Ik wil NU een nieuwe Marvel-film of -serie! 

Ik wil NU een nieuwe Marvel-film of -serie! 2020-08-23T20:11:36
Het gaat niet zo goed met Wouter, want ook als we het over Marvel-films en -series hebben is 2020 bijzonder triest.

Weet je, het is niet alsof ik lijd aan superheldendeprivatie ofzo. Er zijn namelijk talloze manieren om jezelf onder te dompelen in de wereld van rode onderbroeken en webschieters, variërend van boeken, series en audioboeken tot aan games, tekenfilms en natuurlijk comics op de eerste plaats.  Maar wat betreft Marvel-films is 2020 wel extréém mager, en ik begin naar een beetje MCU-content te snakken.

Eigenlijk ben ik altijd actief op zoek naar superheldenmedia, want zoiets als ‘superheldenmoe’, dat komt niet in mijn vocabulaire voor. Dus lees ik nu een boek van Grant Morrison genaamd Supergods over de geschiedenis van superheldencomics, kijk ik Doom Patrol, ben ik The Boys seizoen 2 aan het voorbereiden door de comics te lezen en staan er nog wat nieuwe DC-animatiefilms op de planning. Maar toch is het niet genoeg…

The Boys Season 2

Goede hoop

Avengers: Endgame liet me vorig jaar niet alleen achter met tranen in m’n ogen - twee keer zelfs - maar ook met goede hoop voor de toekomst van het MCU. Een paar van de helden die de franchise jaren gedragen hebben zijn van het speelveld afgebumpt en er wordt gehint naar andere dimensies, dus in feite zijn de mogelijkheden eindeloos. Nou heeft Spider-Man: Far From Home niet énorm veel met dit platgeslagen speelveld gedaan en ook Black Widow zal het Marvel Cinematic Universe amper in de breedte uitbreiden. Maar ik heb hoge verwachtingen voor The Eternals, ben zwaar benieuwd naar Mahershala Ali’s versie van Blade en ben helemaal hyped over Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Besef even dat deze laatste geregisseerd wordt door Sam Raimi, de man achter Evil Dead en de Spider-Man-films met Tobey Maguire. Yup, dat zijn de beste Spidey-flicks ooit, op Spider-Verse na dan.

Spidey Poining Meme

Daarnaast komen er Disney Plus-series van het Marvel Cinematic Universe aan, waarvan The Falcon and the Winter Soldier noch Hawkeye me enorm intrigeren, maar Wandavision, She-Hulk, Moon Knight, Ms. Marvel, Loki en What If? des te meer! Deze projecten hebben de potentie om het MCU elk op hun eigen manier enorm uit te breiden, deels omdat ze qua budget amper onderdoen voor hun broertjes in de bios, maar vooral omdat Marvel-filmbaas Kevin Feige er hoog op inzet. Neem daarbij de technologie die uitgevonden is voor The Mandalorian, een soort nieuwe generatie aan green screens waarmee je op vrij goedkope manier op vrijwel alle denkbare locaties kan filmen, en er zijn eigenlijk amper beperkingen voor de Marvel-series.

Oh, en dan heb ik het nog niet eens gehad over de X-Men en Fantastic Four, franchises die met de overname van Fox nu bij Disney liggen. Dit betekent dat The X-Men versus The Avengers op het grote doek eindelijk binnen het rijk der mogelijkheden ligt en de Fantastic Four mogelijk een keer een goéde film te krijgen! Casting-geruchten zijn in ieder geval op volle gang, met John Krasinski als Reed Richards, Emily Blunt als zijn vrouw Sue Richards en Giancarlo Esposito zou wel eens de nieuwe Professor Charles Xavier kunnen worden. Er gaan zelfs geluiden rond dat er een Disney Plus-serie komt over Weapon X, oftewel de oorsprong van Wolverine!

Uitstel loont?

Er komen dus spannende tijden aan, maar 2020 is zo goed als een sabbatical voor het MCU. Alle series zijn naar ’21 uitgesteld, Eternals komt ook pas in februari volgend jaar en we mogen nog van geluk spreken als Black Widow het nog haalt in november. Ik kan wel weer opnieuw beginnen en alle 22 films voor de zoveelste keer checken, maar ik ben klaar voor de volgende Fase! Mijn nieuwsgierigheid brandt een gat in m’n brein, helemaal nu ik de Super PU weer in het leven heb geroepen.

Het MCU heeft ons een uniek soort blockbuster geschonken waarvan er jaarlijks op z’n minst twee uitkwamen, en daar was ik eigenlijk best wel gewend aan geworden. Ik leefde naar deze releases toe, het gaf me iets om me op te verheugen, helemaal in jaren als het er qua games wat minder heet aan toe ging. Maar nu is er dus 2020 en die doet op alle manieren z’n best om het grootste asshole-jaar van het laatste decennium te worden. En geen Chris Hemsworth, Evans of Pratt om ons ervan te redden!

Confused meme

REACTIES (42) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord