GTA Online: servers down, toch gespeeld  

GTA Online: servers down, toch gespeeld 2013-10-10T11:59:53
Terwijl we gisteren vanaf 13:00 uur los zouden mogen gaan met GTA Online, bleek dat makkelijker gezegd dan gedaan. De servers van Rockstar waren down voor een groot aantal mensen – die gisteren waarschijnlijk naar bed zijn gegaan met dat blurry laadscherm op hun netvlies gebrand. En ik had me nog wel zo verheugd om met Graddus GTA Online te spelen.

Dat bleek een behoorlijke beproeving, maar gelukkig hadden we daar ons beide al op voorbereid. Terwijl Graddus zijn vercrackte headset uit de kast trok, had ik al een character aangemaakt en ging ik er maar meteen in. Het introfilmpje dat we gisteren al op PU.nl konden bewonderen, zag er bijzonder kut uit. Het had op mijn Xbox 360 erg veel last van popup en lowres textures en dat zal waarschijnlijk wel iets met de servercapaciteit te maken hebben.

Toen ik de intro had gehad, kwam ik terecht in het laden en wachten zonder reden. Dat is misschien nog wel het kutste, je ziet meldingen als ‘Launching session’of ‘Searching players’, maar in feite zit je vast in een blurry scherm met muziek. Na een aantal keer GTA opnieuw opstarten (vergeet niet op A te drukken in het begin om te voorkomen dat hij de story in gaat laden) en wachten, kwam ik er tijdens de afwas ineens doorheen! Toen ik terugkwam, was ik bijna gekickt vanwege idlen, maar ik kon een race spelen en ik drukte op start! Ik nipte even aan mijn cola en wreef in mijn handen.. Oh, man, wat had ik zin!

Riddert

Tien minuten later was de cola op en keek ik nog steeds naar mijn blurry tegenstander, terwijl linksonder de één na de andere speler uit de server vertrok. Vervloekt. Weer opnieuw opstarten. En weer wachten. Graddus kon ondertussen zijn character niet eens opslaan vanwege de Rockstar Cloud die het niet deed.

En ineens. Terwijl de boys van Slam!FM mij belden om te vragen hoe het was, mocht ik weer racen, dit keer tegen Lamar, de computer dus. En nu mocht ik ook daadwerkelijk racen! Awesome! Toen die race was afgelopen, ging de game verder. Ik zag mensen op straat lopen, rijden, schieten en niks doen. Ik zat in GTA Online!

Ik heb de hele avond in een Party gezeten met arme Graddus, die geen steek verder kwam in de game,  terwijl ik mijn eigen auto gratis mocht pimpen en van een trackertje kon voorzien bij Simeon (zorg ervoor dat je de vetste auto die je kunt vinden meeneemt naar Simeon, want het zou zonde zijn als je al je eenmalige gratis upgrades besteedt aan een cracky pickup). Graddus had rond middernacht genoeg van het wachten en falen en taaide af. Ondertussen voegde ik oud-stagiair Roman toe aan de Party, die hetzelfde probleem had als Graddus; hij kwam niet door de eerste missies heen (tutorial). Dat blijkt de grootste bottleneck te zijn van GTA Online, de meeste mensen komen de tutorial missies niet door, en als je die niet doorkomt, kun je de game van je matties niet joinen.

Tjeerd zit erin!

We ontdekten dat als je een tijdelijk character gebruikt die je niet kunt saven, je de tutorial missie kunt skippen. En dus zat ik een kwartier later met Roman (voor de gelegenheid een vrouw van 2,5 meter) in een beamer te blazen. Tenminste. Er zaten nogal wat bugs in de game. Als ik reed, kon ik niet harder dan 50 km/u. Als Roman reed, was er geen probleem. Dus terwijl ik vanaf de achterbank andere spelers neerpopte en banden lekschoot van politiewagens, scheurde Roman ons door steegjes en jumpten we de vrije wereld in. Ik vond het fantastisch.

En toen gebeurde het. Weer een bug. Een awesome bug! Ik kreeg in GTA Online gratis GODMODE, een godmode waarbij je maar 50 km/u kon rijden, maar toch, een FUCKING GODMODE!

En terwijl Roman en ik anderhalf uur lang vijf sterren hadden en de legerbasis leegplunderden van tanks en straaljagers, keek ik naar mijn telefoon. Ik had een smsje van Graddus ‘Trusten’. Aww.

Graddus moet huilen

Hebben jullie al GTA Online gespeeld? Wat ging er goed? Wat ging er mis? Hebben jullie de Godmode- of trage-auto-bugs ook gehad? Ik ben heel benieuwd.
Als we vanmiddag online kunnen komen, gaan we een livestream opzetten met een Let’s Play op PU LIVE!

REACTIES (89) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord