Had ik maar een idee voor mijn blog 

Had ik maar een idee voor mijn blog 2015-01-13T16:57:08

Dit weekend wierpen mijn oogbollen een blik in de PU-agenda en daar stond mijn naam op dinsdag. Het was weer tijd voor een blog. Mijn hersens moesten weer opgestart worden en er moest een idee gegenereerd worden. De urgentie was hoog, want normaal heb ik altijd wel de nodige ideeën voor een blog, maar dit keer zat ik toch echt zonder iets. In mijn hoofd was er geen extreme of tegendraadse mening te ontdekken en om over goede voornemens te beginnen had ik al helemaal geen zin in.

Hersenwerking

Langzaam tikten de dagen voorbij en had ik door vakkundig te gamen weer de nodige tijd verspeeld om op ideeën te komen. Gelukkig weet deze jongen dat als de deadline nadert er dan altijd wel een keer een moment komt dat gamen niet meer de meest urgente zaak ter wereld is en dus ging ik nu echt plannen bedenken voor een onderwerp voor mijn blog. Na veel verschillende ideeën te hebben ontwikkeld wist ik eindelijk waar mijn blog over moest gaan. Ja, deze blog gaat over alle ideeën die ik voor de blog van de toekomst heb!

 

De 30 euro Steam Sale blog:

Deze blog kan alleen werken tijdens een Steam Sale. Het idee is namelijk dat ik 30 euro beschikbaar stel en dat iedereen in de comments mag laten weten welk spel ze van Steam willen hebben. Het is dan een soort sociaal experiment. Iedereen mag vertellen welke game ze het liefst willen, en ja dat kan dus een spel zijn van €30,--. De personen die het snelst reageren op mijn blog krijgen dan de Steam spellen tot het geld op is.

 

De pre-PU Bas:

Deze blog zou gaan over wat de idioot van dat zwart-wit-fotootje hierboven allemaal heeft gedaan in zijn leven voordat hij bij PU begon. Van de gloriedagen waarop hij een gevallen oma helpt tot de donkere dagen waarop hij zichzelf even helemaal kwijt is.

 

Waarom is Brad Pitt zo'n held?

Dit stuk zou beter tot zijn recht komen als een feature.

 

Hoe zorg je dat je opvalt in de gamesindustrie?

Toen ik voor mezelf besloten had dat ik stage wilde lopen in de gamesindustrie moest ik nog de kwaliteiten hebben die de bedrijven zochten en natuurlijk opvallen! Voordat mijn sollicitatie de deur uitging heb ik namelijk drie maanden iedere dag gewerkt aan mijn sollicitatie, en dat heeft zich uitbetaald. Mijn verhaal helpt niet alleen personen die een stageplaats zoeken in de gamesindustrie, maar kan ook een inspiratie zijn voor iedereen die een baan zoekt of gewoon meer wil opvallen.

Sollicitatie brief

 

10 DOS games die iedereen gespeeld moet hebben

Afgelopen week kon je hier op de site lezen dat The Internet Archive 2400 MS Dos spellen online heeft gegooid. Alle games uit mijn jeugd zag ik voorbij komen. Van Commander Keen tot The Lion King. Heerlijke games die eigenlijk iedereen gespeeld moet hebben. Dus om je te helpen de grootste pareltjes eruit te halen vertel, ik je welke 10 games je aan je backlog kunt bijschrijven.

 

De onwetende jeugdigheid

Als jonge gamer dacht ik altijd dat The Legend of Zelda: Ocarina of Time alleen maar bestond uit het Deku Tree-level. Mijn broers en ik hadden namelijk al dagen in het spel gestopt en waren nog nooit verder gekomen. We waren misschien 6,8 en 9 jaar oud en snapte niet alle games even goed. Pas toen we het spel jaren later weer oppakten zagen we hoe enorm de game wel niet was. Dit verschijnsel is niet alleen opgetreden bij The Legend of Zelda: Ocarina of Time, maar bij meerdere games en die zou ik dan in deze blog bespreken.

Deku Tree

 

Groots random crap verhaal

Een blog kan over alles en iedereen gaan, dus waarom schrijf ik niet gewoon een keer een verhaal dat helemaal niets met mij, PU of games te maken heeft. Hier alvast een stukje dat niet in deze blog komt te staan.

Albert legde het keukenmes terug op tafel op het moment dat hij Ruud zag naderen. “Waar zijn mijn eieren”, schreeuwde Albert naar Ruud toen hij over de drempel van de voordeur was. Ruud antwoorde kalm: “Ik heb geen idee.” Terwijl Albert het keukenmes stevig in zijn hand nam en zijn aderen in zijn arm zag opkomen, sprak hij rustig: “Ach wat maakt het uit, dit is maar het gedachtegoed van een 24-jarige Brabander.

Ruud en Albert leefden nog lang en gelukkig, totdat Ruud zijn rug brak en Albert een obsessie kreeg voor het verzamelen van tandpastadopjes. Daarna was de shit natuurlijk aan en kregen ze te maken met de Yakuza die graag de pratende baby Panda terug wilde!

Dit zijn dus enkele ideeën die de afgelopen dagen mijn hersens zijn gepasseerd. Misschien dat sommige nog ooit echt het licht gaan zien, maar voor deze maand houd ik het gewoon bij een ideeën blog.

REACTIES (33) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord