Mijn OCD is playing games with me

Mijn OCD is playing games with me! 2019-10-04T11:03:27
Ik heb OCD. Mijn hele leven al. Zo moet ik, nadat mijn vriendin de deur uit is gegaan naar haar werk, de kleerhanger waar haar jas aan hing weer precies in een hoek van 90 graden hangen. Stofzuig ik het huis minimaal vijf keer per dag, terwijl er na twee keer al geen kruimel meer op de grond ligt. En zijn al m'n games op systeem, genre en alfabetische volgorde geordend. 
 
Jep, als deze kastjes in mijn huis zouden hangen, zou ik verhuizen. 
 
Graddus OCD
 
 
Vermoeiend? Ach, de innerlijke rust die ik eruit haal maakt alles weer goed. En zo lang ik niet net als Wim Kieft midden in de nacht wakker wordt om te checken of ik alle kranen wel dicht heb gedraaid, is het allemaal nog wel te overzien.
 
Toch zijn er van die momenten dat ik denk: waar ben ik in godsnaam mee bezig?!?
 
Zo moet, en ik herhaal MOET ik alle games die ik ook maar een beetje tof vind fysiek hebben. Jep, ook als ik ze al digitaal bezit. Het vervelende is dat dat laatste tegenwoordig best vaak het geval is, omdat de meeste game-uitgevers geen fysieke reviewcopy's meer opsturen, maar downloadcodes. FUUUUU!
 
Neem laatst: die gehaaide gasten van Limited Run Games besloten om uit het niets fysieke kopietjes van Turok 1 en 2 voor de Switch aan te bieden. Games die ik, je raadt het al, ook gewoon al gedownload had. 60 euro kostte dat grapje je me. Geld wat ik zonder OCD ook gewoon aan een nieuw spel had kunnen besteden. Sheldon Cooper zou trots op me zijn...
 
Graddus OCD
 
 
Maar het kan nog gekker. Soms speel ik games namelijk nog een keer opnieuw. Nee, nee, niet omdat ik ze zo fantastisch tof vind ofzo, maar omdat de trophyscore een 'lelijk' percentage heeft als 36%. DAT MAG NIET! Trophyscores moeten eindigen op een 0, 5, 7 of 9!!! En bij Gamerscore op 00, 25, 45, 50, 70, 75, 90 of 95. Anders heb ik gewoon de hele dag knallende koppijn!
 
Er zijn meer voorbeelden. Bij stealthgames start ik gerust het hele level opnieuw als ik gespot wordt. Collectibles moeten allemaal worden verzameld, desnoods met een guide ernaast. En breek me de bek niet open over dat item-managen in de Resident Evil-games; daar ben ik zo de helft van de tijd aan kwijt. Nu ik het allemaal zo opschrijf klink ik eigenlijk best wel als een patiënt en misschien ben ik dat ook wel.
 
Eén ding is in ieder geval duidelijk: mijn OCD is playing games with me. Herkenbaar? Share je ervaringen in de comments. 
 
 
 
 
En nu eens kijken of ik deze tekst precies om 10:10:10 kan publiceren...
 
 

REACTIES (30) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord