Ken je klassiekers 

Ken je klassiekers 2014-10-28T15:18:31

Ik weet dat onze voornaamste bezigheid gamen is, maar ongetwijfeld hebben jullie ook nog wel een aantal andere passies. Zo ook ik. Ik houd namelijk van tekenen (maar bak er niks van), volg de Formule 1 al tig jaar trouw (Forza Ferrari!), lees erg veel (aanraders mogen in de comments) en kijk graag films. Nu zijn er waarschijnlijk weinig mensen op deze aardkloot die totaal niks met films hebben, maar geloof me als ik zeg dat ik echt heel erg graag films kijk. Het is dus niet voor niets dat ik zowel voor The Last of Us als de Mass Effect-serie een Feature heb geschreven waarin ik de ‘ideale’ cast voor de aankomende films heb samengesteld.

Als filmfanaat ga ik uiteraard zeer frequent naar de bios, maar daarnaast heb ik echter een nieuwe fascinatie… Of nou ja, eigenlijk een oude fascinatie, want op dit moment ben ik flink bezig om een flinke stapel heule oude films te checken. Grote namen, waarvan iedereen altijd roept dat je ze gezien moet hebben, zoals Casablanca (1942), had ik al braaf in de kast staan. Maar na een speurtochtje naar klassiekers mag ik ook Sunset Blvd. (1950), The Maltese Falcon (1941) en 12 Angry Men (1957) van mijn to-watch lijstje afstrepen.

Sunset Blvd.

Ik denk eigenlijk niet dat ik veel mensen ken die warm worden van films die meer dan 60 jaar oud zijn, maar geloof me, veel van deze films hebben echt niet zomaar deze eeuwige roem vergaard! Wellicht is het effe wennen, maar juist in zwartwit zonder shiny special effects is een goed plot van kritiek belang, en is dat eigenlijk niet waar het allemaal om draait? Maar goed, om nog maar effe op nostalgische voet door te gaan, wil ik toch nog effe terugkeren naar de games. Want naast dat ik graag oude films kijk, speel ik ook graag oude games (zoals mijn tripje naar Arcadium wel bewees).

En juist daarom heb ik de komende maand een probleem. Eigenlijk draait het hier om luxe problematiek, want hebben jullie al gezien wat er komende maand allemaal uitkomt? Zo mogen we aan de slag met 2 Assassin’s Creeds, Warlords of Draenor, Dragon Age: Inquisition, Far Cry 4 en Pokémon Omega Ruby (of Alpha Sapphire uiteraard). En dat zijn alleen nog maar de games die ik sowieso ga checken, en dat in slechts een maand tijd! Daar gaan mijn geliefde momentjes historisch gamen...

Pixels! <3

Al typende, besef ik me plots wat de reden is van mijn nostalgische inslag die de rode draad van deze blog vormt… Op het moment dat ik deze blog schrijf, ben ik namelijk nog lichtelijk brak van onze knalfuif, maar als jullie dit lezen, is het alweer vijf dagen geleden dat we gezamenlijk de mooie historie van PU vierden! Wat gaat de tijd toch snel… Ach, weet je wat, aangezien dit mijn blog is, neem ik ten slotte gewoon nog effe wat ruimte om te zeggen dat het echt heel erg leuk was om een aantal van jullie eens in het wild te ontmoeten. En eigenlijk vond ik dat stiekem best wel een beetje spannend hoor. Maar goed, binnenkort vinden jullie een dikke impressie van De Vrienden van PU op de site, dus ik zeg alleen nog effe dat ik hoop dat jullie het net zo'n fijne fuif vonden als ik! Maar goed, fijne dag nog baklappen, ik duik de wereld van North by Northwest (1959) weer in.

REACTIES (88) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord