echt dat het zo goed is, als mijn brein me op dit moment doet geloven. De eerste beelden blijven nog altijd veel belovend en de muziek mag er ook wezen.

2017 wordt weer meer dan prima!

REACTIES (45) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord