Johan neemt de benen 

Johan neemt de benen 2019-09-18T14:45:03

Jazeker beste mensen, het is waar. Ik ga er vandoor. Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van het Power Unlimited-team om me 100% op mijn carrière in de gamesindustrie te gaan richten. Een paar mensen hadden opgemerkt dat ik de laatste tijd niks meer heb getikt - de reden daarvoor is dezelfde reden dat het zo lang heeft geduurd voordat deze afscheidsblog op de website verscheen: Ik heb er geen tijd meer voor.

Het afgelopen jaar is voorbij gevlogen en ik kan niet geloven dat ik maarliefst twaalf maanden voor pu.nl heb geschreven. Mijn allereerste artikeltje was de N8W8 van 1 augustus 2018, mijn laatste die van 27 juli 2019. Op vier daagjes na dus precies een jaar!

Maar buiten de nodige Nachtwachten heb ik natuurlijk nog veel meer gedaan, zoals de 'Allitererende Acht' en 'Helemaal Hyped'. Ook '1up' kwam bij mij vandaan, waarvan ik het stokje heb overgedragen en die nog steeds regelmatig op de site verschijnt. Natuurlijk kan ik het niet hebben over mijn tijd bij de PU zonder even stil te staan bij mijn uniekste bijdrage aan de website: PU.nl bouwt een Top-Down shooter. Check hier de samenvatting als je niet weet waar ik het over heb.

  
Hoewel hij verre van af is hebben we in mijn ogen samen met de community nog best wat vets in elkaar kunnen schroeven. Nogmaals bedankt voor alle toffe en creatieve ideeën en discussies in de comments. Een extra dikke dankjewel voor Mark van Rijswijk, die meerdere vette retro tracks voor de game heeft gemaakt - waaronder degene die je in het filmpje boven hoort.

Hoewel ik een punt zet achter mijn 'officiële' carrière bij de PU, heb ik het met Wouter al gehad over een eventuele voortzetting van de serie, maar voor nu gaat hij de ijskast in.

Anyway, aan alles komt een einde. Zoals ik al zei vertrek ik bij de PU om me verder te focusen op mijn andere werk: game designer bij Vertigo Games. Ik ben op het moment hard bezig met het sleutelen aan een epische co-op VR FPS in een post-apocalyptisch LA vol vette wapens en gadgets. Ik zou willen dat ik jullie er meer over kon vertellen, maar naast de E3 teaser wordt het voor nu nog even stil gehouden. Jullie zien hem vast nog wel een keer voorbij komen in een Nachtwacht of een random nieuwtje!

  
Ik wil iedereen van de PU bedanken voor de toffe tijd die ik heb gehad, maar in het bijzonder Graddus. Hij heeft me voorgesteld bij Wouter en is de reden dat ik überhaupt ooit bij PU aan de slag mocht. Als iemand die van kinds af aan al het blaadje en de website leest was dit een ware droom die in vervulling ging. Het rondhangen op de redactie, mensen wiens verhalen ik al jaren las de hand schudden of Ed ontmoeten - toen ik hem bijna voor zijn sokken reed terwijl ik te laat was voor een meeting en hij op zijn fiets richting huis ging. Whoops. Daarnaast vond ik het enorm tof om mee te helpen met de E3 coverage en af en toe mee te lullen in de N8W8 Whatsapp groep. Ik heb zelfs nog met mijn bakkes in het blad gestaan in een artikeltje over de gamerooms van de redactie!

Last but not least nog een Thank You richting de PUmunnity voor de algemene positieve vibe in de comments onder mijn artikelen. Ik ga jullie missen!

REACTIES (41) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord