GTA V overdosis 

GTA V overdosis 2013-10-10T12:02:23

GTA V ligt eindelijk in de winkels en dat hebben we geweten ook. Zelfs mensen die helemaal niks hebben met de game werden er mee doodgegooid en ik ben bijna gebrainwashed door de afgelopen week. Die stond dan ook volledig in het teken van GTA V!

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de game al wat eerder dan de officiële release date binnenkreeg. Toen GTA V afgelopen dinsdag uitkwam speelde ik de game al een paar dagen, al moest ik daar uiteraard ontzettend m’n mond over houden. Toen Tjeerd en ik bij de nachtlaunch aanwezig waren in Almere zat ik er dan ook al middenin en wilde mijn brein al eigenlijk over niks anders meer nadenken.

GTA1

De nachtlaunch was een groot succes, zoals je in dit filmpje al hebt gezien en het was het begin van een gekke week. Dinsdag vonden Tjeerd en ik het een leuk idee om het volledig over GTA V te hebben bij Slam!FM en we hebben twee dikke goodie pakketten weggegeven aan twee luisteraars via een briljante GTA quiz. Ook dat kan je checken!

Woensdag en donderdag had ik een kleine break, aangezien ik voor WRC 4 in Italië zat. Wat ik van de nieuwe rally game vindt, lees je uiteraard in de nieuwe PU en binnenkort hier op PU.nl. Ik kan je al wel alvast verklappen dat de aanwezige pers het bijna meer had over GTA V dan over WRC 4 en dus lagen mijn gedachte weer regelmatig bij de Rockstar game.

GTA2

Gisteren werd ik gebeld door een enthousiaste Tjeerd die het een leuk idee vond om GTA V een paar uurtjes live te gaan streamen vanaf de redactie en dus zat ik wederom met Franklin, Michael en Trevor te spelen. Het was absoluut weer awesome en we hebben ons goed vermaakt toen we zeker een uur hebben geprobeerd om zo cool mogelijk van de hoogste berg te jumpen met een crossmotor, maar toen ik in de auto stapte op weg naar huis was ik er echt wel even klaar mee, dacht ik!

Toen ik gisterenavond thuiskwam heb ik dan ook maar even WRC 4 opgezet en ben begonnen met de career mode. Toch merkte ik dat ik me niet echt kon concentreren en toen ik het zo hard verneukte dacht ik even serieus, ‘dan stap je toch uit en pak je een andere betere auto?’ Hoezo ik ben gebrainwashed!?

GTA3

Ik moet eerlijk zeggen dat ik toen met een beetje tegenzin GTA V maar weer heb opgezet, maar binnen 5 minuten had ik weer een big smile op m’n bek. Ik dacht dat ik het wel een beetje zat was, maar de game zit zo godsgruwelijk goed in elkaar dat de tegenzin als sneeuw voor de zon verdween. Uiteindelijk heb ik weer tot 5 uur vannacht zitten gamen en kwam ik weer tot de conclusie dat dit de beste game van het jaar is, sorry Naughty Dog.

De manier waarop GTA V m’n aandacht volledig opslokt is bijna ongekend. Ik zit nu op dik 60% en wil echt niet dat het stopt. Er is ook zoveel te doen en te ontdekken en ik heb nog steeds het gevoel dat ik de helft nog niet heb gezien. Ik word er bijna verdrietig van dat ik het verhaal bijna heb uitgespeeld, maar bij de gedachte dat GTA Online op 1 oktober live gaat word ik toch wel weer vrolijk. De vakantie in Los Santos is nog lang niet voorbij!

GTA4

Het enige minpuntje van GTA V vind ik de graphics. Begrijp me niet verkeerd, de game zit er fantastisch uit, maar er zitten zoveel details in dat je gewoon merkt dat de huidige consoles er moeite mee hebben. Ik heb de game op zowel de PlayStation 3 als de Xbox 360 en de oude hardware moet er flink aan trekken om de game op je beeldscherm te toveren. Misschien wel een beetje te hard.

GTA babeDe game schreeuwt om next-gen hardware en ik ben keihard aan het hopen dat GTA V inderdaad nog naar de Xbox One en PlayStation 4 gaat komen. Stiekem denk ik zelfs dat Rockstar de game op next-gen hardware (en PC) heeft gemaakt en daarna heeft gepoort naar de Xbox 360 en PlayStation 3. Dat er een PC-versie komt is zo goed als zeker en dan is het heel gemakkelijk om de game ook naar de next-gen consoles te brengen. Oh man, laat het waar zijn!

Als GTA V inderdaad ook nog naar de next-gen consoles gaat komen zal ik opnieuw de game van begin tot eind spelen. Het maakt me zelfs geen fuck uit als dat zou betekenen dat ik twee keer voor de game moet betalen. GTA V is nu al de beste game van het jaar en ik heb het vermoeden dat de game op de PC en next-gen consoles nog veel vetter gaat worden.

Goed, deze Blog is alweer lang zat, GTA V roept me! Game on people, ik zie jullie op 1 oktober online.

Laterz,

Florian

 

REACTIES (105) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord